Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
52
hallgató

A vakok is elérhetik a kincseket

- 2021. március 3. 8:29 - 710 megtekintés

Bár rengeteg hangoskönyv van, sok szép alkotáshoz még nem férhetnek hozzá a látássérültek.

Társadalmi felelősségvállalásra buzdítja az embereket a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. A kezdeményezésük célja, hogy a látássérültek is élvezhessék hazánk irodalmi gyöngyszemeit. A programról Nemes-Nagy Tündével, az egyesület elnökével beszélgettünk, aki elmondta, 2009-ben nyílt meg a hangstúdiójuk, s azóta minden tavasszal és télen tematikus felolvasást rendeznek.

Kreatív előadások

– A programok mindig kapnak egy címet, ezekhez igazodva várjuk az önkéntes felolvasókat. A jelentkezők maguk választják a szöveget, ezáltal több társadalmi réteget ­szólíthatunk meg – ismertette a nem mindennapi kezde­ményezést az elnök, hozzátéve: korábban Anya olvas címmel rendezték meg a felolvasást, de az apukák is lehetőséget kaptak, és igazán érdekes, kreatív „produkciókat” láthattak, hallhattak az egyesület munkatársai.

– Volt olyan apuka, aki annyira beleélte magát a szövegbe, hogy az abban szereplő állat­hangokat is hűen imitálta. Az előző karácsonyhoz közeledve a téli ünnepkörhöz igazítottuk a témát, ezzel kapcsolatos irodalmi alkotásokat vártunk.

– Minden felolvasóakciónkra érvényes, hogy hozzávetőleg 10 percet kapnak a jelentkezők, ennyi idő alatt egy hosszabb szöveget is fel lehet olvasni – tudták meg Nemes-Nagy Tündétől, aki a program indulásáról is mesélt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportálnak.

– A kezdeményezés azért indult, mert a látássérültek nehezen férnek hozzá az irodalomhoz. Rengeteg hangoskönyvtár van, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos ­Szövetsége ilyen applikációt is készített. Mintegy 3000 anyagot tartalmaz az adatbázis, de úgy gondolom, még mindig bőven van olyan szépirodalmi, kortárs irodalmi alkotás, egyéb érték, amihez a vakok és gyengénlátók nem férnek hozzá. A hangstúdiónk és a tematikus felolvasások révén ezt az adatbázist is bővíthetjük – hangsúlyozta az elnök, aki azt is elmondta, alkalmazkodtak a járványhelyzethez, tavaly tavasztól nemcsak a stúdióban olvashatják fel szövegüket a vállalkozó kedvűek, hanem otthonról is beküldhetik az egyesületnek.

Bővül az adatbázis

– Ehhez elég otthon egy csendes helyiség, az illető be­gyakorolja a szöveget, majd felveszi a telefonjával, és e-mailben eljuttatja hozzánk. Ebben a formában a Felvidékről, de még Veszprémből is kaptunk hanganyagot. Az aktuális program címe Világom Virágom: a világ a felolvasóra utal, az ő szövegéből kiderül, milyen irodalmi alkotás okoz neki örömet. A virág pedig a tavasz jelképe, és a szöveggel átadunk valamit a látássérülteknek, ami minket is feltölt. Egyfajta pozitív életérzést szeretnénk sugározni – hívta fel a figyelmet Nemes-Nagy Tünde.

A program február 15-től március végéig tart, és nagyon fontos, hogy a személyes felolvasáshoz időpontot kell egyeztetni: hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra között, pénteken 9 és 12 óra között várják az önkénteseket.

Az elkészült hanganyagokból áprilisban egy hangoskönyv készül, melyet ingyenesen elérhetővé tesznek egyesületük weboldalán, továbbá a korábban említett országos hangoskönyvtár állományába is bekerül.

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 29. csütörtök, Elemér napja van.
Az év 09. hete és 60. napja.
Holnap Albin napja lesz.

1476. III. Fridrik császárnak február 29-én kelt menlevele, mellyel Bekensloer János esztergomi érsek kiszökött az országból, vivén magával sok drága arany és ezüst edényeken kívül 300000 arany forint készpénzt.


1654. Comenius kiadta kezéből Sárospatakon a magyarországi viszonyokat bíráló munkáját.


Simon István: Februári szivárvány

"...Február végi szivárvány
alá szalad - nézd Laci -
a tél és tavasz határán
jegenyés úton a kocsi,

s ívét a hétszín szallagnak
ragyogtatja kerekén:
szalad a Csillag,
trap-trap-trap-

és dől a fény
és dől a fény.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com