Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Lord - Tűz legyen bennünk
35
hallgató

Adakozó Kedd: világszintű összefogás a koronavírus hatására

- 2020. május 5. 20:45 - 491 megtekintés

Nemzetközi akciónap zajlik ma a világ körül a koronavírus járványhoz kapcsolódva. A GivingTuesday, vagyis AdakozóKedd szervezői a rendkívüli helyzetre tekintettel május 5-re hirdettek világméretű összefogást és adománygyűjtést. Az akciónaphoz négy kontinens összesen 2000 közösségi kampánnyal csatlakozott, köztük itthon a NIOK Alapítvány 27 kampánnyal. A legnagyobb hazai adománygyűjtő portált, az Adjukossze.hu-t működtető NIOK közzétette áprilisi adatait is, amiből kiderül, hogy a karácsonyi időszakhoz hasonló, több mint 28 millió forintot adtak össze szolidaritásból a magyarok civil ügyekre a koronavírus hatására.

Az #Adakozó Kedd egy olyan globálisan terjedő mozgalom, amelynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday ellensúlyozására hívták életre decemberben, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák: másokra, köztük az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre is odafigyeljenek, és adományokkal másoknak is segítsenek. Az akciónap szervezői a koronavírus helyzetre tekintettel idén egy rendkívüli szolidaritási és adományozási akciót hirdettek május 5-re is, amihez Magyarország is csatlakozott. Az Adjukossze.hu oldalt működtető NIOK Alapítvány úgy látja, hogy 2020 áprilisában a közösségi adománygyűjtés egyébként itthon is nagy lendületet vett, és ez azt mutatja, hogy a társadalom igenis megmozdul egy-egy jó ügy érdekében.

Több adományozó, nagyobb összegek és szolidaritás a nehéz helyzetben lévőkkel

Az Adjukossze.hu adataiból kiderül, hogy megnőtt a felelősségvállalás és a szolidaritás a civil szervezetek tevékenysége iránt is. Ahogy az is jól látszik, hogy a krízishelyzetben kulcsfontosságú, kiélesedett ügyekre válaszul induló kezdeményezések és akciók azok, amikre a legnagyobb mértékű adományok érkeznek. Míg tavaly áprilisban a portálon 5.9 millió forint adományt ajánlottak fel civil ügyekre, idén ez az összeg 28 millió forint volt, amit 3713 adományozó adott össze.

Bár a közösségi adománygyűjtések a sok kicsi sokra megy elvre épülnek, a jelenlegi vészhelyzetben mégis sokan vannak, akik mélyebben a zsebükbe nyúlnak. Hatszor annyian vannak az előző évhez képest azok, akik 20.000 Ft-nál nagyobb összeget adományoztak, emellett érzékelhető számban megjelentek azok is, akik 100 000 Ft felett adtak. A felületen futó adománygyűjtések, – jelenleg is 27 kampány –  jellemzően egy-egy konkrét ügyet segítenek, amire rövid idő alatt gyűlik össze az anyagi segítség, ebből három gyűjtés teljesített átlagon felül az utóbbi hetekben.

“Öten vagyunk két szobában. Anya gyárban dolgozott, munkahelye bezárt. Tesóm vendéglátós, de elküldték..”

A Romaversitas Alapítvány április 16-án indított kampányára eddig 1,7 millió forintot adtak össze. A kampány célja, hogy segítse az érettségi vagy egyetemi vizsgák előtt álló, krízisben lévő roma diákokat. Az adományokból most meleg étel, áram, megfelelő internetkapcsolat, megbízhatóan működő laptop kerül az Alapítvány által mentorált diákokhoz, hogy a távoktatásból eredő nehézségek minél kisebb mértékben rontsák az esélyeiket.

“Elmaradó koncertek, rendezvények miatt rengeteg háttérmunkás maradt munka nélkül…”

A koronavírus-járvány, az elmaradt koncertek és rendezvények sok szakembert hagytak bevétel nélkül, amire válaszul a Fábián Juli Emlékalapítvány ONE FUTURE címmel egy tizenkét órán keresztül tartó fesztivált, illetve ehhez kapcsolódva adománygyűjtést szervezett. Az április 24-én indult kampány máig 2,7 millió forintot gyűjtött a zeneipar háttérmunkásainak, ebből 2,4 millió forintot egyetlen nap alatt.

“Digitális eszközöket juttatunk el tanodákon keresztül rászoruló gyerekeknek…”

A zeneipari dolgozókhoz hasonló mértékben gyűjtő Civil Kollégium Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek digitális oktatásba bekapcsolását tűzte ki célul. A szervezet tanodákon és közösségszervezőkön keresztül juttat el 20 településen 300 rászoruló gyermekhez cégek által felajánlott digitális eszközöket. Kampányukra kevesebb mint egy hónap alatt 2.6 millió forint gyűlt össze.

A szervezet a nemzetközi Adakozó Kedd, vagyis Giving Tuesday akcióhoz kapcsolódva mindenkit arra kér, hogy lehetőségéhez képest csatlakozzon civil szervezetek akcióihoz, helyi közösségi kezdeményezésekhez, illetve ismerje meg a további 24 ügyet a https://adjukossze.hu/koronavirus oldalon.

NIOK Alapítvány

A NIOK Alapítványról: a független civil szervezet 26 éve dolgozik azért, hogy Magyarországon a civil szektor és a benne működő civilszervezetek hatékonyabbá váljanak, működésük fenntartható és átlátható legyen. Fő célkitűzésük, hogy a magyarországi adományozási kultúra fejlődjön, minél több szervezet legyen képes hitelesen megszólítani a lehetséges adományozóit, és minél több ember találjon rá arra az ügyre, amit támogatni szeretne. Ennek érdekében működteti a többféle adománygyűjtési lehetőséget is biztosító, legnagyobb hazai adományozási portálját, az adjukossze.hu oldalt, melyen keresztül már több mint 500.000.000 Ft értékben érkeztek adományok a hazai civilszervezetek javára.

Adakozó Kedd, Giving Tuesday

A GivingTuesday – azaz Adakozó Kedd – mozgalom az Egyesült Államokból indult útjára 2012-ben. Mára már több mint 60 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. Az akciónap szervezői a koronavírus helyzetre tekintettel idén egy rendkívüli szolidaritási és adományozási akciót hirdettek május 5-re is, amihez itthon a NIOK Alapítvány is csatlakozott. A mozgalom hivatalosan 2017-ben indult el, magyarországi nagykövete a NIOK Alapítvány. Világszerte több százmillió embert mozgat meg és ösztönöz jótékonyságra május 5-e is.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


6 - kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 30. csütörtök, Pál napja van.
Ma van a(z) Péter-Pál napja, Szt. Péter, Szt. Pál, a keresztény vértanuk emléknapja, a magyar szabadság napja.
Az év 26. hete és 181. napja.
Holnap Tihamér, Annamária napja lesz.

1684. Károly lotharingiai herceg Pestre, melyet felgyújtva talált, kardvágás nélkül vonult be.


1945. A Szovjetunió ajándékaként 250 tehergépkocsit, 18 ezer tonna gabonát, 1400 tonna húst, 900 tonna sót, 180 tonna kávét és nagymennyiségű ablaküveget kapott Budapest lakossága.


Szép Ernő / 1884. jún. 30. - 1953. okt. 2. /

Mint magányos lovast...

Mint magányos lovast az este,
Elér a bánat engemet,
Gyereksírás jön fel szívemből,
Könnyűim csöpp csengői csengenek.

Apám után szeretnék futni,
Ki a városba vezetett,
S míg a boltok közt bámészkodtam,
Elengedte egyszer a kezemet.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com