Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Mindentudás egyeteme - válogatás a legjobb előadásokból

Hallgatók száma: 29

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát

- 2021. március 10. 9:46 - 173 megtekintés

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát. „Az elmúlt év tanácskozásai alkalmával többször felhívtam az Európai Bizottság képviselőjének figyelmét olyan kulcsfontosságú tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a stratégia megvalósításához., Ezek közül pedig számos elem megjelenik a dokumentumban” – emelte ki Kósa Ádám, az Európai Parlamentben működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke.ágra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát. „Az elmúlt év tanácskozásai alkalmával többször felhívtam az Európai Bizottság képviselőjének figyelmét olyan kulcsfontosságú tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a stratégia megvalósításához., Ezek közül pedig számos elem megjelenik a dokumentumban” – emelte ki Kósa Ádám, az Európai Parlamentben működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke.

Kósa Ádám (Fotó: eud.eu/ Felvidék. ma)

Az Európai Unió az egyenlőség, a társadalmi méltányosság, a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok értékeire épül. Az elmúlt tíz évre szóló fogyatékosságügyi stratégia megnyitotta az utat egy akadálymentesített Európa irányába, előmozdítva az uniós forrásokból támogatott intézkedéseket is.

„Ennek hatálya alatt valósítottuk meg Magyarországon a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által működtetett KONTAKT tolmácsszolgálatot, mely a siketek akadálymentes kommunikációját segíti” – emlékeztetett Kósa Ádám. Ebben az időszakban valósult meg a Távszem szolgáltatás, amely a vakok és gyengénlátók mindennapi életét könnyíti meg. Valamint a mozgássérültek és az autizmussal élők is számos fejlesztést valósítottak meg tagjaik társadalmi felzárkózásának érdekében.

|Az új stratégia kidolgozását az indokolta, hogy számos uniós tagállamban ma is hátrányos megkülönböztetés éri a fogyatékossággal élőket.|

Az Európai Parlament Petíciós Bizottságához gyakran érkeznek panaszok az egészségügyi ellátás, oktatás, foglalkoztatás és politikai életben való részvétel terén észlelt akadályokról. Többek között ezek elhárítására tesz javaslatot az új stratégia.

„Az Európai Bizottság képviselőjével folytatott konzultációk során gyakran hangsúlyoztam, hogy a stratégia sikeres megvalósításához anyagi forrásokra is szükség van. A javaslatom kapcsán a Bizottság az új dokumentumban meg is jelöli azokat a konkrét anyagi forrásokat, melyek a fogyatékossággal élők helyzetét hivatottak javítani” – emeli ki a magyar képviselő.

|„A konzultációk során javasoltam azt is, hogy további lépéseket tegyünk az önálló életvitel és a fogyatékossággal élők életminőségének javítására, és örömmel látom, hogy ezek az intézkedések is bekerültek az új stratégiába.”|

Kósa Ádám, aki az Európai Parlament első siket képviselője, külön örömét fejezte ki amiatt, hogy a siketek és nagyothallók vonatkozásában külön megjelenik a jelnyelv szerepe. A Bizottság ugyanis ígéretet tett arra, hogy még az idén kidolgoz egy olyan akadálymentesítési cselekvési tervet, melynek alapján 2023-ig az uniós intézmények honlapjain számos információ jelnyelven is elérhető lesz. Az EU tagállamainak is ezeket a jó példákat kell követniük.

(Forrás: Kósa Ádám/EU/FELVIDÉK.MA)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 310
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com