Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
56
hallgató

A tudomány mai állása – pénteken 9-től

- 2024. január 22. 6:57 - 274 megtekintés

A január 26-odikai műsorból…

 1. https://ng.24.hu/fold/2024/01/09/sikeresen-palyara-allt-india-napszondaja/

Teljesítette küldetését az indiai napszonda

Sikeresen pályára állt India napszondája, amely a Föld és a Nap között elhelyezkedő pont körül keringve figyeli meg az anyacsillagot. Az indiai szonda 2023. szeptember 2-án startolt, és 2024. január 6-án sikerrel elfoglalta helyét a pont körüli pályáján. Ez olyan gravitációs nyugalmi pont, amelynél két, jelentősen eltérő tömegű égitest gravitációja és a centrifugális erő egyensúlyban lehet. A szonda élettartamát 5 évesre tervezték, a megfelelő pálya azért is volt fontos, mert így igencsak üzemanyag-takarékos módon működhet, mivel minimális szükség lehet korrekciós manőverekre. Az odavezető 110 napos út során az optimális üzemanyag-felhasználás érdekében két kisebb pályakorrekciós manővert hajtottak végre és a szonda műszereit is ellenőrizték. A szonda fő feladata a napkorona megfigyelése számos hullámhosszon, a napkitörések eseményeinek követése, a koronakidobódások eredetének megfigyelése, valamint a koronában a hőátadás és a mágnesség átadásának folyamatait is figyelemmel kíséri az űreszköz. Emellett általánosságban méri az űridőjárást, valamint a napszél eredetét, összetételét is. E feladatokhoz összesen 7 műszere szolgáltat adatokat.

 1. https://raketa.hu/onemeszto-raketahajtomuvet-teszteltek-sikerrel

Üzemanyagként hasznosul a műanyag az autofág rakétahajtóműben

Sikerrel tesztelték mérnökök azt a különleges működési elvű hajtóművet, amivel a jövőben kisebb szállítmányok űrbe való eljuttatását lehet majd megoldani gazdaságos módon. Az autofág, vagyis önemésztő rakétahajtómű nagy sűrűségű polietilénburokból áll, amiben gáz halmazállapotú oxigén és folyékony propán szolgál elsődleges hajtóanyagforrásként, de a berendezés a hő hatására elolvadó műanyagot is felhasználja a meghajtáshoz. A meghajtórendszer 100N tolóerejű verzióját tesztelték, aminek során kiderült, hogy a módszerrel stabilan működő és jól kontrollálható meghajtást lehet elérni, így valószínű, hogy a rendszer képes lesz majd egy kisebb méretű rakéta levegőbe emelésére a későbbiekben. Az autofág hajtómű elsődleges előnye a kisebb súly lenne, mivel nem csak az üzemanyagot, hanem ennek tárolására alkalmas eszközt is el lehet égetni, illetve olvasztani, vagyis az önemésztő rakéta saját struktúrájának egy része multifunkciós szerepet tölt be és kevesebb üzemanyaggal lehet útnak indítani. Az önemésztő rakéta több szempontból is pozitív változást hozhat az űrprogramok terén, csökkenteni lehet vele például az űrszemét mennyiségét, jól használható és elérhetőbb megoldást nyújt az egészen kis méretű műholdak pályára állításához, valamint kevesebb felkészülési időt igényel az ilyen rakéták indítása.

 1. https://index.hu/techtud/2024/01/09/norvegia-szeleromu-ujitas-technika-szel-tenger/

Norvégiában forradalmasítják az úszó tengeri erőműveket

A megújuló energia hasznosítása már egyre inkább elterjedtnek mondható Európában, a norvégok pedig olyan újítással álltak elő, mely forradalmasíthatja a tengeri szélerőműveket is. A tengeri turbinák a nyílt vizek, tengerek, óceánok felett fújó szélből nyerik a megújuló energiájukat és így állítanak elő elektromos áramot. Azonban nehézséget okoz, ha éppen lehetetlen valahova hagyományos szélerőművet telepíteni, ha például a tengerfenék túl mélyen van. Ebben az esetben vetik be az úgynevezett lebegő szélerőműveket, melyek a víz felszínén úszva termelik meg az elektromos áramot, melyet előszeretettel alkalmaznak Norvégiában. A szerkezet csillag alakzatban köti össze a turbinákat, ennek köszönhetően kevesebb kábelt használnak és gyorsabb a telepítés is. Norvégiában még tesztelés alatt van ez a módszer, jelenleg két ilyen szerkezetet használnak, de a tervek szerint 2026-ra azt szeretnék, hogy a kettő hétre nőjön, amely, ha idővel beválik, akkor valóban forradalmasíthatja a tengeri turbinák használatát.

 1. https://raketa.hu/zeiss-multifunkcios-okosuveg

Bármilyen üvegfelület holografikus kijelzővé válhat

Az elsősorban a kiváló minőségű objektívjeiről ismert német vállalat egy olyan technológiáról rántja le a leplet, ami állításuk szerint legalább olyan meghatározó lesz a holografikus kijelzők területén, mint amilyen a könyvnyomtatás feltalálása volt az írott szövegek szempontjából. A cég 2019-ben jelentette be, hogy Multifunkciós Okosüveg néven egy olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen üvegfelület egy teljesen átlátszó kijelzőként funkcionáljon. A technológiát az elmúlt években többek között az űriparban és orvostechnológiai területen is sikerrel alkalmazták, mostanra pedig odáig is eljutottak, hogy képesek legyenek tömeggyártásban előállítani az okosüveget. A technológia lelke egy hajszálvékony polimerréteg, ami optikai mikrostruktúrákat tartalmaz, így képes vizuális tartalmakat megjeleníteni, miközben 92%-os fényáteresztő-képességének köszönhetően szinte teljesen átlátszó. A gyártó szerint a technológia ennek köszönhetően szinte bármilyen területen használható, legyen szó autók vagy repülőgépek szélvédőjéről, a lakás ablakairól vagy egy iroda üvegfaláról. Az okosüveg jelentős változást hozhat például az autóiparban, ahol a szélvédőbe építve interaktív displayként láthatja el a sofőrt hasznos információkkal, az oldalsó vagy a hátsó ablakokba beépítve pedig akár videót is lehet rajta nézni, különböző feliratokat lehet a segítségével megjeleníteni, vagy akár arra is alkalmas, hogy kiváltsa a hátsó féklámpát. A speciális üveg egyik legérdekesebb funkciója, hogy a fény útjának módosításával a panelbe egy komplett kamera is beépíthető úgy, hogy az szinte teljesen észrevehetetlen legyen, így az ezzel a megoldással ellátott felületek a felhasználó mozdulatait vagy akár a szemmozgását is képesek érzékelni. Ennek a megoldásnak számos területen vehetjük hasznát, például virtuális kapcsolókra cserélhetjük a fizikai kapcsolókat az autóban vagy a lakásban, de például a videochatelésben is új dimenziókat nyithat. A technológia a kamera mellett más szenzorokkal is kiegészíthető, így arra is alkalmas, hogy például a levegőminőséget monitorozza vagy valós idejű adatokkal szolgáljon az UV-sugárzás mértékéről, emellett mivel a fény az üveg segítségével irányítható is, így a gyártó szerint akár arra is alkalmas lehet, hogy beépített napelemek segítségével energiát termeljen.

 1. https://www.okosipar.hu/autonom-markolo-huzott-fel-egy-6-meter-magas-kofalat/

https://www.okosipar.hu/autonom-markolo-huzott-fel-egy-6-meter-magas-kofalat/

Autonóm markoló épített kőfalat

Autonóm kotrógéppel építettek 6 méter magas és 65 méter hosszú kőfalat kutatók. A projekt egy kutatáson alapszik, amelynek célja nagyméretű, szabálytalan kövekből, habarcs nélkül épített falak helyszíni tervezést követő automatizált építése. A kifejezetten e célra fejlesztett hidraulikus autonóm markoló beépített érzékelői által képes az építési területről önállóan 3D-s térképet rajzolni és lokalizálni a fal építéséhez szükséges, helyben található építőelemeket, köveket. Emellett képes regisztrálni azok hozzávetőleges súlyát, valamint meghatározni a súlypontjukat. A speciálisan átalakított, 12 tonnás kotrógép, többek között a fülkéjébe és karjaira szerelt érzékelők segítségével modellezi a környezetét, így a tervező nemcsak a terepviszonyokhoz tud alkalmazkodni, a gép figyelembe veszi az építkezés során fellépő süllyedéseket is. A gép hasznos teherbírása, nagy hatótávolsága és jó manőverezhetősége lehetővé tette masszív, több száz sziklából és betontörmelékből álló, 6 méteres magasságot is elérő demonstrációs szerkezet felépítését. Az autonóm markolót irányító algoritmus először meghatározza az egyes kövek legideálisabb pozícióját, majd a gép a kijelölt helyre illeszti az akár mázsás vagy tonnás súlyú kőelemet. Az innováció ily módon akár támfalak, teherhordó szerkezetek vagy burkolatok építésekor is hasznos lehet.

 1. https://index.hu/techtud/2024/01/12/felvezeto-grafen-szen-szilicium-elektron-orajel-terahertz-uj-korszak/

Új korszak veszi kezdetét a grafénchipek megjelenésével

Kifejlesztették kutatók a világ első grafénalapú félvezetőjét. Grafénból eddig azért nem sikerült félvezetőt építeni, mert kiválóan vezeti az áramot és nem rendelkezik úgynevezett „tiltott sávval”. A tiltott sáv az elektronok mozgására vonatkozik: a szigetelőanyagoknál nem átugorható, a vezetőknél ilyen sáv elenyésző vagy nincs, a félvezetőknél pedig olyan keskeny, hogy megfelelő energia hatására az elektron képes átugrani. A mai chipekben használt szilícium-karbid azért népszerű, mert megfelelően széles a tiltott sávjuk. A grafén lényegében szénatomokból álló háló, vagy egy atom vastagságú grafitréteg, ami különleges fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. A szakemberek úgynevezett epigrafénnal érték el az áttörést. Miután a két szilíciumréteg közé helyezett grafént különleges eljárással kiégették és lehűtötték, a mérésekből kiderült, hogy a félvezető tulajdonság mellett sokkal mozgékonyabbak voltak az anyagban az elektronok. Háttérként érdemes tudni, hogy a grafént az említett különleges tulajdonságai miatt a tudósok lehetséges szupravezetőként is intenzíven vizsgálják. Az elektronok nagyobb mobilitása ebben az esetben azt jelenti, hogy az elektronok mozgása kisebb ellenállásba ütközik az anyagban, ami így kevésbé melegszik. Az új félvezető így a hagyományos szilíciumchipek órajelének tízszeresét is képes kiszolgálni, anélkül, hogy elfüstölne. A vezető grafénnel kombinálva így sokkal kisebb, terahertzes eszközök építhetők.

 1. https://www.origo.hu/techbazis/20240110-wifi-7-szabvany-router.html

Hivatalosan is beköszöntött a WI-FI 7 korszaka

Több évnyi huzavonát követően, hivatalosan is megkezdte a legújabb WI-FI 7 szabványt támogató eszközök minősítését az iparági szervezet. Ennek köszönhetően a kompatibilis és jóváhagyott hardverekkel szerelt routerek, mobileszközök, számítógépek, egyéb kütyük gyártói már hirdethetik a technológia támogatásával a vadonatúj termékeiket. A WI-FI 7 sokak számára nagyon is kézzel fogható előnyöket hoz, a szabványnak hála az új wifi messze ellenállóbb az interferenciával szemben, ami például a tízemeletes panelekben élőknek jelenthet megváltást. Az elméleti maximum átviteli sebessége 46 Gbps-ra emelkedett, ami ötszörös előrelépés az előd WI-FI 6-hoz képest és részben annak köszönhető, hogy az új szabványt támogató eszközök képesek szimultán 2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz frekvenciákon kommunikálni egymással. A technológia nem csak az interferenciával szembeni ellenállóság és a maximum tempó tekintetében fejlődött, de az eszközök közti kommunikációs késleltetést is sikerül jelentősen csökkenteni, ami nagyban javíthatja például videócsevegéskor és felhős játékfuttatáskor az élményt. A WI-FI 7-tel kompatibilis első eszközök a következő hetekben és hónapokban kerülnek piacra és szokás szerint visszafelé kompatibilisek a régebbi wifiket támogató társaikkal.

 1. https://raketa.hu/ez-a-tanithato-keszulek-allitolag-okosabb-mint-egy-telefon

Még idén forgalomba kerül a tanítható készülék

Nem csak tökéletesen megérti, amit mondunk neki, de arra is képes az új tanítható eszköz, hogy a szokásaink alapján megtanulja, hogyan kell működnie. Az amerikai startup az év legnagyobb technológiai kiállításán leplezte le a nem mindennapi készüléket, amivel állításuk szerint az volt a céljuk, hogy a telefonoknál intuitívabban használható eszközt tegyenek le az asztalra. Az általuk egyszerűen csak „társnak” nevezett kütyü ennek megfelelően egy mindössze 2,88 colos kijelzővel rendelkezik, egyáltalán nem jelenít meg alkalmazásokat és teljes egészében hangutasításokkal kezelhető. A készülék pontosan megérti, hogy mit várunk tőle, de arra is képes, hogy végrehajtsa a feladatokat helyettünk, vagyis, ha például repülőjegyet szeretnénk foglalni, akkor egy valódi asszisztensként kitöltse az ehhez szükséges adatokat és elvégezze helyettünk a foglalást. Az alkalmazások helyett egyszerűen a szolgáltatások szerint kategorizálja az elvégezhető tevékenységeket, mint például a zenehallgatás, az ételrendelés vagy az üzenetküldés. A fejlesztő szerint a készülék folyamatosan fejlődik, ráadásul a tanító móddal néhány másodperc alatt betaníthatjuk valamilyen új feladat elvégzésére, így elméletileg minél többet használjuk, annál nagyobb segítséget jelenthet nekünk. Bár az eszköz a WI-FI-vel és SIM-kártyával teljesen önálló készülékként is használható, az azért a bemutató alapján is elég nyilvánvaló, hogy nem fogja leváltani az okostelefonokat, hanem inkább egy új termékkategóriát igyekszik megteremteni a telefonok mellett. A készülék hardveréről annyit lehet tudni, hogy 128 GB tárhelyet találunk benne, emellett ellátták egy 360 fokban forgatható kamerával is, amivel így egyaránt készíthetünk hagyományos fotókat és szelfiket is.

 1. https://raketa.hu/bizarr-robotot-keszitett-az-egyik-legnepszerubb-humanoid-tervezoje

Nem az emberszerűségre törekedett a gyártó egy új robot tervezésekor

Bizarr robotot készített az egyik legnépszerűbb humanoid tervezője. A robotot szándékosan kevésbé emberszerűre tervezték, de a mozgása különösen interaktív: folyamatosan figyeli környezetét és imitálja a vele beszélgetők mimikáját. A francia vállalat újszerű hozzáállást képvisel a humanoidgyártók között, a cég ugyanis nem arra törekszik, hogy minél élethűbb és a valódi emberektől megkülönböztethetetlen külsejű robotokat készítsen, éppen ellenkezőleg, egyértelműen gépszerű, de mégis emberi vonásokkal ellátott robotokat gyárt. Az emberi „személyiségjegyek” hozzájárulnak a gépek elfogadottságának növeléséhez, mivel a cég elképzelése szerint „ha egy robot kellően nem-humanoid, a humán jellegei vonják magukra a figyelmet és késztetnek arra, hogy együttérezzünk valamivel, ami nyilvánvalóan gépként azonosítható.” A robotok ennélfogva robottestet kaptak, de az arcukat kijelző jeleníti meg, így sokkal dinamikusabb benyomást keltenek és nagyobb fokú interakcióra képesek. Az emberekkel való kommunikációt elősegítik a robotok fülei is, amelyek jelzőrendszerként szolgálnak: lefelé mutatnak, ha a robot valamilyen feladaton dolgozik és felfelé, amikor a gép készen áll az interakcióra és figyel a beszélgetőtársára. A rajzfilmfigurához hasonló robot arcát művészek tervezték meg és a rókaszerű karakter köré egész eredettörténetet kerítettek, ami varázslatos világba vezet. A való világban a robotot azonban gyakorlatias célokra használják majd, például kórházi szolgálatra vagy asszisztensi munkákra.

 1. https://ng.24.hu/tudomany/2024/01/09/anyagkutatokat-segitettek-a-tuzhangyak/

Tűzhangyák segítették az anyagkutatókat

Az egyik legagresszívebb hangyafaj, a tűzhangya túlélési stratégiája alapján merítettek ötletet anyagkutatók, az önszerveződő anyag elkészítéséhez. A tűzhangya kolóniái áradás esetén különös élő tutajjá állnak egybe, azzal a céllal, hogy így kimenekítsék a királynőket és az utódokat. A tutajt alkotó egyedek egymásba fonják lábaikat, így tartják meg egymást és a rajtuk mászó többi társukat. Ha sikerült biztos helyre úszniuk, elengedik egymást és ismét egyedi hangyákként dolgoznak. A texasi kutatók ezt, a környezeti tényezők, pl. hőmérséklet, fény vagy oldószerek hatására bekövetkező változást utánozták szintetikus anyagok segítségével. A kutatók által létrehozott polimer szalagocskák önszerveződő módon viselkednek, megváltoztatják alakjukat, térfogatukat, összekapaszkodnak, vagy szükség szerint szétbomlanak. A szalagokhoz reszponzív hidrogéleket, folyadékkristályos elasztomereket, illetve félkristályos polimereket használtak fel, amelyek hajlíthatóak, csavarhatóak. Ez lehetővé teszi, hogy alakítsák az anyagokat vagy épp befolyásolják a viselkedésüket, mint például az emberi testet invazív beavatkozás nélkül. Például egy szilárd biológiai anyag folyadékká válhat, így injekcióként beadható, majd a kezelés helyére érve ismét a kívánt alakot öltheti fel. Vannak már alakváltoztatásra képes anyagok, ám a szakemberek arra gondoltak, hogy hasznos volna, ha az ilyen anyagok számos egyedi darabkái, a hangyákhoz hasonlóan, együttműködővé válhatnának és alakzatokat formálnának. Az efféle beinjekciózható anyagokból álló rendszerrel például a sebgyógyulást lehet felgyorsítani, segíteni. A kutatók a továbbiakban más állati csoportok, rajok viselkedését is meg akarják vizsgálni, hátha újabb ötleteket találnak, amelyekkel könnyebbé tehető az élet.

 1. https://www.origo.hu/tudomany/20240110-jeruzsalem.html

Vaskori várárokra bukkantak Jeruzsálemben

Rejtélyes várárkot fedeztek fel Jeruzsálemben. A vaskori várárkot egy parkoló alatt fedezték fel és védelemre használhatták több ezer évvel ezelőtt. A kőből épített várárok majdnem 30 méter széles, 6 méter mély és egy alapkőzet árok alján helyezkedik el. A kutatók nem biztosak a várárok építésének pontos dátumában, de úgy gondolják, hogy valamikor Kr.e. 9. században, a vaskorban épült. Arra szolgált, hogy Jeruzsálemet ketté ossza: az északi részen az akropolisz a templommal és a palotával, déli részén pedig a régebbi város. Ha ezt a korábbi időkben ékelték be, akkor a célja az volt, hogy védje a várost északról. Az építészeti mutatvány egyedülálló és jelentős monumentális projekt, amit csak a város felett uralkodó királyok tudtak véghez vinni. 2023 elején régészek felfedeztek két csatorna készletet, amik az alapkőzetbe fúródtak és ugyanannak a parkolónak az alján építették, ahol a várárok elhelyezkedik. A várost mély völgyek veszik körbe keletről, délről és nyugatról, de semmi nem védi északról, így a várárok szolgálhatott védelmi struktúraként.

 1. https://raketa.hu/elkeszult-az-emberi-verrel-mukodo-akkumulator-prototipusa

Elkészült az emberi vérrel működő akkumulátor prototípusa

Kifejlesztették kutatók az első biokompatibilis akkumulátor prototípust, amely a hemoglobint, a vörösvértestekben található fehérjét használja cink-levegő akkumulátorok katalizátoraként. A hemoglobin a vörösvérsejtek egyik kulcsfontosságú fehérjéje, amely arról ismert, hogy a szervezetben oxigént szállít. A prototípus, a cink-levegő akkumulátor, ezt a hemoglobint használja fel, hogy elősegítse az oxigénredukciós reakciót, amely a kémiai energia elektromos energiává alakításának kritikus folyamata. A kifejlesztett akkumulátor prototípus az erős teljesítményen kívül egyéb előnyökkel is büszkélkedhet. Mindenekelőtt a cink-levegő akkumulátorok fenntarthatóbbak és ellenállnak a kedvezőtlen légköri viszonyoknak, ellentétben más, nedvesség által érintett akkumulátorokkal, amelyek az előállításához inert atmoszférát igényelnek. Ám a mostani fejlesztés elsősorban azért izgalmas, mert új lehetőséget kínál a beültetett orvosi eszközök energiatárolására. Az akkumulátor prototípusa egyelőre ugyan nem újratölthető, de 20-30 napig így is hatékonyan működik.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com