Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dancs Annamari és Ferry - Soha Ne múljon el
28
hallgató

Az Aldi rászorulóknak adja a megmaradt élelmiszert

- 2017. december 13. 9:32 - 693 megtekintés

Nagyot ment a közösségi médiában, amikor a brit Aldi jótékony célra ajánlotta a megmaradt élelmiszert. Kiderült, hogy itthon ez egyáltalán nem újdonság.

Pár nappal ezelőtt a brit sajtó számolt be arról, hogy az Aldi úgy döntött, a megmaradt friss, vagy lejárat közeli, de még jó minőségű élelmiszert jótékony célra ajánlja fel: az üzletlánc a közösségi médiában biztatta a helyi civilszervezeteket és alapítványokat, hogy szenteste napjának délutánján – mielőtt üzleteik bezárnak az ünnepekre – gyűjtsék be tőlük az ünnepek előtt megmaradt termékeket, és juttassák el a „kevésbé szerencsésekhez”. A közlemény szerint élelmiszerbankok és hasonló szervezetek megkereséseit várják, akik meg tudják oldani az élelmiszerek elszállítását, hogy ezzel is tegyenek azért, hogy minél kevesebb ételt kelljen kidobni. Mint írták, üzletenként 25-30 ládányi termékre számítanak a legkülönfélébb fajta élelmiszerekből. A gesztus érthetően óriási népszerűségre tett szert a kommentelők körében, akik arra biztatták a többi élelmiszerláncot, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen.

Megkérdeztük az Aldi magyar képviseletét, hogy itthon mi a policy hasonló esetekre, illetve hogy terveznek-e hasonló akciót. A válasz alapján azonban, úgy tűnik, nyitott kapukat döngettünk: mint kiderült, az Aldi itthon nem csak karácsonykor gondoskodik a megmaradt élelmiszer felelős felhasználásáról, hanem egész évben, ráadásul már évek óta. Mint írják:

Kiemelt figyelmet fordítunk többek között az élelmiszer-hulladék kezelésére és arra, hogy az élelmiszermentés során minél több rászoruló számára tudjunk segítséget nyújtani. Az élelmiszermentést nem csupán karácsonykor és az ünnepekkor, hanem az egész év folyamán végezzük: 2008-as magyarországi piacra lépésünk óta a feleslegessé vált zöldség-gyümölcs termékeket, valamint a pékárukat az áruházakkal szerződésben lévő intézményeknek (vadaspark, állatkert, menhely vagy őstermelő) adományozzuk tovább. A lejáró élelmiszereket országszerte egyre több áruházunkból juttatjuk el az Élelmiszerbank segítségével rászorulók számára és van olyan üzletünk is, például Budakeszin, ahol nem csupán a zöldséget, vagy a szárazárut tudjuk felajánlani jótékony célra, hanem egy helyi segélyszervezet közreműködése révén megfelelő szállítást tudunk biztosítani a lejáró tejtermékek, a hús és hűtőládában a fagyasztott élelmiszerek eljuttatására a környékbeli rászorulóknak.

Forrás:24.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ három = 8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com