Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


noémi virág - melletted ébredek
34
hallgató

Beruházás a jövőbe: megújuló székház, bővülő szakembergárda

- 2021. december 10. 20:55 - 161 megtekintés

Újabb biztató eredményekről és előrevivő változásokról számolt be az MVGYOSZ vezetősége a szervezet legutóbbi elnökségi ülésén. Ahogy az már lenni szokott, a 2021. szeptember vége és december eleje közötti időszak sem volt eseménytelen.

Jelenleg is zajlik Budapest egyik legnagyobb beruházása, az M3-as metró felújítása. Ehhez kapcsolódóan Németh Orsolya, az MVGYOSZ szakmai vezetője és Babits Bernadett, a szövetségnél november 1-jétől alkalmazásban álló rehabilitációs környezettervező szakmérnök közösen ellenőrizte a vonal dél-pesti szakaszán lévő Ecseri úti és Pöttyös utcai megállókban épített lifteket. Emellett több BKK-projekttel, így a Futárral kapcsolatban is zajlanak egyeztetések. A Futár mobiltelefonos applikációja hamarosan megújul, az MVGYOSZ ezért folyamatosan szorgalmazza, hogy a látássérült utasok számára is egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen, segítve az útvonaltervezést és a járatinformációk megszerzését. Az MVGYOSZ emellett javaslatokat is tett a Futár-távirányítók funkcióinak bővítésére.

Az MVGYOSZ továbbra is szorosan együttműködik az Emberi Erőforrások Minisztériumával, amely 2018-ban a székház felújítását, annak tervezési és kivitelezési munkálatait is támogatta. Akkreditált foglalkoztatóként a szövetség 2022-re is pályázott akkreditációs bértámogatásra, ugyancsak az EMMI-nél, így a tervek szerint a jövő évben bővülhet az MVGYOSZ által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók létszáma. November és december során új munkatársakkal bővült a munkatársi gárdája a szervezetnek. Az új kollégák között van Babits Bernadett rehabilitációs környezettervező szakmérnök, aki fokozatosan átveszi Németh Orsolya és Erhart Péter akadálymentes környezettel kapcsolatos tanácsadási és ellenőrzési feladatait, a Vakvezetőkutya-kiképző Központban pedig egy új segédkiképző, Szollát Nóra és egy kertész, Rektor László segíti a kutyaképzést és az ahhoz szükséges környezet megteremtését. Folyamatosan gyűjtenek támogatást a vakvezetőkutyák képzéséhez. Az év utolsó direkt marketing kampányában 2022-es vakvezetőkutyás naptárakkal ajándékozta meg adományozóit az MVGYOSZ., melyekben kiképzés alatt lévő kutyáik láthatók Budapest legismertebb turisztikai helyszínein. A pénzbeli támogatáson túl a vakvezetőkutya-kiképző munkatársak folyamatosan koordinálják a kölyöknevelési programot is, melynek során keresik a kapcsolatot olyan családokkal, amelyekhez a kölykök kihelyezhetők nevelésre, amíg elérik a vakvezető-képzés elkezdéséhez szükséges egy-másfél éves életkort.

Az MVGYOSZ vezetősége az elmúlt három hónapban is végzett ellenőrzéseket a tagegyesületeknél a 2020-as költségvetési támogatás felhasználásával kapcsolatban. Mint arról az elnökség 2021. december 2-ai ülésén Németh Orsolya szakmai vezető beszámolt, az elmúlt két hónapban összesen 12 helyen került sor ellenőrzésre. A tagegyesületek többségénél feltárt apróbb hibákat leszámítva összességében nyilvánvaló fejlődés figyelhető meg a szervezetek által végzett érdekképviseleti tevékenységek és szolgáltatások szakmai minőségével és azok dokumentálásával kapcsolatban. Az utolsó ellenőrzésre december 8-án került sor Miskolcon.

Az MVGYOSZ elnöksége meghosszabbította a szövetség balatonboglári üdülőjének üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatási szerződést a 2022. évre, biztosítva ezzel a tagság és családjaik, kísérőik gondtalan pihenését a látássérült vendégek által akadálymentesen használható partszakasszal rendelkező létesítményben.

A szövetség számára kiemelt fontossággal bír a Hermina út 47. szám alatti székház, az egykor gróf Sipeki-Balás Béla villájaként ismert szecessziós műemléképület felújítása és egy hozzá tartozó, szolgáltatóházként üzemelő melléképület építése. A melléképület már szerkezetkész – számolt be a beruházás pillanatnyi állásáról dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető. Mint elmondta, munkatársaival a kezdetektől folyamatos kapcsolatban vannak a kivitelező ÉPKAR Zrt. szakembereivel annak érdekében, hogy a felújított műemlékből és a teljesen új hátsó épületből álló komplexum valóban minden tekintetben kiszolgálja a látás- és nem egy esetben mozgássérült, vagy legalábbis mozgásukban korlátozott embereket. A szövetség vak munkatársai a tervezés során tapintható makettek segítségével ismerkedtek meg a megújuló székház tervrajzaival, így előre könnyen meghatározhatták az egyes szolgáltatások helyét – egészítette ki a szolgáltatásvezető. A felújítással várhatóan 2022 végére készülnek el. A munkálatokról rendszeresen lesz beszámoló majd a Vakok Világa folyóiratban és a Hobby Rádióban a Net-média Alapítvány Esélyegyenlőségi magazin című műsorában.

Örömteli esemény, hogy 2022-től teljesen megújul az MVGYOSZ Vakok Világa című folyóirata. A lap az átalakuló tartalom mellett ép látású emberek számára is tetszetős designnal jelenik meg 2022 márciusától, a korábbi, havi kiadással ellentétben negyedévente. A szerkesztőségi csapathoz új munkatársak is csatlakoztak: Hegedűs Katalin művelődésszervező, kommunikációs szakember, a szövetség kommunikációs munkatársa szerkesztői, míg Fekete Zoltán kommunikációs szakember főszerkesztői feladatot lát el a lapnál.

(Ruzsa Viktor kommunikációs referens)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


egy + = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 24. péntek, Iván napja van.
Az év 25. hete és 175. napja.
Holnap Vilmos napja lesz.

1487. Mátyás király sohasem rovott ki a jobbágyokra önkényesen adót. Ha szorultsága nagy volt és az idő rövidsége miatt országgyűlést nem tarthatott, akkor oly eljárást követett, hogy az egyházi és világi országnagyok által szavaztatta meg a kapunként egy arany forintot kitevő adót.


1833. Gróf Széchenyi István a vaskapui sziklarepesztéshez szánt kormánybiztos. Végre erre is szántak Bécsben némi költséget. Az irányításra Széchényi Istvánt választották. Naplója szerint július 8-án indult rendeltetési helyére az I. Ferenc nevű gőzhajó, s október 8.-án érkezett Pestre.


"Tüzit megrakatta világos Szent János.
Fehirhaju Magyar Ilona
haján fölyü gyöngykoszorú, gyöngy.

Jelenti magát Jézus
három esztendőben.
Jézus magát úgy jelentgeti már...."

népköltés

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com