Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Vendéghang - a HELMA beszélgetős műsora. Szerzők és könyveik.
33
hallgató

A Tropicarium megajándékozza a fogyatékossággal élőket

- 2013. november 23. 9:15 - 831 megtekintés

A Tropicarium mindig is fontosnak érezte a társadalmi szerepvállalást, hiszen eddig is több fogyatékkal élő és hátrányos helyzetűeket támogató alapítványnak, magánembereknek nyújtott már segítséget. Ám tudják, a sok felkérés, megkeresés alapján, hogy még sok ember örülne a segítségnek, ezért egy különleges ajándékot szeretnének felajánlani azoknak, akik érvényes ÉFOÉSZ, MVGYOSZ, SINOSZ, SVOE és MEOSZ igazolvánnyal rendelkeznek: idén a Fogyatékkal Élők Világnapján, december 3-án, kedden díjmentesen látogathatnak el a Tropicariumba.

A hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok valamint a sós – és édesvizek mélyén lakók életébe pillanthatnak be a látogatók. Először a magyar fauna halait tekinthetik meg, majd továbbhaladva már az esőerdők mélyén találhatják magukat, szabadon röpködő színes madarak, könnyedséggel ugráló selyemmajmok, és elnyújtózó kígyók között sétálva. A következő teremben az aligátorok és a trópusi esők birodalmába léphetnek, a galérián kaméleonok, pókok és skorpiók várják a kíváncsi tekinteteket. Az édesvízi tavak halait ismerhetik meg, majd tovább haladva találkozhatnak a rossz hírű piranjákkal is.

A 11 méter hosszú és 4 méter mély látványalagút felett karnyújtásnyira úsznak el a hatalmas cápák. A kirándulás végén eljuthatnak a rája-simogató medencéhez, ahol a gondozók segítségével és felügyelete mellett lehetőség nyílik megetetni és megérinteni ezeket a jószágokat.

A Tropicarium egész területe akadálymentesített, így kerekesszékkel is kiválóan megközelíthető, bejárható. Emellett ingyenes parkolási lehetőséggel várják az autóval vagy a busszal érkező vendégeket.

Ha csoporttal érkeznek, és különleges vezetést igényelnek, jelezzék csoportvezetési igényüket a matrai@tropicarium.hu címre egy e-mail megküldésével.

Az adott napon az érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkező látogatókat tudják DÍJMENTESEN fogadni, ezért mindenki vigye magával tagsági igazolványát! A MÁK igazolást vagy igazolványt nem fogadják el, csak az érvényes tagsági igazolványt.

A látássérült személlyel érkező 1 fő felnőtt kísérő részére kedvezményes, 1.900 Ft-os , míg a gyermek kísérő részére 1.400 Ft-os belépőjegyet biztosítanak.

A Tropicarium egész területe akadálymentesített, valamint a parkolási lehetőség ingyenes.

Megközelíthető: Autóval közvetlenül az M0-ás, M1-es, M7-es autópályáról, a 6-os főúton át illetve, a Nagytétényi útról (az M0-ás körgyűrű és a 6-os út budafoki kijáratánál kell lekanyarodni). (1800 férőhelyes ingyenes parkolási lehetőség az autóknak és a buszoknak is).

Busszal a Móricz Zs. körtérről a 33-as jelűvel, a Kosztolányi D. térről a 114-es,213, 214-es számúval. A belvárosból (Astoria, Ferenciek tere) a 233 E számúval (csak hétköznap közlekedik). Leszállás mindhárom buszról a Lépcsős utcai megállónál.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com