Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Shaggy - It Wasn't Me
38
hallgató

Az “Informatika a látássérültekért alapítvány” a Jaws for Windows

- 2009. január 16. 19:49 - 768 megtekintés

Rendhagyó Info-őrület “ismétlés”. Elhárultak a technikai akadályok, az “Informatika a látássérültekért alapítvány” két órás hanganyaga a január 7-ei Jaws 9-es előadásról elkészült. Maratoni műsor, kb. éjfélig, de lehet, hogy még tovább is.

elhárultak a technikai akadályok Elhárultak azok a technikai akadályok, amelyek miatt az “Informatika a látássérültekért alapítvány” által készített profi minőségű felvétel nem tudott elkészülni. Mára elkészült, ezért az Info-őrület műsora ma rendhagyó ismétlés lesz. A kb. két órás előadás anyaga valóban professzionális minőségű, nagyon szép hangzású felvétel lett. Ezt hallgathatják meg 22 órától, ebben a teljes Jaws előadás és prezentáció benne lesz, kisebb megszakításokkal a teljes két órás előadást leadjuk. Info-őrület magazin A múlt héten már leadtuk azt a hosszabb interjút, amely Herczeg Lajossal készült, aki az előadást is tartotta a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver 9-es honosított verziójáról. Most ezt bővítve adjuk le azokkal a kis villáminterjúkkal, amelyek az előadás utánkészültek, ámde időrendben korábban kerülnek leadásra, mivel az előadás önmagában kiteszi az extra egyik részét, ill. a két órás adás önálló adásként kerül lejátszásra, így a villáminterjúkat a magazinba raktuk át. Mivel azt sem tudtuk, hogy a hangfelvétel elkészül-e, ez is indokolttá tette, hogy ezt a néhány perces villáminterjú sorozatot a magazinban közöljük. A magazint ezzel a bővített anyaggal 21 órától hallhatják az előadás hanganyaga előtt, majd kb. 22 órától hallhatják az előadást. Az extra extrája, avagy extra kettő? Egy régi műsorunkat felelevenítve csináltunk belőle egy majdnem újat, mivel ennek is van aktualitása. A BMF (Budapesti Műszaki Főiskola) ismét indít érzékszervi fogyatékosok részére ECDL tanfolyamokat. Ezért az Ecsedi Csabával, valamint Cserfalvi Annamáriával, továbbá Kutor Lászlóval, a főiskola tanáraival készített interjúkat megismételjük, s egy oktatáson készült felvételből is bejátszunk részleteket, hogy a tanítás módszeréről is képet kapjanak az érdeklődők. Mivel ezt is beterveztük mára, le is adjuk, így lesz egy maratoni Info-őrület, a BMF-es anyag lesz az extra extrája, ugyanis így két extra lesz, erre nagyjából éjfél előtt kerül sor. az időpontokat egészen pontosan nem tudjuk most megmondani, csak hozzávetőlegesen. Felmerült a kérdés, hogy előbb az előadást adjuk le, és utána a magazint, de jobbnak láttuk az eredeti változatot meghagyni. Aki viszont meghallgatja, garantáltan egy teljes képet kap a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver 9-es honosított verziójának használatáról, de még a Budapesti műszaki főiskolán általában folyó ECDL oktatásról is, s ha ezzel kedvet csinálunk bárkinek ahhoz, hogy elvégezzen egy ilyen tanfolyamot, máris nem volt hiába ez az egész. Ebből a maratoni műsorból kiemelendő továbbá az, hogy az előadást, amely kb. 22 órától lesz hallható, holnap, azaz január 17-én 16 órától megismétli a Hobbyrádió teljes terjedelmében. A műsorhoz jó szórakozást kívánunk! Továbbá köszönet az alapítványnak a valóban profi minőségű hangfelvételért, és azért, hogy a Hobbyrádió lehet az első médium, amely ezt leközölheti. R.A. Kriszta

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ kettő = 11

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 26. vasárnap, János, Pál napja van.
Ma van a(z) Drog ellenes nap, Közalkalmazottak napja.
Az év 25. hete és 177. napja.
Holnap László napja lesz.

1092. Külföldi krónikák nagy földrengésről emlékeznek. Az egyik szerint e napon nagy földrengés volt Magyarországon hol városok dőltek romba. A másik így ír: "Nagy földrengés pusztított, hegy omlott a Dunába, s a medrét megváltoztatta, más felé új hegy emelkedett, nagy tó keletkezett."


1848. A király alteregójává István főherceget nevezi és a lázadást kárhoztatja. V. Ferdinánd király betegeskedésének időtartamára István főherceg királyi helytartót bízta meg az országgyűlés megnyitásával, a törvények megerősítésével, és annak kijelentésével, hogy Ő a törvényekkel ellenkező lázításokat és háborgatásokat kárhoztatja.


Heltai Jenő: Nyári éjszaka

"...Emlékszem egy édes, nyári éjszakára
Ezüstösen tűzött le a hold sugára.
A legszebb asszonnyal sétálgattam együtt,
Akácfa virágát együtt tépegettük.
Fülébe susogtam balgán udvarolva,
Pedig ölelhettem, csókolhattam volna!
Meg sem is öleltem, meg sem is csókoltam,
Istenem, istenem, de húszéves voltam!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com