Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
31
hallgató

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát

- 2021. március 10. 9:46 - 476 megtekintés

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát. „Az elmúlt év tanácskozásai alkalmával többször felhívtam az Európai Bizottság képviselőjének figyelmét olyan kulcsfontosságú tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a stratégia megvalósításához., Ezek közül pedig számos elem megjelenik a dokumentumban” – emelte ki Kósa Ádám, az Európai Parlamentben működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke.ágra hozta a fogyatékossággal élők jogairól szóló 2021-2030-as stratégiát. „Az elmúlt év tanácskozásai alkalmával többször felhívtam az Európai Bizottság képviselőjének figyelmét olyan kulcsfontosságú tényezőkre, melyek elengedhetetlenek a stratégia megvalósításához., Ezek közül pedig számos elem megjelenik a dokumentumban” – emelte ki Kósa Ádám, az Európai Parlamentben működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke.

Kósa Ádám (Fotó: eud.eu/ Felvidék. ma)

Az Európai Unió az egyenlőség, a társadalmi méltányosság, a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok értékeire épül. Az elmúlt tíz évre szóló fogyatékosságügyi stratégia megnyitotta az utat egy akadálymentesített Európa irányába, előmozdítva az uniós forrásokból támogatott intézkedéseket is.

„Ennek hatálya alatt valósítottuk meg Magyarországon a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által működtetett KONTAKT tolmácsszolgálatot, mely a siketek akadálymentes kommunikációját segíti” – emlékeztetett Kósa Ádám. Ebben az időszakban valósult meg a Távszem szolgáltatás, amely a vakok és gyengénlátók mindennapi életét könnyíti meg. Valamint a mozgássérültek és az autizmussal élők is számos fejlesztést valósítottak meg tagjaik társadalmi felzárkózásának érdekében.

|Az új stratégia kidolgozását az indokolta, hogy számos uniós tagállamban ma is hátrányos megkülönböztetés éri a fogyatékossággal élőket.|

Az Európai Parlament Petíciós Bizottságához gyakran érkeznek panaszok az egészségügyi ellátás, oktatás, foglalkoztatás és politikai életben való részvétel terén észlelt akadályokról. Többek között ezek elhárítására tesz javaslatot az új stratégia.

„Az Európai Bizottság képviselőjével folytatott konzultációk során gyakran hangsúlyoztam, hogy a stratégia sikeres megvalósításához anyagi forrásokra is szükség van. A javaslatom kapcsán a Bizottság az új dokumentumban meg is jelöli azokat a konkrét anyagi forrásokat, melyek a fogyatékossággal élők helyzetét hivatottak javítani” – emeli ki a magyar képviselő.

|„A konzultációk során javasoltam azt is, hogy további lépéseket tegyünk az önálló életvitel és a fogyatékossággal élők életminőségének javítására, és örömmel látom, hogy ezek az intézkedések is bekerültek az új stratégiába.”|

Kósa Ádám, aki az Európai Parlament első siket képviselője, külön örömét fejezte ki amiatt, hogy a siketek és nagyothallók vonatkozásában külön megjelenik a jelnyelv szerepe. A Bizottság ugyanis ígéretet tett arra, hogy még az idén kidolgoz egy olyan akadálymentesítési cselekvési tervet, melynek alapján 2023-ig az uniós intézmények honlapjain számos információ jelnyelven is elérhető lesz. Az EU tagállamainak is ezeket a jó példákat kell követniük.

(Forrás: Kósa Ádám/EU/FELVIDÉK.MA)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


2 * = tizrnnégy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 29. szerda, Auguszta napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Zalán napja lesz.

1464. Mátyás király megkoronázása Székesfehérvárott, miután esküt tett az ország szabadságának megtartására, Széchy Dénes esztergomi érsek által avattatott fel.


1918. Vasipari sztrájk-sorozat Budapesten 60000 vasmunkás elbocsájtása miatt.


Kosztolányi Dezső
/ 1885. márc.29. - 1936. nov.3. /

Üllői-úti fák

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com