Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Sinéad O'Connor - No Man's Woman
23
hallgató

A vakság nem akadály, ha az Apple-nél akarsz dolgozni

- 2016. július 13. 11:05 - 1525 megtekintés

Jordyn Castor koraszülöttként látta meg a napvilágot, és az orvosok nem sok esélyt adtak neki, hogy életben marad. A korai születés miatt egész életét vakon töltötte, azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy elvégezze a főiskolát, majd bekerüljön az Apple csapatába, ahol most azon dolgozik, hogy segítsen a hozzá hasonlókon.

A mobil eszközeibe épített kisegítő lehetőségek miatt az Apple már régóta bajnok a valamilyen hátránnyal vagy fogyatékkal együtt élő emberek körében, legyen szó kerekesszékesekről vagy autizmussal élőkről. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy termékeik egyszerűen, intuitív módon is használhatóak legyenek, de külön funkciók hivatottak segíteni a látás- és/vagy halláskárosodással élőket is. Jordyn Castor is az ő életük jobbá tételén dolgozik immáron. A vakság nem határoz meg téged. Része persze a személyiségednek, mint karakterisztikus vonás, de nem ez határozza meg, hogy ki vagy, és mit tehetsz az életben. A vak lányról szülei sem mondtak le, arra biztatták, hogy cáfolja meg a vakokkal kapcsolatos sztereotípiákat. Bármikor, amikor a családja valamilyen technikai eszközt adott a kezébe, neki kellett kitalálnia, hogy hogyan működik, majd elmagyaráznia azt a többieknek. Így tanult meg vakon kódolni számítógépen, aminek köszönhetően többek között a VoiceOver funkciót is fejleszti az Apple-nél. A képességeinek a megismerése során jött rá, hogy munkájával egy közösség számára tehetné elérhetőbbé a technológiát. Még főiskolás volt a Michigan-i Állami Egyetemen, amikor egy állásbörzén vette a bátorságot, és odament az Apple standjához. Pár évvel korábban, 17. születésnapjára kapott a családjától egy iPad-et, aminek a könnyed használata egyszerűen lenyűgözte, és még magasabb szintre emelte a technológia iránti szenvedélyes érdeklődését. Sarah Herrlinger az Apple nevében vette át a Robert S. Bray-díjat Eric Bridges-től, az Amerikai Vakok Tanácsának (American Council of the Blind) igazgatójától, 2016. július 4-én. Az Apple gyakornoki állást ajánlott a fiatal tehetségnek, majd ennek lejárta utána teljes állásba vették fel a kisegítő lehetőségek fejlesztéséért felelős csoportba. Kollégái szenvedélyesnek és elkötelezettnek írják le Castort. Munkája kapcsán ő csak ennyit mondott: “Közvetlenül hatással lehetek a vaksággal élők életére. Ez fantasztikus érzés.” Sarah Herrlinger, az Apple kisegítői lehetőségek globális tervezéséért felelős vezető menedzsere szerint mindig is elkötelezettek voltak az iránt, hogy az összes ilyen és ehhez hasonló funkció ingyenesen és automatikusan beépítve érkezzen a termékekkel, holott korábban az volt a trend, hogy a hallás- és/vagy látáskárosultaknak külön eszközöket árusítottak. A kisegítő lehetőségek fejlesztése soha nem ér véget. Ez nem egy olyan terület, amit egyszer megcsinálsz, aztán kipipálod és rátérsz a következő feladatra. Forrás: Vicky Leta / Mashable

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét + = 16

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com