Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szignál -
33
hallgató

Az antidepresszánsok növelik az autizmus rizikóját

- 2015. december 16. 19:10 - 1446 megtekintés

Jelentős mértékben, 87 százalékkal nő az autizmus kialakulásának esélye a magzatnál, ha az anya a terhesség alatt antidepresszáns gyógyszert szed.

Az Egyesült Államokban hétfőn közzétett kanadai kutatás aláhúzza, hogy a terhes nők 6-10 százaléka írat fel magának ilyen gyógyszert a várandósság ideje alatti depresszió kezelésére.

A tanulmány készítői csaknem százötvenezer anya adatait vizsgálták Québec államban a fogantatástól a gyerekek tízéves koráig. Eredményeiket az Amerikai Gyermekgyógyászati Szövetség lapjában tették közzé (Journal of American Medical Association, Pediatrics).

A kutatás egyik készítője, Anick Bernard, a Montréali Egyetem professzora felhívta a figyelmet, hogy az autizmust kiváltó különféle okok többsége továbbra is ismeretlen, ám a környezeti hatások és a genetikai adottságok kockázati tényezők lehetnek.”Azt találtuk, hogy az antidepresszánsok szedése, különösen a második és harmadik trimeszterben szedett, a szerotoninszintet szabályozó gyógyszerek, gyakorlatilag megduplázzák az autizmus kialakulásának esélyét a születendő gyermekeknél” – magyarázta a professzor, a Szent Jusztínia Egyetemi Kórházi Központ orvosa.

Az orvoscsoport arra a megállapításra jutott, hogy a genetikai adottságok, ha a családban korábban előfordult autizmus, az anya kora, maga a depresszió és a szegénység egyaránt kockázati tényező.

A vizsgált mintában egyébként összesen 1054 olyan gyereket találtak, akiknél tízéves koruk előtt, átlagosan négy és fél éves korban autizmust állapítottak meg, ami a sokaság 0,72 százaléka. A tanulmány arra is rámutat, hogy 1966-ban tízezer gyermekből négynél diagnosztizáltak autizmust, mára viszont ez az arány tízezerből százra, 1 százalékra emelkedett, ugyanakkor ez részben a diagnosztikai módszerek hatékonyabbá válásának is betudható.

Bernard professzor arra is kitért, hogy mivel a szerotonin szintre ható antidepresszánsokat széles körben alkalmazzák, nagyon fontos minél többet tudni ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásairól.

Forrás: ma.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- négy = 0

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com