Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


teli jacks - season in the sun
50
hallgató

Betegen senki ne menjen iskolába, figyelmeztetnek a debreceni szakemberek

- 2020. augusztus 27. 19:13 - 613 megtekintés

Hajdú-Bihar megyében az utóbbi egy hónapban kezdett fokozatosan nőni a koronavírus-fertőzéses esetek száma, és egyre több közöttük a már tüneteket mutató beteg. A turizmust követően ősszel az iskolakezdés jelentheti a legnagyobb kockázatot a járvány erősödésében, mivel zárt térben nagyobb a fertőzés veszélye. Az intézmények vezetői és a járványügyi szakemberek is arra hívják fel a figyelmet, hogy betegen senki ne menjen iskolába.

Már a bejáratnál lehetőség van a kézfertőtlenítésre a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban. Ezen kívül a tantermekben és a mosdókban is ki vannak helyezve a flakonok. Kis csoportokban, maszkban jöttek csütörtökön a diákok a tankönyveikért. A teremben egyesével vehették át a csomagot.

Alaposan fertőtlenítik a székeket és padokat. Az intézményben mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságosan indulhasson a tanév.

Felkészültek arra az esetre is, ha újra elrendelik a digitális oktatást. Egyelőre azonban a megszokott szeptemberi iskolakezdésre készülnek.

– Ami a legfontosabb, hogy a szülőknek, a gyerekeknek a felelőssége, hogy betegen ne jöjjön senki iskolába. Mi úgy gondoljuk, hogy a maszk az ugyan nem kötelező, de ajánljuk, hiszen a közösségi terekben jó, ha ezeket viselik. A termekben igyekszünk azt elérni, hogy a gyerekek egy teremben legyenek, minél kevesebbet mozogjanak – mondta Aranyi Imre, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium vezetője.

Nagyon fontos, hogy a tantermekben folyamatos legyen a szellőztetés. Zárt térben ugyanis sokkal nagyobb a fertőződés esélye, erre Várkonyi István infektológus hívta fel a figyelmet. Az iskolakezdés mellett a külföldi nyaralások miatt is van ok az aggodalomra. Hajdú-Bihar már a közepesen fertőzött megyék közé tartozik.

– Jellemzően most az utazási szezonban külföldről hozták be a vírust, vagy olyan személyektől fertőződtek meg, akiknek külföldi kontaktjuk volt. Itt, Debrecenben elsősorban az ukrán és a román határ közelsége az, ami szerepet játszott a lokális helyi járványgócok kialakulásában, de láttunk németországi, ausztriai behurcolást is – mondta a Debreceni Egyetem Infektológiai Klinika igazgatója.

Az elmúlt 24 órában Magyarországon újabb 91 embernek lett pozitív a koronavírus tesztje. Hajdú-Biharban hárommal nőtt a regisztrált esetek száma, ezzel a járvány kezdete óta megyénkben 129-en fertőződtek meg.

A riport alábbi linken nézhető meg.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ 8 = tizenegy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com