Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kovács Kati - Mamy Blue
55
hallgató

Audionarrált gyerekelőadás a Bethlenben!

- 2018. március 26. 7:12 - 1057 megtekintés

A Bethlen Téri Színház az AKKU Egyesülettel közösen március 4-én először tartott audionarrációval kísért vasárnapi családi előadást. Fabók Mancsi Bábszínháza A háromágú tölgyfa tündére című díjnyertes előadását legközelebb március 25-én láthatják és hallhatják a nézők, amikor ismét audionarrációval segítik a vakok és gyengénlátók színházi élményének befogadását.

A Bethlen Téri Színház 2016 őszén, a Színházak Éjszakája kapcsán ismerkedett meg az AKKU Egyesülettel, s kezdtek el együtt azon dolgozni, hogy a színház a látássérültek számára is akadálymentesítse előadásait. Egy tavalyi sikeres pályázat eredményeképpen idén tavasszal kétszer valósítanak meg olyan integrált előadást, ahol látó és látássérült, gyermek és felnőtt nézők egyidejűleg élvezhetik a produkciót. Az előadásokra a látássérültek 200 forintos regisztrációs jegyet igényelhetnek.

A Bethlen Téri Színház 2012-es indulása óta különös figyelmet fordít arra, hogy olyan közösségeket szólítson meg, akik nem vagy nehezen jutnak színházi, kulturális élményhez. Vasárnapi családi előadásaikon rendszeresen vendégül látnak mozgáskorlátozott vagy értelmileg akadályozott fiatalokat; a Manna és a Tünet Együttessel közös Mary és Max című, az Asperger-szindrómát is érintő előadásuk után beszélgetést tartanak egy autista szakértő részvételével, illetve iskolások számára drámafoglalkozás követi az előadást; ezen kívül a színház hívta életre a Gang Színház projektet, aminek lényege, hogy – önkormányzati támogatással – elsősorban hetedik kerületi körfolyosós házak udvarán és gangján játsszanak ingyen a lakóknak.

Fabók Mancsi előadását – melynek budapesti bemutatója egy éve éppen a Bethlen Téri Színházban volt – a szakemberek és a színház együtt választották ki. Az alkotó és előadása októberben a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén fődíjat kapott „a vásári bábjáték tradíció megújításáért és életben tartásáért”.

A színház munkatársai a vasárnapokon szokásos kézműves foglalkozás mellett a különböző érzékszervekre ható játékokkal is készül a különleges alkalomra.

Az AKKU Egyesület a látássérülteknek egy iPhone-t és hozzá fülhallgatót biztosít, az előadást pedig egy szakképzett audionarrátor – miközben egy monitorról figyeli az előadást egy másik helységben – élőben közvetíti. Korábban egy előre rögzített, ún. előnarráció készült a nézők számára, ami az interneten keresztül már jóval az esemény előtt elérhető és az estével kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza, mint pl. a díszlet és jelmezek, a szereplők bemutatása, a rendezés sajátosságai, a darab háttere stb. (ez elérhető a facebook eseményből).

Ezen felül közvetlenül az előadás előtti fél órában egy ún. színpadbejárás keretében a vendégek megismerhetik a darab legfontosabb kellékeit, díszleteit, a járásokat, valamint találkozhatnak a szereplőkkel és alkotókkal is, így még könnyebben tudják elképzelni az előadás általuk nem, vagy nehezen látható részeit.

A színház a következő évadban két felnőtt és egy újabb gyermekelőadást tervez akadálymentesíteni, nemcsak a látássérültek, hanem a vakok és gyengénlátók számára is. Ehhez ismét az AKKU Egyesület lesz a partnerük.

Az AKKU – az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület a hazai kulturális akadálymentesítés mára legnagyobb, legszínesebb repertoárjával rendelkező szervezete. A főállás mellett, mégis profi körülmények között dolgozó tagok célkitűzése a magyar kulturális élet legjavának korlátok nélküli tolmácsolása és biztosítása a látás- és hallássérült érdeklődők számára, az érintettek szoros bevonásával. Az AKKU Egyesület jóvoltából mára a színházi, filmes és múzeumi programok széles választéka érhető el audionarrációval, speciális felirattal és jeltolmácsolással. A három éves, intenzív szakmai munka során a magas színvonalú szolgáltatás biztosítása mellett az érintettek aktivizálása és a jövő látás- és hallássérült nézőinek kinevelése is fontos célként szerepel.

A gyerekek és fiatal felnőttek körében egyre inkább természetessé váló szolgáltatásnak hála az érdeklődés és a kulturális csemegékre való igény egyre jelentősebb az érintettek körében. Természetesen emellett az idősebb, látás- és hallásvesztéssel küzdő, szórakozni vágyó réteg számára is mindig akad csemege a kiválasztott darabok, filmek és tárlatok során. A mára telt házzal futó mozis események mellett a színházakban is kezd természetessé válni a 10-15 főnyi látás- és hallássérült néző jelenléte.

Jegyek: jegy@bethlenszinhza.hu / +36 1 700 1433

Forrás:színház.org

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 4 = húsz(on) nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. november 30. csütörtök, András, Andor napja van.
Az év 48. hete és 334. napja.
Holnap Elza napja lesz.

1786. II. József császár eltörölte a halálbüntetést, és helyette megbélyegzést, verést és hajóvontatást rendelt.


1806. Az Osztrák Császárság zászlójának hivatalos színe a fekete-sárga, a Magyar Királyságé piros-fehér-zöld.


Kiss József / 1843. nov.30. - 1921. dec. 31. /

Tűzek

"...- S amíg lelkemmel káprázatok játsznak,
S jövendő tüzek délibábja von,
Amelyek távol ég alján cikáznak -
Valamikor- beomlott síromon:
Itt ülök némán, magamba rogyva,
Míg száll az óra, mint egy pillanat,
És félig ébren és félig álomba
Piszkálgatom a húnyó parazsat."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com