Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Republic - Varázsolj a szívemmel
34
hallgató

Bemutatták az első kifejezetten vakoknak szánt tabletet

- 2017. január 30. 8:34 - 1262 megtekintés

A napokban a BLITAB nevű cég bemutatta a vakoknak szánt tabletjének a végső, eladásra szánt változatát. Az eszköz minden tulajdonságában a vak felhasználók speciális igényeihez alkalmazkodik.

Az ausztriai vállalat már egy ideje hírül adta, hogy látássérülteknek, de főként a vak felhasználóknak szeretne egy olyan eszközt fejleszteni, kifejezetten az ő igényeikre van szabva és nem tartalmaz semmilyen kompromisszumot. Másik céljuk volt, hogy mindezt elérhető áron lehessen a piacra vinni. A január elején Las Vegasban megrendezett, CES nevet viselő informatikai programsorozaton, végre be is mutattáka boltokba szánt változatot, mely várhatóan 500 dollárért lesz megvásárolható. Ahogy elmondták a bemutatón, azért látták szükségesnek egy ilyen eszközön dolgozni, mert amelyek a boltokban eddig elérhetőek voltak, nagyon drágák és nem lehet őket túlságosan felhasználóbarátnak nevezni. Ez az új táblagép, mely a BLITAB nevetkapta, alapvetően egy tablet és egy 14 soros Braille kijelző integrációja. Az eszköz alsó része hagyományos tabletként is működik, de minden, ami az alsó képernyőn megjelenik, a felső részen lévő kijelzőn is tapinthatóvá válik. A gépen a Braille kijelző mellett egy szövegfelolvasó program is fut, így a felhasználó dönti el, hogy mikor, melyik módon akarja megszerezni az információt. A működésbeli újdonság kétdologban jelenik meg. Az egyik a Braille-kijelző reagálási idejének a felgyorsítása, a másik a képi információk tapinthatóvá tétele. A bemutatón ezeket egy térképen keresztül demonstrálták. Amint betöltődött a kijelzőre a kereszteződés térképe, a kijelző egy másodperc alatt megjelenítette és tapinthatóvá tette. Ugyanez bármilyen más képfájl betöltésekor is működik. Eddig 3000 látássérültet vontak be a tesztelésbe. Az előadás szerint azok a felhasználók, akik a leginkább kételkedtek, még azok is megszerették a táblagépet és hamar hozzászoktak. Ahogy a cég vezetője elmondta, az olcsó, de praktikus eszközök kialakítása egy hatalmas piac, mert nagyon sok olyan csoport él, akiknek az igényeire még nem találtak jó megoldásokat. Szerintük a BLITAB annak a példája, hogy egy ilyen projektvégrehajtása nem igényel hosszú éveket, csak némi odafigyelést azokra a csoportokra, akiknek az igényeit eddig még nem hallgatták meg. Forrás:  https://techcrunch.com

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com