Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
53
hallgató

Beruházás a jövőbe: megújuló székház, bővülő szakembergárda

- 2021. december 10. 20:55 - 514 megtekintés

Újabb biztató eredményekről és előrevivő változásokról számolt be az MVGYOSZ vezetősége a szervezet legutóbbi elnökségi ülésén. Ahogy az már lenni szokott, a 2021. szeptember vége és december eleje közötti időszak sem volt eseménytelen.

Jelenleg is zajlik Budapest egyik legnagyobb beruházása, az M3-as metró felújítása. Ehhez kapcsolódóan Németh Orsolya, az MVGYOSZ szakmai vezetője és Babits Bernadett, a szövetségnél november 1-jétől alkalmazásban álló rehabilitációs környezettervező szakmérnök közösen ellenőrizte a vonal dél-pesti szakaszán lévő Ecseri úti és Pöttyös utcai megállókban épített lifteket. Emellett több BKK-projekttel, így a Futárral kapcsolatban is zajlanak egyeztetések. A Futár mobiltelefonos applikációja hamarosan megújul, az MVGYOSZ ezért folyamatosan szorgalmazza, hogy a látássérült utasok számára is egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen, segítve az útvonaltervezést és a járatinformációk megszerzését. Az MVGYOSZ emellett javaslatokat is tett a Futár-távirányítók funkcióinak bővítésére.

Az MVGYOSZ továbbra is szorosan együttműködik az Emberi Erőforrások Minisztériumával, amely 2018-ban a székház felújítását, annak tervezési és kivitelezési munkálatait is támogatta. Akkreditált foglalkoztatóként a szövetség 2022-re is pályázott akkreditációs bértámogatásra, ugyancsak az EMMI-nél, így a tervek szerint a jövő évben bővülhet az MVGYOSZ által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók létszáma. November és december során új munkatársakkal bővült a munkatársi gárdája a szervezetnek. Az új kollégák között van Babits Bernadett rehabilitációs környezettervező szakmérnök, aki fokozatosan átveszi Németh Orsolya és Erhart Péter akadálymentes környezettel kapcsolatos tanácsadási és ellenőrzési feladatait, a Vakvezetőkutya-kiképző Központban pedig egy új segédkiképző, Szollát Nóra és egy kertész, Rektor László segíti a kutyaképzést és az ahhoz szükséges környezet megteremtését. Folyamatosan gyűjtenek támogatást a vakvezetőkutyák képzéséhez. Az év utolsó direkt marketing kampányában 2022-es vakvezetőkutyás naptárakkal ajándékozta meg adományozóit az MVGYOSZ., melyekben kiképzés alatt lévő kutyáik láthatók Budapest legismertebb turisztikai helyszínein. A pénzbeli támogatáson túl a vakvezetőkutya-kiképző munkatársak folyamatosan koordinálják a kölyöknevelési programot is, melynek során keresik a kapcsolatot olyan családokkal, amelyekhez a kölykök kihelyezhetők nevelésre, amíg elérik a vakvezető-képzés elkezdéséhez szükséges egy-másfél éves életkort.

Az MVGYOSZ vezetősége az elmúlt három hónapban is végzett ellenőrzéseket a tagegyesületeknél a 2020-as költségvetési támogatás felhasználásával kapcsolatban. Mint arról az elnökség 2021. december 2-ai ülésén Németh Orsolya szakmai vezető beszámolt, az elmúlt két hónapban összesen 12 helyen került sor ellenőrzésre. A tagegyesületek többségénél feltárt apróbb hibákat leszámítva összességében nyilvánvaló fejlődés figyelhető meg a szervezetek által végzett érdekképviseleti tevékenységek és szolgáltatások szakmai minőségével és azok dokumentálásával kapcsolatban. Az utolsó ellenőrzésre december 8-án került sor Miskolcon.

Az MVGYOSZ elnöksége meghosszabbította a szövetség balatonboglári üdülőjének üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatási szerződést a 2022. évre, biztosítva ezzel a tagság és családjaik, kísérőik gondtalan pihenését a látássérült vendégek által akadálymentesen használható partszakasszal rendelkező létesítményben.

A szövetség számára kiemelt fontossággal bír a Hermina út 47. szám alatti székház, az egykor gróf Sipeki-Balás Béla villájaként ismert szecessziós műemléképület felújítása és egy hozzá tartozó, szolgáltatóházként üzemelő melléképület építése. A melléképület már szerkezetkész – számolt be a beruházás pillanatnyi állásáról dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető. Mint elmondta, munkatársaival a kezdetektől folyamatos kapcsolatban vannak a kivitelező ÉPKAR Zrt. szakembereivel annak érdekében, hogy a felújított műemlékből és a teljesen új hátsó épületből álló komplexum valóban minden tekintetben kiszolgálja a látás- és nem egy esetben mozgássérült, vagy legalábbis mozgásukban korlátozott embereket. A szövetség vak munkatársai a tervezés során tapintható makettek segítségével ismerkedtek meg a megújuló székház tervrajzaival, így előre könnyen meghatározhatták az egyes szolgáltatások helyét – egészítette ki a szolgáltatásvezető. A felújítással várhatóan 2022 végére készülnek el. A munkálatokról rendszeresen lesz beszámoló majd a Vakok Világa folyóiratban és a Hobby Rádióban a Net-média Alapítvány Esélyegyenlőségi magazin című műsorában.

Örömteli esemény, hogy 2022-től teljesen megújul az MVGYOSZ Vakok Világa című folyóirata. A lap az átalakuló tartalom mellett ép látású emberek számára is tetszetős designnal jelenik meg 2022 márciusától, a korábbi, havi kiadással ellentétben negyedévente. A szerkesztőségi csapathoz új munkatársak is csatlakoztak: Hegedűs Katalin művelődésszervező, kommunikációs szakember, a szövetség kommunikációs munkatársa szerkesztői, míg Fekete Zoltán kommunikációs szakember főszerkesztői feladatot lát el a lapnál.

(Ruzsa Viktor kommunikációs referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* nyolc = 40

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: - a HELMA beszélgetős irodalmi műsora. Szerzők és könyveik bemutatása. - Műsorvezetők: Pregh Balázs és Dvariecki Bálint
  A HELMA kiadónál megjelenő szerzők és azok köteteinek bemutatása.

  Izgalmas és érdekes szerzőkkel és kötetekkel ismerkedhet meg a hallgatóság.

  Ha szereted a könyveket, szeretnél a szerzők életébe bekapcsolódni, akkor itt a helyed nálunk!

  Az adások 40-60 perces időtartamban mutatják be az aktuális vendégünket, írói munkásságát.

  A két műsorvezető Pregh Balázs és Dvariecki Bálint vár mindenkit szeretettel!

  Keresd hangoskönyveinket a www.helma.hu web-oldalon.
  A HELMA Facebook oldala
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.
  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
  Zsuffa Péter a jazz műfaj egyik leglelkesebb hazai szakértője és kutatója. Műsora alap a jazz műsorok palettáján, ha kikapcsolódni szeretnél és elfelejteni a mindennapok rohanását; ez az amit keresel.
  A Starsky és Hát Jazz Klub kedvelőinek oldala
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. május 26. vasárnap, Fülöp, Evelin napja van.
Az év 21. hete és 147. napja.
Holnap Hella napja lesz.

1625. Hidasgyarmati béke. Az 1606. november 11-én a Zsitva torkolatánál a törökkel 20 évre békét kötött, amelyet e napon Hidasgyarmaton újabb 20 évre meghosszabbítottak.


1899. Konkoly-Tege Miklós a magyar államnak ajándékozza ógyallai obszervatóriumát.


Nem anyától lettem,
Rózsafán termettem,
Piros pünkösd napján
Hajnalban születtem.

népköltés

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com