Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


35
hallgató

Amputált rokkantellátás

- 2012. szeptember 18. 19:22 - 2181 megtekintés

Százötvenezer embert akar a kormány visszavezetni a rokkantellátási rendszer átalakításával a munka világába ? mondta Matolcsy György 2011-ben. Az ?aki tud, az dolgozzon is? elv jegyében megszervezett felülvizsgálati és juttatási rendszer hatására valóban történt valami: méltatlan emberi sorsok százairól lehet hallani és olvasni minden fórumon. Bizonyára több egykori rokkantnyugdíjas munkába állt ? ez is igaz.

Már 2011-ben tízéves mélypontra került a rokkantsági nyugdíjban részesülők száma. A Magyar Távirati Iroda által közzétett adatok szerint 2010-ben 763 ezer ember juthatott hozzá az egészségi állapota alapján megítélt társadalombiztosítási transzferhez, ám 2011-re már csak 722 ezren részesültek jövedelemben ezen a jogcímen. Közben nőtt ebben a körben az öregségi nyugdíjkorhatárt elérők aránya is. Míg az ezredfordulón 344 ezer rokkantnyugdíjas (45 százaléknyi) érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt is, addig ez a szám 2011-re 384 ezerre (53 százalékra) növekedett.

A felülvizsgálatok korántsem értek véget, így további csökkentés várható az ellátó rendszerben. Az ellátást igénybe vevőknek 2012. március 31-ig kellett jelentkezniük felülvizsgálatra. Kilencezren nem adták be az állapotfelmérésre vonatkozó kérelmüket a korábban rokkantnyugdíjban részesítettek közül. ?A rokkantak felülvizsgálata lassan halad? ? hívta fel a figyelmet Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa 2012. augusztus 24-én megtartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a jelenlegi adatok szerint az ellátórendszer további huszonkétezer új belépővel gyarapodott, miközben mindeddig huszonnyolcezer beteget vizsgáltak felül.

A felülvizsgálatok szemléletét megváltoztatták. Míg korábban a diagnózisok alapján ítélték meg a betegek állapotát, addig az új rendszerben a ?funkcionális? sajátosságokat figyelik meg, tehát nem arra koncentrálnak, hogy mi a baja a páciensnek, hanem arra, hogy azzal együtt mire lehet még képes. Az orvosszakértők jogszerűen figyelmen kívül hagyhatják a leletekben szereplő tételeket, ha úgy ítélik meg, hogy az adott egészségi állapot nem akadályozza a rokkantat a munkában. Az állapotfelmérés során például a csontritkulást, a korábbi epehólyagműtétet vagy a különböző pajzsmirigyproblémákat gyakran figyelmen kívül hagyják, és ezzel csökkentik a rokkantság mértékét meghatározó százalékot.

Adta hírül a nol.hu és a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com