Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
27
hallgató

Autizmussal a munka világában

- 2020. március 7. 7:26 - 527 megtekintés

Munkavállalóként rengeteg nehézségbe ütközhetünk egy-egy állásinterjú során, és kezdeti alkalmasságunk sem garancia arra, hogy az adott munkát problémamentesen tudjuk majd végezni. Valószínűleg abba bele sem gondolunk, hogy autista munkavállalóként hány plusz akadállyal kell ugyanezen a fronton megküzdeni.

Az autizmussal élők száma világszerte folyamatosan emelkedik, míg a közoktatásból kikerülő munkaképes ASD autista fiatalok foglalkoztatása a megváltozott munkaképességűek körében a legalacsonyabb – nemzetközi szinten is alig 12-14%. Ezen az arányon próbált javítani az Autizmussal a munka világában projekt, amelyet az Aura Egyesület a Flex Foundation támogatásának köszönhetően 2019. július és 2020. február közötti időszakban valósított meg.

A projekt megálmodói

Az AURA Egyesületet budapesti és vonzáskörzetében élő autista fiatalokat nevelő szülők hozták létre 2002-ben, azzal a céllal, hogy segítsék felnőtté váló gyermekeik felnőtt létbe való beilleszkedését. Céljuk, hogy autista tagjaik minél önállóbban tudjanak élni: közösségi programjaik megóvják őket az izolációtól. Foglalkozási rehabilitációs programjuk keretében eddig 110 autista fiatalt segítettek munkához.

A Flex több mint 30 országban 177 000 munkavállalóval innovatív tervezési, mérnöki, gyártási, szerviz, ellátási lánc menedzsment és logisztikai tevékenységet kínál különböző profilú és méretű vállalatok, valamint a végfelhasználói piac számára. A Flex Magyarországon 5 városban – Zalaegerszegen, Sárváron, Tabon, illetve Budapesten és Gyálon– közel 10 000 munkavállalót foglalkoztat.

Találd meg a helyed!

Az Autizmussal a munka világában elnevezésű foglalkozás-rehabilitációs projekt célja az autizmussal élő felnőttek teljes értékű munkavállalóvá válásának, a munkaerő-piacon való elhelyezkedésének, a munkahely megtartásának segítése volt. A programban résztvevők sokkal könnyebben alkalmazkodnak a munkahelyi helyzetekhez, a csoportos együttműködés is egyszerűbb számukra. A projekt során autizmus specifikus módszereket alkalmaztak a részvevők képzésében olyan változatos eszközök felhasználásával, mint az on-line applikációk, ASD kvízek, videók, helyzetgyakorlatok, drámajátékok, egyéni megbeszélések. Ezenkívül a 29 résztvevőből 20 fő munkakompetencia fejlesztésben is részesült, aminek keretein belül többek között angol nyelvi képzést, informatikai továbbképzést is kaptak.

Nemcsak a lehetséges munkavállalókkal, de a vállalati érzékenyítés keretein belül 102 kollégával is beszélgettek, valamint két munkáltatói workshopon 15 cég munkatársai kaptak autizmus szempontú tájékoztatást.

A projekt eredményeiről, a támogatás felhasználásáról a 2020. március 4-én megrendezett záróesemény keretein belül adtak tájékoztatást a szervezők. Betekintést adtak az Aura Egyesület és a Flex Foundation tevékenységébe, a felkészítés, elhelyezés és utánkövetés folyamatába, és sikeres munkáltatói gyakorlatokat is bemutattak. Az eseményen átadásra került a Flex Foundation jelképes, 7 250 000 forintos csekkje, melynek összege a program során került felhasználásra. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com