Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
30
hallgató

Beszámoló a LESEK konferenciáról

- 2013. november 23. 13:12 - 2275 megtekintés

Ahogy azt az elmúlt héten már beharangoztuk, a rádiónkat is üzemeltető Net-Média Alapítvány önkéntesei is részt vettek a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján.

Alapítványunk egyik önkéntese (Ócsvári Áron) tartotta meg a már sokak által jól ismert NVDA-ról szóló előadást. Sajnos a technika ördöge több helyen is közbeszólt, így néhány dolgot nem sikerült a gyakorlatban prezentálni.
Az NVDA egy ingyenes képernyőolvasó, látássérült Windows operációs rendszert használó felhasználók részére. Áron előadásából megtudtuk, hogy a projektet 2006-ban két ausztrál vak programozó kezdte el fejleszteni. Hamarosan melléjük álltak igen neves szoftvergyártó cégek (Microsoft, Mozilla, Adobe) is.
A honosítás már a korai verziókban elkezdődött, ezt Áron egyik barátjával közösen 2008-ban vette át. Alapítványunk a 2009-es évtől kezdve biztosítja a domaint, és a működéshez szükséges tárhelyet a projekt számára.
A rövid elméleti összefoglaló után szóba került néhány praktikus információ (pl. a beszédnéző, amivel a látó fejlesztők is nyomon követhetik, hogy az NVDA mit mond ki), majd áttértünk az NVDA beszédhangjainak taglalására.
Szóba jött az Espeak beszédszintetizátor minősége, majd egy rövid példát hallhattunk az alapítványunk által forgalmazott Vocalizer beszédszintetizátor család magyar hangjairól.
Az előadás utolsó részében az előadó áttért az NVDA-hoz készített bővítmények rövid bemutatására. A teljesség igénye nélkül, szó esett egy olyan kiegészítőről, ami a Google fordító használatával lefordít egy rövidebb mondatot, szövegrészletet egy másik nyelvre. Szó volt a Szöveg-felismerőről is, ami egy bediktált szöveget próbál meg átalakítani írott szöveggé, több-kevesebb sikerrel. De elhangzott az erőforrás-kilistázó kiegészítőről is pár szó, aminek segítségével az operációs rendszer fontosabb adatai kérdezhetőek le egyszerűen az NVDA használatával.
Eközben az asztalunknál nagy érdeklődés volt a szoftver iránt. Többen ki is próbálták a programot. A dvd-ből elég hamar kifogytunk, így akinek nem jutott, de esetleg szeretné egyben letölteni, az erre a linkre kattintva megszerezheti.
Összességében úgy érezzük hogy sikeres volt a konferencián való megjelenésünk, ezt az érdeklődők nagy száma is mutatja.
Rádiónk önkéntesei rögzítették az előadásokat. Ezt már továbbítottuk a LESEK szervezői felé, így remélhetőleg pár napon belül elérhetővé teszik a honlapjukon. A konferencián elhangzott előadásokat a Hobby Rádió műsorán folyamatosan közöljük délutáni műsorsávunkban.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét * = 49

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com