Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


34
hallgató

Átadták a Kerek Világ iskola új épületrészét Pécsen

- 2021. június 3. 8:59 - 339 megtekintés

Átadták a súlyosan-halmozottan sérült, értelmileg akadályozott és pszichés fejlődési zavarokkal küzdő gyermekeket oktató Kerek Világ Általános Iskola új épületrészét Pécsett szerdán.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az eseményen elmondta: a mintegy 158 millió forint uniós támogatásból megvalósult beruházással a gyógypedagógiai intézmény 330 négyzetméterrel, azon belül fejlesztőszobákkal, tárgyalóval, tanárival és kiszolgáló helyiségekkel bővült, a kivitelezés magában foglalta az 1200 négyzetméteres udvar megújítását is.

“A kormány elkötelezett a fogyatékossággal élő embertársaink lehetőségeinek, esélyeinek megteremtése mellett” – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a kormánynak 2010 óta kifejezett célja a családok helyzetének erősítése, és az, hogy kiemelten foglalkozzon a fogyatékossággal élő gyermeket nevelőkkel.

Emlékeztetett rá: a kormány “leszámolt azzal az örökséggel”, hogy a rászorulók életét csupán segélyekkel kezelje. “Abban hiszünk, hogy minden állampolgárnak, a fogyatékossággal élőknek is a segélyek és a sajnálat helyett esélyt kell teremteni” – mondta.

A fogyatékossággal élőkből idővel jól képzett munkaerő válhat, és ez segíti, hogy a nekik legmegfelelőbb életet élhessék – jelentette ki. Ehhez feltétel ugyanakkor – tette hozzá -, hogy általuk befogadható tananyaghoz jussanak hozzá, továbbá az őket képző intézmény fizikai és infokommunikációs szempontból is akadálymentes legyen.

Vitályos Eszter reményét fejezte ki, hogy a Kerek Világ iskolában az új épületrész átadásával a gyermekek a képességeiknek megfelelő oktatásban, fejlesztésben vehetnek részt, nyitottak lesznek a világra, és felnőttként minél teljesebb értékű tagjai lehetnek a társadalomnak.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Baranyában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban több mint 400 fejlesztés vesz részt, több mint 50 milliárd forint értékben.

A kormány és a megye vezetése azzal, hogy a Kerek Világ iskolát működtető alapítvány fejlesztési elképzeléseit támogatta, hitet tett amellett, hogy minden gyermek egyformán fontos, még ha hátránnyal, nehéz családi körülmények közé születik is, vagy fogyatékossággal jön a világra – mondta a politikus. Hangoztatta: “így, együtt alkotjuk a magyar nemzet közösségét”.

Kővári János, a Kerek Világ Alapítvány ügyvezetője kiemelte: az 1990-ben alapított szervezetet 33 olyan ember hozta létre, aki hitt abban, hogy akár a semmiből is érdemes elindulni egy cél érdekében. Sokáig egyik napról a másikra működtették az iskolát, más intézményeiket, mert nem tudták, lesz-e elég pénz – emlékezett.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az iskola bővítése komoly összefogás eredménye, amelyért köszönetet mondott Vitályos Eszternek, a korábban Pécs alpolgármestereként dolgozó Őri Lászlónak, valamint a szerdai átadón megjelenő Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőnek is.

Bergmann Éva, a Kerek Világ Általános Iskola igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az iskola 1999 óta működik a baranyai megyeszékhely Gesztenyés utcájában. Speciális szakembereikkel jelenleg 60 gyermek oktatásáról, neveléséről gondoskodnak. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


három * = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com