Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Dj. Yano - Valaki vár
42
hallgató

Az MVGYOSZ a látássérült emberek előnyben részesítését kéri az online vásárlásnál

- 2020. március 27. 19:53 - 618 megtekintés

A kihirdetett veszélyhelyzet következtében megnőtt az igény az online bevásárlásra, ami hátrányosan érinti a látássérült vásárlókat. Az MVGYOSZ a döntéshozókhoz fordult a vak és gyengénlátó emberek akadálymentes bevásárlását támogató rendszer kialakítását kérve.

Az online bevásárlás évek óta jelent akadálymentes és kényelmes megoldást sok látássérült ember számára. A szupermarketek házhozszállítási rendszerei lehetővé teszik, hogy nagybevásárlásaikat is önállóan, családi vagy ismerősi segítség igénybevétele nélkül intézzék. A jelen helyzetben azonban komoly nehézségekkel és hátrányokkal szembesülnek a vak és gyengénlátó felhasználók, ugyanis tömegével veszik igénybe az online bevásárlás lehetőségét azok is, akik korábban az üzletekben, személyesen intézték az élelmiszerek és higiéniai árucikkek beszerzését. A vak emberek szinte kizárólag családi, ismerősi vagy eladói segítséggel tudnak bevásárolni, de a gyengénlátó személyek számára is nehézséget jelent az üzletekben való tájékozódás és eközben a többi vásárlótól való biztonságos távolság tartása. Ma a házhozszállítást biztosító üzletek többségénél szinte lehetetlen időpontot foglalni, ha mégis, az is csak hetekkel előre megoldható. Fokozott hátrányt szenvednek el ebben a helyzetben az idős emberek és az online bevásárlás rendszereit képernyőolvasóval vagy nagyítással, az ép felhasználókhoz képest feltételezhetően lassabban és korlátozottabban használó vak és gyengénlátó személyek is.

Az idős emberek szervezetei mellett az MVGYOSZ is kezdeményezte kormányzati szinten a házhozszállítást végző kereskedelmi egységekkel való együttműködést annak érdekében, hogy a házhozszállítás során indokolt előnyben részesítsék a hátrányos helyzetben lévő vásárlókat.

Dr. Nagy Sándor elnök levélben kérte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár segítő közreműködését annak érdekében, hogy a vak és gyengénlátó személyek segítséget kapjanak az élelmiszerek és a higiéniai termékek online megvásárlása és házhozszállítása során. Különösen nagy szükségük van erre a támogatásra azoknak a háztartásoknak, melyekben kizárólag látássérült felnőttek, illetve amelyekben a látássérült felnőtt mellett ép látású, ám a veszélyeztetetti csoportba tartozó személyek élnek.

Az MVGYOSZ azt javasolja, hogy az online bevásárlást biztosító szupermarketek tegyék lehetővé látássérült vásárlóik számára a rendeléseik telefonon vagy e-mailben történő leadását, illetve biztosítsanak legalább havi egy alkalommal kiszállítást számukra anélkül, hogy ehhez a többi vásárlóval “versenyezve” kelljen idősávot foglalniuk.

Levelünk nyomán – az időseket képviselő szervezetekkel közösen – megkezdődött az egyeztetés Vámos Györggyel, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárával. Az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztályának vezetője és az MVGYOSZ munkatársai ezzel párhuzamosan egyeztették a jogosultság igazolásának technikai részleteit, aminek kidolgozásához az MVGYOSZ felajánlotta segítségét.

Reményeink szerint az ügyben hamarosan további fejlemények várhatóak, melyekről azonnal beszámolunk. (Németh Orsolya – MVGYOSZ.)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 6. szerda, Miklós napja van.
Az év 49. hete és 340. napja.
Holnap Ambrus napja lesz.

1847. Az úrbériségek örökös megváltása. Ezt december 3,-án Lónyay Gábor indítványozta, és december 6.-án el is fogadtatott.


1962. A Népszabadság közölte, hogy nemzetközi szerződés keretében megalakult a magyar űrkutatási bizottság, melynek elnöke Bognár Géza lett.


Veress Miklós: Mese a Mikulásról

"Hókastélyban jéglakás:
ott lakik a Mikulás -
Szél a szánja - mégse fázik,
úgy röpül egy messzi házig.

Csengője a hópehely.
Szánkójának énekelj.
mintha dallal idehúznád,
s tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
rajta a varázs palást,
leshetsz reggelig magadban,
mert ha eljön, láthatatlan.

Mert ha tudnád, hol lakik,
s odaérnél hajnalig,
jutnál mesebeli tájra -
elolvadna palotája..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com