Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bélyegalbum - A MABÉOSZ. műsora (Műsorvezető Turcsányi Éva)
33
hallgató

Ajándékcsomag és ingyenes sportprogramok a Magyar Parasport Napja alkalmából

- 2019. február 28. 9:21 - 520 megtekintés

A Magyar Parasport Napját 2018 óta február 22-én tartjuk. 1970. február 22-én alakult meg ugyanis a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport klubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

A magyar parasport kialakulásában fontos alapkő letétele volt az első, intézményesített sportszervezet megalakulása. Ezen alapkő letételét olyan nagy sportolóknak köszönhetjük, mint például Tauber Zoltán, hazánk első paralimpiai bajnoka, vagy mint, Fejes András, első magyar paralimpiai éremszerzőnk. A klub a névválasztásával a legendás vízilabdázó és úszó előtt tisztelgett, aki lábamputáltként az épek között lett olimpiai bajnok 1932-ben és 1936-ban.

Csörgőlabda csoportkép

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egy meglepetés ajándékcsomaggal kedveskedett a csörgőlabda sport hagyományát őrző és fenntartó összes sportolójának, edzőjének és a bíróknak is. A sportot, Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke is nyomon követi. S bár a rendezvényen nem tudott részt venni, üdvözletét küldte a sportolóknak, miszerint nagyon örül, hogy ilyen sokan űzik ezt a sportot, s fitt-egészséges életet élnek, valamint bízik benne, hogy egyre többen fogják követni ezt a példát.

Az ajándék egy vitaminokat és elektrolitokat tartalmazó sportitalt és egy Sportszeletet tartalmazott az MVGYOSZ szlogenjével ellátott pontírásos bilétával: “Együtt formáljuk élhetőbbé a világot.”

A csomagot a Csörgőlabda Magyar Bajnoki fordulón vehették át a sport résztvevői. (A másodosztály B csoportja a következő fordulón tehetik ezt meg.)

Az MVGYOSZ az ajándékcsomag mellett több térítésmentes program meghirdetésével is készült a látássérült személyeknek.

Február 23-án, szombat délelőtt egy napsütéses jégkorcsolyapálya várta azon látássérülteket a Duna parton, akik úgy döntöttek részt vesznek térítésmentes korcsolyázási programunkon. A korcsolyázás egyik résztvevőjét, Száraz Bálintot meg is kérdeztük, hogy érezte magát a korcsolyapályán?

– Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy egy ilyen élménydús programban vehettem részt. Korcsolyázni egy fantasztikus dolog szerintem, egy kis tudással felvértezve, korival siklani, érezni a talpunk alatt a jeget, hallani, hogy mások hol lassabban, hol ügyesebben, mint a villám, szinte suhannak, mind-mind semmihez sem hasonlítható. A helyszín kiváló, a jégfelület bár nem túl nagy, de a bátrabbak, ha kevés ember tartózkodik a jégen, egyedül is vállalkozhatnak némi kalandra, s követve a pályát övező korlátot, felfedező útra indulhatnak. Jómagam rendelkezem némi korcsolyázós ismerettel, így a program elején bátran tettem néhány kört, felszabadító érzés volt. Nagyon jól éreztem, hogy mikor kell kanyarodni, s ha el is bizonytalanodtam, a korlát mindig jó iránymutatásul szolgált. A személyzet rendkívül segítőkész volt, segítettek eljutni az épülettől a pályáig, fellépni a jégre, vagy megfelelően bekötni a korcsolyát.

KorcsolyapályaAz ingyenes korcsolyázás eredetileg két alkalomra szólt, de a Bálna Budapest korcsolyapálya (1093 Bp., Fővámtér 11-12.) üzemeltetőivel konzultálva megbeszéltük, hogy a nyitva tartás utolsó hetében február 28-ig látássérült személyek 1-1 fő kísérővel ingyenesen használhatják a korcsolyapályát a nyitva tartás teljes idejében, tehát reggel 10 órától 14 óráig, valamint 15 órától 22 óráig. Ehhez a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségére kell hivatkozni.

Ettől függetlenül, aki nem tud kísérőt szerezni, azok az MVGYOSZ-szel február 26-án (kedden) 11 órakor együtt korcsolyázhatnak, ha ezt jelzik a szervezes@mvgyosz.hu mail címen.

Maradva a víznél, de most alámerülve a felszínnek, térítésmentes búvárkodás és élménymerülés is várja még a látássérült személyeket az Aquaword Resort Budapestben, illetve vidéken Szemerén, a Perlik Expert Kúria és Vendégházak helyszínén ( Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén, 3525 Szemere, Ady Endre u. 4.). Az élménymerülésekhez úszástudás nem szükséges. Az alsó korhatár 10 éves kor. A programokra jelentkezni szintén a szervezes@mvgyosz.hu mail címen szükséges.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 27. hétfő, László napja van.
Ma van a(z) Cukorbetegek világnapja, Szt. László napja, Határörség napja.
Az év 26. hete és 178. napja.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

1638. Désen I. Rákóczi György elnökletével több napos vallási vita kezdődik. Az 1579-es hitvallás szerint határozza meg az unitárius hittételeket.


1697. A sátoraljaújhelyi (Zemplén megye) vásáron kuruc szegénylegények megtámadják a sokadalmat vámoló császári katonaságot.


Petőfi Sándor: Arany Lacinak

Laci te,
hallod-e?
Jer ide,
jer, ha mondom,
rontom-bontom,
ülj meg itten az ölemben,
de ne moccanj, mert különben
meg talállak csípni,
így ni!
Ugye fáj?
Hát ne kiabálj.
Szájadat betedd,
s nyisd ki füledet,
nyisd ki ezt a kis kaput;
majd meglátod, hogy mi fut
rajta át fejedbe...
Egy kis tarka lepke.
Tarka lepke, kis mese,
szállj be Laci fejibe..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com