Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese
61
hallgató

Befogadás Hangja Fesztivál – Mert a művészetben nincs akadály

- 2024. május 3. 9:07 - 218 megtekintés

A Befogadás Hangja Fesztiválon elismert, akadályozottsággal élő profi és amatőr előadóművészek lépnek fel május 8-9-én a MOM Kulturális Központ kupolatermében.

A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty Integrált Intézmény által szervezett eseményen speciális szükségletű és hátrányos helyzetű emberek által készített termékek közül válogathat a közönség. A fesztivál fővédnöke dr. Herczegh Anita asszony, a Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete. Sztárvendég: Mező Misi (Magna Cum Laude).

A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja: minden ember érték, mindenki teljes a maga ajándékaival és sebzettségével együtt. Egymásért vagyunk, ezért egy személyt nem az határoz meg, mije nincs, hanem, hogy mije van, mert abból tud adni másoknak – s ez ép és speciális szükségletű emberekre egyaránt igaz. Egymás értékeire rácsodálkozni kiváló terep a művészet, hiszen alkotás közben nem a fogyatékosságainké, hanem meglévő képességeinké, tehetségünké a főszerep. Az ének, a zene, a tánc, a színház nyelvén a testi vagy értelmi akadályozottsággal élők is teljes személyiségüket, illetve a mindenkiben közös érzéseket fejezik ki, ezért a művészet az a nyelv, amelyen a leginkább megérthetjük egymást.

Az akadálymentesítés a szívekben kezdődik. A művészet a szívhez szól – és a művészetben nincs akadály. A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty integrált intézmény ezért idén először szervezi meg a Befogadás Hangja Fesztivált a MoMKult kupolatermében május 8-9-én. A kétnapos eseményen testi és értelmi akadályozottsággal élő, profi művészek és olyan amatőr előadók állnak színpadra, akik számára a zenélés, a színház- vagy mozgásművészet már nem csupán fejlesztő foglalkozás, hanem művészi önkifejezési forma. Az eseményen fellép Agárdi Szilvia énekesnő, a Felhőjárók Mozdulatszínház, a Happy Feet Band, a Nemadomfel Együttes, a Tordasi Szivárvány együttes, a Vakrepülés Színtársulat és a fesztivál házigazdája, a Pátyi Máltai Zenekar (PMZ). A fesztivál műsorvezetője József Janka színésznő, televíziós lesz. Az ütős kulturális élményt és üdítő szórakozást nyújtó koncertek, előadások mellett a közönség kipróbálhatja, megkóstolhatja a Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű, illetve hátrányos helyzetű munkavállalói által készített termékeket is. A fesztiválon való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztrációs díj 1000 ft/fő/nap. A fesztiválon összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat a Pátyi Máltai Zenekar tagjai számára hangszereket és speciális zenei szaktanári segítséget biztosít majd előadói pályájuk folytatásához.

Befogadás Hangja Fesztivál

Helyszín: MOM Kulturális Központ Kupolaterem, 1124 Budapest, Csörsz u. 18., Kapunyitás: 16:30. Kézműves vásár: mindkét nap 14-20 óráig a MoMKult előtti téren.

Részletes program:

Május 8. 17 óra

Agárdi Szilvia énekesnő

Nem Adom Fel Együttes

Vakrepülés Színtársulat

PMZ (Pátyi Máltai Zenekar)

Május 9. 17 óra

Mező Misi és a PMZ

Tordasi Szivárvány Együttes

Felhőjárók Mozdulatszínház

Happy Feet Band (Erdély)

Belépés online regisztrációval: https://adomanyozz.hu/gyujtes/befogadashangja

Regisztrációs díj: 1000 Ft/fő/nap

A fellépők:

Agárdi Szilvia Szenes Iván-díjas énekesnő a Csináljuk a fesztivált! című műsor második évadának győztese. Szilvia a The Voice-Magyarország hangja tehetségkutatón lett ismert országszerte 2012-ben. Duettjük Pál Dénessel egy országot ragadott meg. 2013-ban A Dal című Eurovíziós Dalfesztivál-válogatóban a döntőig jutottak. 2016-ban ugyanebben a műsorban Szilvia önálló dallal szerepelt. Civilben közgazdász és modell, valamint látássérültként esélyegyenlőségi nagykövet is.

Felhőjárók Mozdulatszínház: Több mint húszéves a Felhőjárók Mozdulatszínház, melynek tagjai kihívással élő emberek, akik a gesztusok nyelvén üzennek mindannyiunk által megélt érzelmekről, örömről, félelemről, elhagyatottságról, befogadásról. A mozdulatokban, érintésekben egyedi, hiteles és bátor művészi eszközökkel fejezik ki, hogy az ember hogyan kapcsolódik az őt körülvevő világhoz. A százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház 2003-as alapítása óta számos hazai és külföldi kulturális rendezvényen, fesztiválon szerepelt már nagy sikerrel. A társulat célja, hogy az „egyek vagyunk”-érzését erősítse közönségében, és azt képviselje, hogy akár ép, akár fogyatékossággal él, az ember ugyanarra vágyik: szeretni és szeretve lenni.

Happy Feet Band: A marosvásárhelyi Alpha Transilvana Alapítvány ATRIUM nappali központjába járó értelmi akadályozottsággal élő fiatalok és önkéntesek részvételével alakult meg a Happy Feet Band 2013-ban. Az együttes szociális és zeneterápiás csoportként indult, ám hamarosan egyedülálló énekes-hangszeres produkcióvá nőtte ki magát. Az alapítvány 2016-ban megszervezte az Art for Change fesztivált, ahol a Happy Feet óriási sikert aratott, ez volt a kiindulópont, ahonnan az együttes elindult a siker útján, és alig néhány év alatt különböző nagyszabású kulturális és zenei rendezvények visszatérő fellépőjévé vált. Az együttes tagjai Radu Cismaș önkéntes, zenekarvezető, billentyűs, valamint Barabás Dalma, Heghieș Laura, Mihai Butilcă és Adela Stan énekesek.

Nemadomfel Együttes: Egy olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók – ez a Nemadomfel. 2006–ban a fogyatékossággal élő fiatalok összefogtak, és az utcán zenélve gyűjtötték össze az alaptőkét az induláshoz. Az együttes 2007-ben már jótékonysági koncertet szervezett a Papp László Sportarénába árva gyerekek javára. A Nemadomfel zenekar tagjai őszinte lelkesedésükkel, ismert slágerek mellett saját szerzeményekkel, rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával sztárelőadók mellett is megállják a helyüket bármely színpadon.

Vakrepülés Színtársulat: A Vakrepülés Színjátszó Egyesület 1998-ban alakult látássérült fiatalok közreműködésével. Ez akkoriban egy egyedülálló kezdeményezésnek számított világszerte. A társulat teljes sötétben, a párnákon ülő közönséget bevonva játszik a színpadon, előadásaik a látáson kívül a többi érzékszervet maximálisan kihasználják: a vizuális látványt a hangok, illatok, mozdulatok, a tapintás és az ízek élményével helyettesítik. Az interaktív produkciók a közönséget művészi tapasztalatokon keresztül vezetik közelebb a látássérült emberek világához. A Vakrepülés Színtársulat művészei arra hívják fel a figyelmet, hogy a látássérültek ugyanolyan emberek, mint bárki, csupán másként érzékelik a világot.

Tordasi Szivárvány együttes: Ahol a hangokon túl a színeknek is fontos szerep jut: a Tordasi Szivárvány együttes létrejöttéhez a színkottás módszer adta meg a kezdőlökést, így tanultak meg muzsikálni azok az értelmi és halmozottan sérült fialatok, akik a KOSZISZ Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben kaptak ellátást. Az integrált formában működő zenekar 1998-ban alakult, s azóta utcafesztiválok, falunapok, gálák, ünnepségek állandó résztvevői, sőt külföldön is – például Hollandiában, Németországban, Portugáliában, Franciaországban, Szlovákiában, Erdélyben – számos rendezvényen képviselték országunkat. Műsorukban elsősorban magyar előadók dalait játsszák. Az együttes tagjai – Dick Edina, Bíró Richárd, Farkas Gergő, Horváth Zoltán, Vass Árpád – esélyt szeretnének adni a fogyatékkal élő előadóknak, és kaput nyitni a társadalomban a fogyatékos emberek művészetének elfogadására.

Pátyi Máltai Zenekar – PMZ: 2020 tavaszán a Máltai Szeretetszolgálat pátyi lakóotthonai egyik legnehezebb időszakukat élték. A Covid19 járvány miatti teljes lezárás hónapjai alatt az intézmény egyik munkatársa, Varga-Berta Zsolt és hét lakó mertek nagyot álmodni, és zenélni kezdtek. A hangszertanuláshoz és a szerepléshez szükséges lelkesedés, összhang és felelősségtudat már megvolt, a gyakorlásra pedig elég idő adódott, így a Pátyi Máltai Zenekar 2021-ben már nagyközönség előtt is sikeres, hangulatos koncerteken mutatta be zenei tudását, s azóta is neves magyar előadók innovatív módon feldolgozott dalait játssza, egyedi stílusban. A PMZ muzsikusai: Varga-Berta Zsolt – gitár, ének, Lotz Károly – gitár, szintetizátor, ének, Csige Zoltán – dob, ének, Miller Ottó – ének, Vajda Gyöngyi – ének, Kovács Krisztina – kísérő hangszerek.

József Janka színészként és narrátorként dolgozik, korábban a Duna Televízió bemondója volt. Pályája során angoltanítással, újságírással, majd több mint tíz évig rendezvényszervezéssel is foglalkozott. Magyar és külföldi közönség részére nemzetközi konferenciákat, kulturális programokat, családi és sportnapot szervezett, melyeken műsorvezetőként is közreműködött – s ebben a szerepben találkozhat vele a közönség a Befogadás Hangja Fesztiválon is.

A Befogadás Hangja Fesztivál az adomanyozz.hu oldalon indított adománygyűjtő programnak köszönhetően valósul meg: többezer támogató felajánlásaiból, sok ember apró hozzájárulásából gyűlt össze a pénz a fesztivál megrendezésére.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 * = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 26. vasárnap, Fülöp, Evelin napja van.
Az év 21. hete és 147. napja.
Holnap Hella napja lesz.

1625. Hidasgyarmati béke. Az 1606. november 11-én a Zsitva torkolatánál a törökkel 20 évre békét kötött, amelyet e napon Hidasgyarmaton újabb 20 évre meghosszabbítottak.


1899. Konkoly-Tege Miklós a magyar államnak ajándékozza ógyallai obszervatóriumát.


Nem anyától lettem,
Rózsafán termettem,
Piros pünkösd napján
Hajnalban születtem.

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com