Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Groovehouse - Mit ér neked
29
hallgató

Bemutatkozik a Szimbiózis Alapítvány

- 2020. december 3. 18:48 - 530 megtekintés

December 3. minden évben a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja. Ennek kapcsán az Értéksziget Webáruház Értékteremt-Ő pragramja a méltán híres miskolci székhelyű Szimbiózis Alapítványt támogatja nem jelentéktelen összeggel.

A szervezet hiánypótló szolgálatot végez.

„Elkötelezetten a társadalmi változásokért” szlogennel azonosítjuk azt a szerteágazó tevékenységet, amely a Szimbiózis Alapítvány munkáját jellemzi.

A sérülteket nevelő családokat támogatják

Az alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a peremhelyzetű sérült emberek oktatását, nevelését, társadalmi integrációját támogassa. A szervezet célcsoportját elsősorban az autizmus spektrum zavarral élő, értelmileg- és halmozottan akadályozott emberek képezik.

Munkánk során támogatjuk a sérülteket nevelő családokat (szállítás, nappali ellátás, átmeneti tehermentesítés, speciális táborok), valamint a felnőtt fogyatékossággal élők önálló életviteli törekvéseit (foglalkoztatás, lakóotthonok, képzések, terápiák, sport és szabadidős tevékenységek, egyéb fejlesztő programok). Különös figyelmet szentelünk a széleskörű társadalmi szemléletformálásra nyilvános fórumok és utcai kampányok szervezésével és megvalósításával, a célcsoport bevonásával osztályfőnöki órákat tartunk, interaktív integrációs programokat szervezünk, speciális turisztikai szolgáltatást működtetünk a célcsoport bevonásával.

Az egyik büszkeségünk: a Majorság

Az alapítványunk legnagyobb telephelye a Baráthegyi Majorság, mely Miskolc-Diósgyőrben található baráthegyi domboldal nyugati lejtőjén helyezkedik el, mintegy 5 hektáros területen.

Az ökoparkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, a fóliasátor, az üvegház és a gombatermesztő pince mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó, nyúl, baromfi, alpaka), manufaktúrák (sajtüzem, asztalos- és kézműves műhelyek) működnek. Az itt dolgozó kollégák 80%-a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállaló. A Baráthegyi Majorságot, mint megőrzendő értéket Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése beemelte a települési értéktárba, illetve a Farmhoz vezető utat Majorság utcának nevezte el.

A foglalkoztatási tevékenységünk során fontosnak tartjuk, hogy a célcsoportba tartozó kollégáink értékteremtő munkavégzés keretében olyan termékeket hozzanak létre, melyek mindamellett, hogy hozzáadott értéket képviselnek, piacképesek is.

Tevékenységeink beavatkozási szintje egyéni, illetve közösségi szinteken is megvalósul. Évente kb. 300 fogyatékossággal élő személlyel van valamilyen szolgáltatási megállapodásunk.

Fecske szolgáltatás a fogyatékos gyerekek és felnőttek otthoni segítésére

A Szimbiózis Alapítvány 2018 évtől működteti Otthon Segítő, Fecske Szolgáltatását. Az Otthoni Segítés Szolgáltatás szakmai koncepciója szervesen illeszkedik szakmai stratégiánkba. A programunk megvalósítási helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén megye területe, ugyanakkor elmondható, hogy az igénybe vevők szinte mindegyike miskolci, illetve Miskolc vonzáskörzetében élő család.

Az évtizedes múltú Támogató Szolgálat működtetésen túl, többéves és sokrétű tapasztalatunk van fogyatékos gyermekeket, fiatalt nevelő családokat támogató programok kivitelezésében.

Az otthonsegítő szolgáltatás működtetése segíti a fogyatékos gyermek, fiatal időszakos otthoni felügyeletének megoldását, tehermentesítve ezzel az érintett családokat. Azt tapasztaljuk, hogy a sérült gyermeket, fiatalt nevelő szülők gyermekük felügyeletéről időnként egyáltalán nem tudnak gondoskodni, arra megoldást találni. Kilátástalannak tűnő helyzetükre reagálva működtetjük programunkat.

A szolgáltatás eredményének tudható be, hogy az igénybe vevők egyre többször, nagyobb számban veszik igénybe a szolgáltatást, mert azt tapasztalják, hogy gyermekük biztonságban van, speciális igényeinek megfelelő ellátást, felügyeletet kap. A program további eredményének tudható be, hogy a szülők nemcsak „krízis” helyzetben fordulnak hozzánk, illetve veszik igénybe a szolgáltatást, de akár képzésen, rekreációs programokon is részt tudnak venni, tudván, hogy gyermekükre megfelelő szakmai tudással, illetve tapasztalattal rendelkező szakemberek vigyáznak. A program során elért családok nagy része súlyos, illetve halmozottan sérült gyermeket, fiatalt nevelnek otthonukban. A program hiánypótló szolgáltatást biztosít a családok részére, hiszen akár az iskola, akár a nappali ellátás csak munkanapokon érhető el számukra, ugyanakkor programunk keretében a szolgáltatás akár hétvégén és ünnepnapokon is igénybe vehető.

Az elnyert támogatást segédeszközök vásárlására fordítjuk

Az elnyert támogatás segítségével olyan eszközök beszerzését valósítjuk meg, melyek megkönnyítik az érintett fogyatékos felnőttek otthoni mindennapos ápolását-gondozását. A fogyatékos felnőttek gondozása plusz anyagi terhet ró a családokra, így sok esetben a gondozásukhoz szükséges megfelelő eszközök beszerzésére nincs lehetőségük. Az FKI Nonprofit Kft. fenntartásában működő Értéksziget Webáruház által biztosított 400.000 Ft támogatásból kapaszkodók, tusolószékek, vércukormérők, egyéb gyógyászati segédeszközök beszerzése valósul meg, amelyek használata segíti az érintett családok életminőségének javulását, továbbá segíti szakembereink munkáját, hiszen az eszközök segítségével még biztonságosabban történik majd a fogyatékos felnőttek otthoni ellátása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 23. csütörtök, Emőke napja van.
Ma van a(z) Meteorológiai világnap.
Az év 12. hete és 82. napja.
Holnap Gábor, Karina napja lesz.

1848. Gróf Batthány Lajos kihírdette a kijelölt miniszterek nevét. Ezek: Szemere Bertalan, Eszterházy Pál, Kossuth Lajos, Mészáros Lőrinc, Széchenyi István, Eötvös József, Klauzál Gábor, Deák Ferenc.


1848. Deák Ferenc, mint Zala vármegye követe, megjelent az alsóház esti ülésén.


Utassy József / 1941. márc.23. - /

1941.III. 23.

A negyvenegyes tavasz harmadik napján
megszült egy napraforgó arcú asszony,
hogy ebben az égkupolás alkotóház-világban
mutassam föl a szépet, a jót,
s mondjam ki bátran
az igazságot.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc mínusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com