Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


A MVGYOSZ. felújított székházának hangos bemutatója - Pille összeáállítása
66
hallgató

Akár a metróig is levezeti gazdáját egy jól kiképzett vakvezető kutya

- 2021. április 22. 18:31 - 697 megtekintés

Segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek nyílt pályázati lehetőség, melynek célja, hogy a négylábúak segítségével minél több ember élhessen önálló életet. Egy vakvezető kutya kiképzése évekbe is telhet, de azután akár a gyalogátkelőhelyet, a buszmegállót a lépcsőt, vagy a bejárati ajtót is képes megkeresni a gazdájának – hangzott el az M1 Híradójában.

ILLUSZTRÁCIÓ ( Fotó: HIRADO.HU)

A miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában évente tizenöt állatot képeznek ki, akiket már kölyökkorukban kiválasztanak speciális egészségügyi és viselkedési vizsgálatok alapján. Ezután egy nevelő családhoz majd kiképzőhöz kerülnek, akik megtanítják nekik az alapvető vezényszavakat, közösséghez, és egyre szélesebb körű ingerekhez szoktatják.

„A vakvezető kutya nem csak a közlekedésben segít, hogy az ember balesetmentesen el tudjon jutni egyik helyről a másikba, de nagy segítség mentálisan is, egy társ a gazdájának, aki mindenestől elfogadja és szereti” – mondta Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola szakmai vezetője.

Magyarországon régi hagyománya van a segítő kutyák kiképzésének. A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége több mint 40 éve keresi a megfelelő társat a gazdáknak. A szervezetnél jelenleg több mint 70-en várakoznak arra, hogy sorra kerüljenek.

„Megilletik azok a jogok és kedvezmények, amelyek a segítőkutyákra vannak, tehát be tudnak menni egy üzletbe, tudnak tömegközlekedési eszközökön közlekedni, mert a kutya a gazdájának a biztonságos közlekedését segíti” fejtette ki Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnöke.

Őket támogatja a kormány legújabb pályázata, amire a segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezetek jelentkezhetnek, összesen 45,3 millió forint értékben.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta: elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal élők minél önállóbb életet élhessenek. Az államtitkár szerint ezt alapvetően a foglalkoztatáson keresztül lehet megtenni, hogy legyen mindenkinek önálló jövedelme, valamint akadálymentesítéssel.

„Ma már rengeteg dolgot tudunk akadálymentesíteni, és van egy emblematikus, még mindig meglévő akadálymentesítés: ők a segítőkutyák” – fogalmazott.

Azok a szervezetek, amelyek megfelelnek a feltételeknek, a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján 2021. április 30-ig pályázhatnak.

(Forrás: M1/HIRADO.HU)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 + = tizenöt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 24. péntek, Eszter, Eliza napja van.
Az év 21. hete és 145. napja.
Holnap Orbán napja lesz.

1707. Rákóczi fejedelem pompázása az ónodi országgyűlésen. "A felséges fejedelem szép pompás török paripán, királyszínű bársony köntösben és fekete kócsagtollasan jött, kétfelől nemes seregből való ifjak és gavallérok párducbőrösen és forgósan." Mindez olyan időben, midőn a közpénztár üres és a rézpénzt devalválni kellett.


1924. Megalakult a Magyar Nemzeti Bank. Elnöke Popovics Sándor, kormánybiztosa Szabóky Alajos pénzügyi államtitkár. Ugyanekkor megszűnt az Állami Jegybank.


Május 24. / Eszter, Eliza /

Sebők Éva: Tavasz Eszterke

Egy órácska óta
szól az Eszter-nóta.
Szálló sárkányorkán
hozta el az orrán.
Ihol zeng!...Ahol zeng,
nincs ott már sehol csend.
Piros pikulákat
hajtanak az ágak
Kövér bolondgomba
fölmászik a dombra.
Lába kel a bágyadt
pitypang- pagodának.
Fenn meg csodapókok,
ébredő pirókok,
ciróka-maróka,
hat rigó-fióka,
s egy fatetőn-alvó
kócos pityipalkó!

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com