Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
54
hallgató

Akadálymentes járatok, jobb szolgáltatás a budapesti autóbuszvonalakon

- 2012. december 31. 10:42 - 2082 megtekintés

Akadálymentes járatok, jobb szolgáltatás a budapesti autóbuszvonalakon

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan törekszik új és használt járművek forgalomba állításával a régi, elavult fővárosi autóbuszflotta lecserélésére. Az elmúlt másfél évben Budapestre érkezett járművek akadálymentesek, akár az elmúlt időszakban beszerzett használt járművekről, akár a 2013 tavaszán érkező új autóbuszokról van szó. A fejlesztések eredményeképpen szinte a teljes autóbusz hálózatán alacsonypadlós szolgáltatást és ezáltal akadálymentes utazási lehetőséget biztosítunk 2013. január 1-jétől. Ezáltal a jelenlegihez képest sűrűbb követést és jobb kiszolgálást nyújtunk az idős, a kisgyermekes utasaink, illetve a mozgásukban korlátozottak számára.

A szolgáltatásfejlesztést az teszi lehetővé, hogy 2013. január 1-jétől teljes körűen forgalomba állnak a közelmúltban vásárolt használt, de jó állapotú, alacsonypadlós Mercedes Citaro és Volvo 7700-as járművek, amelyeket a BKV üzemeltet. A kibővült és megújult autóbuszflotta összességében annyi alacsonypadlós szóló és csuklós járművel rendelkezik, hogy a térbeli elosztásnak köszönhetően néhány kiegészítő jellegű, csak csúcsidőben közlekedő, illetve midibuszokkal kiszolgált járat kivételével minden vonalon közlekedni fognak alacsonypadlós autóbuszok.Az újonnan forgalomba álló Volvo 7700 típusú akadálymentes autóbuszok (38 db) a BKV Kelenföldi telephelyére kerülnek, a járműveket jellemzően a budai, illetve a pesti belvárosi területeken közlekedtetjük. Az immár teljes körűen honosított Mercedes Citaro típusú akadálymentes autóbuszok (31 db) a BKV Óbudai telephelyére kerülnek, s jellemzően az óbudai és újpesti vonalakon járnak majd. A budai, illetve a pesti belvárosi területekről felszabaduló, IK 412 típusú akadálymentes autóbuszok átkerülnek a pesti autóbusz telephelyekre, így ezek a járművek a pesti oldalon fogják bővíteni az alacsonypadlós szolgáltatást.

A fentiek alapján 2013. január 1-jétől újabb vonalakon biztosítjuk az akadálymentes szolgáltatást: Hűvösvölgyben a 63-as és 157-es, Óbudán és Békásmegyeren a 118-as, 143-as, 186-os és 243-as, Rózsadombon 191-es, míg Törökbálinton a 140-es vonalon. Januártól már csak néhány, jellemzően kiegészítő járaton nem lesz akadálymentes szolgáltatás: 39-es, 100-as, 121-es, 150E, 172E, 174-es és 225-ös, szólóbuszokkal üzemeltetett, illetve a 30-30A-230, a 45-ös, 169E, 233E és 239-es, csuklós buszokkal üzemeltetett vonalakon. Néhány vonalon már folynak az előkészületek, így a 45-ös és a 169E járatokon február 1-jétől biztosítjuk az akadálymentes szolgáltatást az alacsonypadlós autóbuszok átcsoportosításával. A 30-as autóbusz-család vonalain a 150 db új autóbusz 2013 tavaszi érkezését követően valósul meg az akadálymentes közlekedés.A fenti vonalak mellett a midibuszokkal kiszolgált vonalakon (16-os, 16A, 27-es, 116-os, 203-as, 203A, 237-es és 251-es járatok) csak új járművek érkezését követően nyílik majd lehetőség az akadálymentes szolgáltatás biztosítására, mivel ezeken a vonalakon a forgalomtechnikai adottságok következtében kizárólag ezek a típusú járművek közlekedhetnek. A midibuszok lecserélése érdekében a BKK már megkezdte a közbeszerzési eljárás előkészítését.

2013 májusától 150 új, Mercedes Citaro 2 típusú autóbusz áll forgalomba Budapesten a VT-Transman üzemeltetésében. A járművek korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, az európai sztenderdeknek megfelelő járművek lesznek, a flotta fele csuklós, fele kéttengelyes, szóló kivitelű. A buszok az új buszüzemeltetési modell keretében állnak forgalomba, és beszerzésüknek köszönhetően megszűnhet a súlyos járműhiány Budapest autóbusz-közlekedésében. A fővárosban hét év után először állnak ismét forgalomba új buszok.

Forrás: Mti

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ három = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com