Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekb*l
48
hallgató

Bemutatkozik a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete

- 2022. szeptember 29. 9:24 - 312 megtekintés

Az egyesület az 1950-es évektől foglalkozik a térségben élő látássérült személyeket érintő kérdésekkel. 2003-tól önálló szervezetként tevékenykedik, előtte az országos szervezet megyei egyesületeként működött.

2010-ben három fő dolgozott a szervezetnél, mára a munkatársak száma meghaladja a 20 főt, és a munkavállalók nagy része megváltozott munkaképességű.

A szervezet alapszabálya megengedi, hogy az egyesületnél a 14 évnél fiatalabb látássérült személyek is tagok lehessenek. Ez abból is adódik, hogy az egyesület egy térségben van a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium Szakgimnázium Technikum és Kollégium intézményével, amellyel elég szoros kapcsolatot ápol, és tanulóira is figyelmet fordít. Az éves tagsági díj sokkal kedvezőbb a kiskorúaknak, mint a 18 év feletti tagoknak.

A tagság kérdése, azért is fontos, mert ha az adott látássérült diák egyesületi tag, onnantól jogosulttá válik olyan szolgáltatások ingyenes használatára, amelyek kifejezetten látássérült embereknek lettek kidolgozva (pl. hangoskönyvtár).

Szolgáltatások

Az egyesületnél nagy hangsúlyt fektetnek a szemléletformáló programokra. Bevallásuk szerint, már onnan elkezdődik a szemléletformálás, hogy a látássérült személy kilép a lakásból, és látják az emberek, hogy hogyan öltözködik, közlekedik. Ezáltal az ép látású társadalom szemlélete alakul, csiszolódik. Az egyesület rugalmasan próbálja alakítani a szemléletformáló programokat, igyekeznek az adott igényhez igazítani a programok felépítését. Átlagosan évente 40-50 alkalommal tartanak foglalkozásokat, igen aktív ezen a területen az egyesület tevékenysége. Kiadványt is szerkesztettek, az Olasz Vakok és Gyengénlátók Szövetség kiadványának mintájára. A kiadvány neve a „Nem így, hanem így”, ami letölthető az egyesület weboldaláról. „Láthatatlan mindennapok kiállítás” során besötétített helyszíneken olyan élethelyzeteket mutatnak be, amelyek játékosak, azért hogy a résztvevők jól érezzék magukat pl. különböző filmrészleteket kell, hang alapján felismerjenek.

Sport, szabadidős és kulturális programokat is szervez az egyesület, nyári kirándulásokat, sportnapokat és kultúrcsoportokat. Ezek mellett tandembicikli bérlésére is van lehetőség. Az egyesület 3 tandembiciklivel rendelkezik, teljesen felszereltek, közúti forgalomra alkalmasak.

Az egyesületnél Braille nyomtatást, és fénymásolást biztosítanak a tagoknak. Emellett minden olyan egyéni igényt próbál a szervezet teljesíteni, amivel őket az érdeklődők felkeresik.

Támogatási lehetőségek

2012-től elérhető a tagok számára a Fehérbot támogatás, ami egy bot vásárlás esetében 50%-os kedvezményt biztosít. Ezt a támogatást össze lehet vonni az országos szövetségnél elérhető támogatással.

Segédeszköz vásárlás támogatásra is van lehetőség a szervezetnél. A cél hogy a látássérült személyek életvitelét, tanulását, munkába állását a mindennapi élethez szükséges segédeszközök megvásárlását segítsék. A támogatást olyan eszközre is lehet igényelni, amit speciálisan nem a látássérült személyek számára alakítottak ki, ilyen például egy laptop. Az elnökség a vásárolt segédeszköz árának legfeljebb 50%-át támogatja, de a megítélt támogatás nem haladhatja meg a 100.000 Ft-ot.

A Tanulmányi támogatást évente egyszer hirdetik meg általában ősszel, a hírlevélen keresztül lehet róla értesülni. Tanulmányi támogatást igényelhet minden olyan látássérült tag, aki általános, közép – vagy felsőoktatási intézményben végzi tanulmányait, és érvényes tagsági és iskolalátogatási igazolással rendelkezik. Az erre jogosult tagoknak 10.000 Ft-ot ad az egyesület.

Végül, de nem utolsósorban pár éve az egyesület megváltoztatta az alapszabályát, és ma már országos egyesületként tevékenykedik, de mindenkit arra biztatnak, hogy először a helyi látássérült személyekkel foglakozó szervezetet keressék fel.

Weboldal: http://www.latasserultek.hu/

Email cím: latasserultek@gmail.com

Telefon: +36 52/412-773

Mobil: +36 30/499-58-48

Viber: +36 30/499-58-48

Skype: Látássérültek Egyesülete Debrecen

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - = kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 21. szerda, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com