Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Gloria Estefan - I'm not giving you up
32
hallgató

„Az emberek csak addig hiszik, hogy egy siket és vak nő nem lehet orvos, míg nem találkoznak velem”

- 2020. január 27. 7:35 - 402 megtekintés

Bár a kórházban egyelőre még többször nézik betegnek, mint orvosnak, a 25 éves Alexandra biztos benne, hogy arra született, hogy másokon segítsen.

A 25 éves Alexandra Adams egyáltalán nem átlagos fiatal lány: azon túl, hogy csak hallókészülékkel hall, az egyik szemére nem, és a másikra is csupán 5 százalékban lát, és ennek ellenére is profikat megszégyenítő ügyességgel síel, és a legnagyobb álma, hogy az orvosi egyetem elvégzése után, Nagy-Britannia első siket és vak orvosa legyen. A Daily Mailnek adott interjújából kiderül, Alexandra útja, hogy megvalósítsa ezt az álmot, eddig meglehetősen rögös volt. Még most is emlékszik arra a meglehetősen udvariatlan kérdésre, amit az egyik csoporttársa szegezett neki, rögtön az első közös napjukon: „Hogy is lehetnél jó orvos, ha még a kilincset sem találod meg az ajtón?” Szerencsére Alexandrát nem olyan fából faragták, hogy az ilyen és ehhez hasonló piszkálódások kiborítsák. Sőt, mint mondja, inkább erőt adnak neki, hogy ha lehet, még keményebben küzdjön a céljáért. „Persze, hogy a többségnek fogalma sincs arról, hogy egy vak és siket emberből is lehet jó orvos, hiszen még nem találkoztak ilyennel. Ezen akarok változtatni – mondja a fiatal lány, majd hozzáteszi, bár az egyetemen se volt épp könnyű dolga, a tanárai és a csoporttársai egy ponton túl végül elfogadóbbnak bizonyultak, mint a gyakorlati oktatói. – Az első gyakorlatomon a tanárom megtiltotta, hogy beteghez érjek, majd hazaküldött” – meséli. „Mikor harmadéves lettem, az egyik oktatóm megkérdezte tőlem, mit szólnék hozzá, ha egy fogyatékkal élő orvos látna el. Abban a pillanatban nem is tudtam, mit válaszoljak neki, annyira megdöbbentett a kérdése.” Alexandra mindezek ellenére azt mondja, szépen halad a képzéssel: tud különböző sérüléseket kötözni, vért venni, katétert felhelyezni, sőt, sebet varrni is. „A vérvétel annyira jól megy a tapintásomnak köszönhetően, hogy az évfolyamtársaim sokszor tőlem kérnek segítséget egy-egy bonyolultabb esetükhöz.” Alexandra a lapnak őszintén elmondta, ha befejezi a képzést, palliatív gondozóként szeretne majd elhelyezkedni. „A gyakorlati órák során rájöttem, hogy jó érzékem van az emberekhez. Velem mindenki szívesen beszélget, és olyasmit is elmondanak, amit másoknak nem. Vagy csak nehezen. Ebben ráadásul az is segít, hogy bottal közlekedem: rengeteg beszélgetésem indult már azért, mert a betegem meglátta a botot” – mondja, majd hozzáteszi, szerinte a bot segít abban, hogy a betegek emberként tekintsenek az orvosukra – és ez Alexandra olvasatában jó dolog. „Az orvosok nem szuperhősök, és véleményem szerint nem is kell annak látszaniuk.” (Forrás: nlc.hu/Daily Mail)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com