Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
24
hallgató

Áprilisi változás, új eljárás a gyógyszerkiváltásnál

- 2013. április 19. 19:11 - 2188 megtekintés

kép

Jó-e, ha a patikusok utólag ellenőrzik az orvosok által felírt recepteket? Az orvosi kamara ellenzi az újítást, a gyógyszerészek szerint nincs ok kétségbeesésre. Április elsejétől a gyógyszerész ha a páciens nem tesz külön tiltó nyilatkozatot jogosult lesz lekérdezni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatbázisából egy évre visszamenőleg a beteg korábbi vényköteles gyógyszereire vonatkozó adatokat. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint azonban az új szabályozás orvosi jogokat von el, és tönkreteheti a gyógyító és a beteg közötti bizalmi kapcsolatot.

kép

Új eljárás a gyógyszerkiváltásnál

Köztes véleményen van a Praktizáló Orvosok Szövetsége (MAPOSZ) Baranya megyei szervezetének vezetője Princz János, aki a Napközben csütörtöki adásában azt mondta, a rendszernek vannak előnyei és hátrányai is. A szakember szerint az új szabályozás révén könnyebben kiszűrhetők az együtt nem szedhető gyógyszerek, ha a patikus is ügyel ezek megtalálására, előfordulhat ugyanis, hogy az orvos esetleg nem figyel oda eléggé az orvosságok felírásakor. Ugyanez a lehetőség, vagyis, hogy patikus utólag ellenőrizheti, a doktor milyen orvosságokért küldi el páciensét a gyógyszertárba, hátrány is lehet, mert gyengítheti az orvos-beteg kapcsolatot.

Az orvosok között, az internetes fórumokon is beszédtéma az új rendelet, amelynek értelmében a patikus felülbírálhatja a döntésüket, és nem egyértelmű az öröm ezzel kapcsolatban fogalmazott a MAPOSZ tisztségviselője. Más véleményen van a Magyar Gyógyszerészi Kamara Baranya megyei szervezetének elnöke, Kőhegyi Imre. A szentlőrinci patikus szerint csak arról lenne szó, hogy növelhető lenne a gyógyszerelés biztonsága, hiszen a betegek által bevitt receptek nagyon sok esetben nem látnak orvost gyakran ugyanis a páciens csak az asszisztenssel találkozik, akinél előfordul, hogy téved a vény felírásakor.

Princz János arra hívta fel a figyelmet, hogy a patikákban elérhető adatbázis nem naprakész, a rendszerbe egy-másfél hónapos késéssel kerülnek be az adatok, vagyis lehet, hogy olyan gyógyszer miatt tilt le egy másikat a patikus, amelyet a beteg már nem is szed. Éger István, a MOK elnöke szerint, ha nem naprakész a rendszer, akkor “megette a fészkes fene”.

Kőhegyi Imre patikus pedig arról hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádió műsorában, ha valaki nem akarja, hogy a patikus megtudhassa, milyen gyógyszereket szedett a múltban, adatait titkosíthatja az OEP-nél.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke korábban azt nyilatkozta, nincs ok kétségbeesni, az új rendszernek több az előnye, mint amennyi kellemetlenséggel járhat, ráadásul van mód korrigálni. Az új eljárásrend mindössze egy évre szól, ha a gyakorlatban esetleg nem működne megfelelően, akkor átalakítják.

Forrás: hirado.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* hét = 49

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com