Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Szandi - Tinédzser L'amour
56
hallgató

Bemutatkozik a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

- 2022. szeptember 29. 9:22 - 299 megtekintés

2017 szeptembere óta viseli a ma ismert nevét az intézmény, a fenntartó és működtető a Debreceni Tankerületi Központ.

2009 augusztus 1-én összevontak két intézményt, így megalakult a mostani intézményegység. A két jogelőd: a Győrffy István Középiskolai Kollégium, valamint a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola és Kollégium. Az általános iskola 1972-től lát el látássérült diákok oktatásával kapcsolatos feladatokat.

Az intézményben zajló oktatásról

Az intézményben általános, gimnáziumi és szakgimnáziumi feladatellátás, képzés működik. Az általános iskolában ép értelmű és enyhe értelmi akadályozott vak- és gyengénlátó tanulók oktatása zajlik. Az általános iskola beiskolázási körzete a következő 8 megyére terjed ki: Heves, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Az intézmény gimnáziumi részénél vak és gyengénlátó tanulóknak biztosítanak színvonalas iskolai oktatást. Az intézmény gimnáziumában Magyarország egész területéről fogadnak látássérült tanulókat.

A szakgimnáziumi képzés 2021-ben indult az intézményben. 2021/2022-ben indították útjára a „Közművelődési munkatárs” 2 éves képzést, majd 2022/2023-as tanévben a szakgimnázium bővült a “Gazdálkodás és menedzsment” ágazaton belül “Vállalkozási ügyviteli ügyintéző” szakkal.

Kollégium

Debrecen, Lóverseny utca 3. szám alatt működik a Györffy István Kollégium Intézményegység, ez a kollégiumi feladatellátás telephelye. A kollégiumban 108 középiskolás diákot tudnak elszállásolni. Az itt elszállásolt diákok között vannak ép értelmű, ép látó és látássérült (vak és gyengénlátó) tanulók is. Az intézményegységben kollégiumi nevelés-oktatás integráltan valósul meg. A szóban forgó iskola kollégiumi férőhelyet tud biztosítani a látássérült általános iskolás diákoknak is.

Pedagógiai munka feltételei

Több, különböző végzettséggel rendelkező szakember dolgozik az intézményben. Nem csak látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus, hanem logopédus, szomatopedagógus, konduktor, értelmi akadályozott és tanulásban akadályozott szakirányú gyógypedagógus is dolgozik az intézményben, valamint felügyelők és gyógypedagógiai asszisztensek segítik a nevelési, oktatási folyamatokat. Az előírásoknak megfelelően a hetedik, a nyolcadik és a gimnáziumi osztályokban a tantárgyaknak megfelelő szakos tanárok tartják az órákat.

A környezeti, tárgyi feltételekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy az intézmény speciális segédeszközökkel és gondosan berendezett tantermekkel büszkélkedhet. Az intézmény rendelkezik elektronikus nagyítókkal, olvasótévékkel, speciális tanulópadokkal. Rendelkezésre állnak Braille írógépek, Braille nyomtatók, számítógépek, laptopok és interaktív táblák.

A tanulási folyamatokat nem csak a tantermek felépítése valamint a segédeszközök segítik, hanem az is hogy kis létszámban szerveződnek az osztályok, így könnyebben kivitelezhető a differenciált, egyénre szabott oktatás.

Az iskolában a tanórákon kívül fejlesztő foglalkozásokat szerveznek, mint például a mozgásos, a logopédiai és a pszichológiai foglalkozások, amelyeket külön termekben is tartanak. A formális tanórákon és foglalkozásokon kívül, az iskola nagy hangsúlyt fektet a tapasztalat révén szerzett tudás megszerzésére is, mint a napi tevékenységek pl. a főzés, mosás elvégzése, és ezáltal az önállóság fejlesztése. Kirándulásokat, délutáni programokat szerveznek, emellett az egészségmegőrzése is szerepet kap az iskolai életben, ezért is rendelkezik az intézmény sószobával és sóhomokozóval.

További információk az intézmény weboldalán: www.hbmaigk.hu

E-mail: titkarsag@hbmaik.edu.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com