Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


LOLA - Álomtánc
35
hallgató

Bemutatkozik a Szimbiózis Alapítvány

- 2020. december 3. 18:48 - 336 megtekintés

December 3. minden évben a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja. Ennek kapcsán az Értéksziget Webáruház Értékteremt-Ő pragramja a méltán híres miskolci székhelyű Szimbiózis Alapítványt támogatja nem jelentéktelen összeggel.

A szervezet hiánypótló szolgálatot végez.

„Elkötelezetten a társadalmi változásokért” szlogennel azonosítjuk azt a szerteágazó tevékenységet, amely a Szimbiózis Alapítvány munkáját jellemzi.

A sérülteket nevelő családokat támogatják

Az alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a peremhelyzetű sérült emberek oktatását, nevelését, társadalmi integrációját támogassa. A szervezet célcsoportját elsősorban az autizmus spektrum zavarral élő, értelmileg- és halmozottan akadályozott emberek képezik.

Munkánk során támogatjuk a sérülteket nevelő családokat (szállítás, nappali ellátás, átmeneti tehermentesítés, speciális táborok), valamint a felnőtt fogyatékossággal élők önálló életviteli törekvéseit (foglalkoztatás, lakóotthonok, képzések, terápiák, sport és szabadidős tevékenységek, egyéb fejlesztő programok). Különös figyelmet szentelünk a széleskörű társadalmi szemléletformálásra nyilvános fórumok és utcai kampányok szervezésével és megvalósításával, a célcsoport bevonásával osztályfőnöki órákat tartunk, interaktív integrációs programokat szervezünk, speciális turisztikai szolgáltatást működtetünk a célcsoport bevonásával.

Az egyik büszkeségünk: a Majorság

Az alapítványunk legnagyobb telephelye a Baráthegyi Majorság, mely Miskolc-Diósgyőrben található baráthegyi domboldal nyugati lejtőjén helyezkedik el, mintegy 5 hektáros területen.

Az ökoparkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, a fóliasátor, az üvegház és a gombatermesztő pince mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó, nyúl, baromfi, alpaka), manufaktúrák (sajtüzem, asztalos- és kézműves műhelyek) működnek. Az itt dolgozó kollégák 80%-a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállaló. A Baráthegyi Majorságot, mint megőrzendő értéket Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése beemelte a települési értéktárba, illetve a Farmhoz vezető utat Majorság utcának nevezte el.

A foglalkoztatási tevékenységünk során fontosnak tartjuk, hogy a célcsoportba tartozó kollégáink értékteremtő munkavégzés keretében olyan termékeket hozzanak létre, melyek mindamellett, hogy hozzáadott értéket képviselnek, piacképesek is.

Tevékenységeink beavatkozási szintje egyéni, illetve közösségi szinteken is megvalósul. Évente kb. 300 fogyatékossággal élő személlyel van valamilyen szolgáltatási megállapodásunk.

Fecske szolgáltatás a fogyatékos gyerekek és felnőttek otthoni segítésére

A Szimbiózis Alapítvány 2018 évtől működteti Otthon Segítő, Fecske Szolgáltatását. Az Otthoni Segítés Szolgáltatás szakmai koncepciója szervesen illeszkedik szakmai stratégiánkba. A programunk megvalósítási helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén megye területe, ugyanakkor elmondható, hogy az igénybe vevők szinte mindegyike miskolci, illetve Miskolc vonzáskörzetében élő család.

Az évtizedes múltú Támogató Szolgálat működtetésen túl, többéves és sokrétű tapasztalatunk van fogyatékos gyermekeket, fiatalt nevelő családokat támogató programok kivitelezésében.

Az otthonsegítő szolgáltatás működtetése segíti a fogyatékos gyermek, fiatal időszakos otthoni felügyeletének megoldását, tehermentesítve ezzel az érintett családokat. Azt tapasztaljuk, hogy a sérült gyermeket, fiatalt nevelő szülők gyermekük felügyeletéről időnként egyáltalán nem tudnak gondoskodni, arra megoldást találni. Kilátástalannak tűnő helyzetükre reagálva működtetjük programunkat.

A szolgáltatás eredményének tudható be, hogy az igénybe vevők egyre többször, nagyobb számban veszik igénybe a szolgáltatást, mert azt tapasztalják, hogy gyermekük biztonságban van, speciális igényeinek megfelelő ellátást, felügyeletet kap. A program további eredményének tudható be, hogy a szülők nemcsak „krízis” helyzetben fordulnak hozzánk, illetve veszik igénybe a szolgáltatást, de akár képzésen, rekreációs programokon is részt tudnak venni, tudván, hogy gyermekükre megfelelő szakmai tudással, illetve tapasztalattal rendelkező szakemberek vigyáznak. A program során elért családok nagy része súlyos, illetve halmozottan sérült gyermeket, fiatalt nevelnek otthonukban. A program hiánypótló szolgáltatást biztosít a családok részére, hiszen akár az iskola, akár a nappali ellátás csak munkanapokon érhető el számukra, ugyanakkor programunk keretében a szolgáltatás akár hétvégén és ünnepnapokon is igénybe vehető.

Az elnyert támogatást segédeszközök vásárlására fordítjuk

Az elnyert támogatás segítségével olyan eszközök beszerzését valósítjuk meg, melyek megkönnyítik az érintett fogyatékos felnőttek otthoni mindennapos ápolását-gondozását. A fogyatékos felnőttek gondozása plusz anyagi terhet ró a családokra, így sok esetben a gondozásukhoz szükséges megfelelő eszközök beszerzésére nincs lehetőségük. Az FKI Nonprofit Kft. fenntartásában működő Értéksziget Webáruház által biztosított 400.000 Ft támogatásból kapaszkodók, tusolószékek, vércukormérők, egyéb gyógyászati segédeszközök beszerzése valósul meg, amelyek használata segíti az érintett családok életminőségének javulását, továbbá segíti szakembereink munkáját, hiszen az eszközök segítségével még biztonságosabban történik majd a fogyatékos felnőttek otthoni ellátása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
Az év 26. hete és 184. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com