Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


60
hallgató

Bemutatkozik a Szimbiózis Alapítvány

- 2020. december 3. 18:48 - 608 megtekintés

December 3. minden évben a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja. Ennek kapcsán az Értéksziget Webáruház Értékteremt-Ő pragramja a méltán híres miskolci székhelyű Szimbiózis Alapítványt támogatja nem jelentéktelen összeggel.

A szervezet hiánypótló szolgálatot végez.

„Elkötelezetten a társadalmi változásokért” szlogennel azonosítjuk azt a szerteágazó tevékenységet, amely a Szimbiózis Alapítvány munkáját jellemzi.

A sérülteket nevelő családokat támogatják

Az alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a peremhelyzetű sérült emberek oktatását, nevelését, társadalmi integrációját támogassa. A szervezet célcsoportját elsősorban az autizmus spektrum zavarral élő, értelmileg- és halmozottan akadályozott emberek képezik.

Munkánk során támogatjuk a sérülteket nevelő családokat (szállítás, nappali ellátás, átmeneti tehermentesítés, speciális táborok), valamint a felnőtt fogyatékossággal élők önálló életviteli törekvéseit (foglalkoztatás, lakóotthonok, képzések, terápiák, sport és szabadidős tevékenységek, egyéb fejlesztő programok). Különös figyelmet szentelünk a széleskörű társadalmi szemléletformálásra nyilvános fórumok és utcai kampányok szervezésével és megvalósításával, a célcsoport bevonásával osztályfőnöki órákat tartunk, interaktív integrációs programokat szervezünk, speciális turisztikai szolgáltatást működtetünk a célcsoport bevonásával.

Az egyik büszkeségünk: a Majorság

Az alapítványunk legnagyobb telephelye a Baráthegyi Majorság, mely Miskolc-Diósgyőrben található baráthegyi domboldal nyugati lejtőjén helyezkedik el, mintegy 5 hektáros területen.

Az ökoparkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, a fóliasátor, az üvegház és a gombatermesztő pince mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó, nyúl, baromfi, alpaka), manufaktúrák (sajtüzem, asztalos- és kézműves műhelyek) működnek. Az itt dolgozó kollégák 80%-a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállaló. A Baráthegyi Majorságot, mint megőrzendő értéket Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése beemelte a települési értéktárba, illetve a Farmhoz vezető utat Majorság utcának nevezte el.

A foglalkoztatási tevékenységünk során fontosnak tartjuk, hogy a célcsoportba tartozó kollégáink értékteremtő munkavégzés keretében olyan termékeket hozzanak létre, melyek mindamellett, hogy hozzáadott értéket képviselnek, piacképesek is.

Tevékenységeink beavatkozási szintje egyéni, illetve közösségi szinteken is megvalósul. Évente kb. 300 fogyatékossággal élő személlyel van valamilyen szolgáltatási megállapodásunk.

Fecske szolgáltatás a fogyatékos gyerekek és felnőttek otthoni segítésére

A Szimbiózis Alapítvány 2018 évtől működteti Otthon Segítő, Fecske Szolgáltatását. Az Otthoni Segítés Szolgáltatás szakmai koncepciója szervesen illeszkedik szakmai stratégiánkba. A programunk megvalósítási helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén megye területe, ugyanakkor elmondható, hogy az igénybe vevők szinte mindegyike miskolci, illetve Miskolc vonzáskörzetében élő család.

Az évtizedes múltú Támogató Szolgálat működtetésen túl, többéves és sokrétű tapasztalatunk van fogyatékos gyermekeket, fiatalt nevelő családokat támogató programok kivitelezésében.

Az otthonsegítő szolgáltatás működtetése segíti a fogyatékos gyermek, fiatal időszakos otthoni felügyeletének megoldását, tehermentesítve ezzel az érintett családokat. Azt tapasztaljuk, hogy a sérült gyermeket, fiatalt nevelő szülők gyermekük felügyeletéről időnként egyáltalán nem tudnak gondoskodni, arra megoldást találni. Kilátástalannak tűnő helyzetükre reagálva működtetjük programunkat.

A szolgáltatás eredményének tudható be, hogy az igénybe vevők egyre többször, nagyobb számban veszik igénybe a szolgáltatást, mert azt tapasztalják, hogy gyermekük biztonságban van, speciális igényeinek megfelelő ellátást, felügyeletet kap. A program további eredményének tudható be, hogy a szülők nemcsak „krízis” helyzetben fordulnak hozzánk, illetve veszik igénybe a szolgáltatást, de akár képzésen, rekreációs programokon is részt tudnak venni, tudván, hogy gyermekükre megfelelő szakmai tudással, illetve tapasztalattal rendelkező szakemberek vigyáznak. A program során elért családok nagy része súlyos, illetve halmozottan sérült gyermeket, fiatalt nevelnek otthonukban. A program hiánypótló szolgáltatást biztosít a családok részére, hiszen akár az iskola, akár a nappali ellátás csak munkanapokon érhető el számukra, ugyanakkor programunk keretében a szolgáltatás akár hétvégén és ünnepnapokon is igénybe vehető.

Az elnyert támogatást segédeszközök vásárlására fordítjuk

Az elnyert támogatás segítségével olyan eszközök beszerzését valósítjuk meg, melyek megkönnyítik az érintett fogyatékos felnőttek otthoni mindennapos ápolását-gondozását. A fogyatékos felnőttek gondozása plusz anyagi terhet ró a családokra, így sok esetben a gondozásukhoz szükséges megfelelő eszközök beszerzésére nincs lehetőségük. Az FKI Nonprofit Kft. fenntartásában működő Értéksziget Webáruház által biztosított 400.000 Ft támogatásból kapaszkodók, tusolószékek, vércukormérők, egyéb gyógyászati segédeszközök beszerzése valósul meg, amelyek használata segíti az érintett családok életminőségének javulását, továbbá segíti szakembereink munkáját, hiszen az eszközök segítségével még biztonságosabban történik majd a fogyatékos felnőttek otthoni ellátása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 9:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: 4 ütem - autós magazin
 • 16:00: -
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
  HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

  Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

  Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

  A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

  Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

  A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

  A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

  Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

  Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

  Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

  73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

  Tibi, HA2MN
 • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
  A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
  A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
  A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
 • 21:00: - Szabolccsal
  A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

  Bővebb információ: www.sztarportre.hu
 • 22:00: - Turcsányi Sipos Éva műsora
  Beszélgetés betegségekről és azok alternatív úton történő egyszerű meggyógyításáról, megelőzéséről ismert emberekkel.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van.
Az év 40. hete és 275. napja.
Holnap Helga napja lesz.

1844. A nem-nemesek minden közhivatalokra alkalmazása. A követek háza e napon a nem-nemeseket csak a közigazgatási hivatalok viselésére kívánta joggal felruházni; de a főnemesek e kérdésben több szabadelvűséget tanúsítottak.


1950. Közzéteszik a földművelésügyi miniszter 16121-16129/1950. sz. rendeleteit 9 mezőgazdasági kutatóintézet létesítéséről. (Ezek: Budapesten: Agrokémiai Kutató Intézet, Kertészeti Kutató Intézet, Szőlészeti Kutató Intézet; Növénytermelési Kutató Intézet: Martonvásár; Öntözési és Talajjavítási Intézet: Szarvas; Mezőgazdasági Kísérleti Intézetek Debrecenben, Keszthelyen, Mosonmagyaróvárott és Szegeden.)


Petrőczi Éva: Ősz

A gyümölcs-óra
októbert mutat:
birs-perc,
alma-perc,
körte. perc
az őszt kondító
fák alatt.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com