Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


kasza Tibi - Vallomás
41
hallgató

Átadták a Kerek Világ iskola új épületrészét Pécsen

- 2021. június 3. 8:59 - 523 megtekintés

Átadták a súlyosan-halmozottan sérült, értelmileg akadályozott és pszichés fejlődési zavarokkal küzdő gyermekeket oktató Kerek Világ Általános Iskola új épületrészét Pécsett szerdán.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az eseményen elmondta: a mintegy 158 millió forint uniós támogatásból megvalósult beruházással a gyógypedagógiai intézmény 330 négyzetméterrel, azon belül fejlesztőszobákkal, tárgyalóval, tanárival és kiszolgáló helyiségekkel bővült, a kivitelezés magában foglalta az 1200 négyzetméteres udvar megújítását is.

“A kormány elkötelezett a fogyatékossággal élő embertársaink lehetőségeinek, esélyeinek megteremtése mellett” – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a kormánynak 2010 óta kifejezett célja a családok helyzetének erősítése, és az, hogy kiemelten foglalkozzon a fogyatékossággal élő gyermeket nevelőkkel.

Emlékeztetett rá: a kormány “leszámolt azzal az örökséggel”, hogy a rászorulók életét csupán segélyekkel kezelje. “Abban hiszünk, hogy minden állampolgárnak, a fogyatékossággal élőknek is a segélyek és a sajnálat helyett esélyt kell teremteni” – mondta.

A fogyatékossággal élőkből idővel jól képzett munkaerő válhat, és ez segíti, hogy a nekik legmegfelelőbb életet élhessék – jelentette ki. Ehhez feltétel ugyanakkor – tette hozzá -, hogy általuk befogadható tananyaghoz jussanak hozzá, továbbá az őket képző intézmény fizikai és infokommunikációs szempontból is akadálymentes legyen.

Vitályos Eszter reményét fejezte ki, hogy a Kerek Világ iskolában az új épületrész átadásával a gyermekek a képességeiknek megfelelő oktatásban, fejlesztésben vehetnek részt, nyitottak lesznek a világra, és felnőttként minél teljesebb értékű tagjai lehetnek a társadalomnak.

Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Baranyában az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban több mint 400 fejlesztés vesz részt, több mint 50 milliárd forint értékben.

A kormány és a megye vezetése azzal, hogy a Kerek Világ iskolát működtető alapítvány fejlesztési elképzeléseit támogatta, hitet tett amellett, hogy minden gyermek egyformán fontos, még ha hátránnyal, nehéz családi körülmények közé születik is, vagy fogyatékossággal jön a világra – mondta a politikus. Hangoztatta: “így, együtt alkotjuk a magyar nemzet közösségét”.

Kővári János, a Kerek Világ Alapítvány ügyvezetője kiemelte: az 1990-ben alapított szervezetet 33 olyan ember hozta létre, aki hitt abban, hogy akár a semmiből is érdemes elindulni egy cél érdekében. Sokáig egyik napról a másikra működtették az iskolát, más intézményeiket, mert nem tudták, lesz-e elég pénz – emlékezett.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az iskola bővítése komoly összefogás eredménye, amelyért köszönetet mondott Vitályos Eszternek, a korábban Pécs alpolgármestereként dolgozó Őri Lászlónak, valamint a szerdai átadón megjelenő Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőnek is.

Bergmann Éva, a Kerek Világ Általános Iskola igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az iskola 1999 óta működik a baranyai megyeszékhely Gesztenyés utcájában. Speciális szakembereikkel jelenleg 60 gyermek oktatásáról, neveléséről gondoskodnak. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 - kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com