Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Omega - Varázslatos fehér kő
35
hallgató

Bőczy Tímea lehet hazánk első Down-szindrómás artista csillaga

- 2018. július 19. 14:52 - 812 megtekintés

Rengetek siker és kemény munka áll a 19 éves Down-szindrómás Bőczy Tímea mozgásművész, és mestere, Kovács Beatrix mögött.

Legutoljára a Richter Flórián Cirkusz Ki mit tud?-ján lépett fel Pécsen, ahol különdíjban részesült. Meghívták a Cirkuszok Éjszakájára, egyszerre két helyre is: a Richter Flórián Cirkuszba és a Fővárosi Nagycirkuszba.

Bőczy Tímea Down-szindrómával született Siklóson, s bár szavakban, mondatokban nem tudja jól kifejezni magát, a mozgására már kiskorában felfigyeltek. Egy többszörös hátrányos helyzetű családban látta meg a napvilágot, az elmúlt tizenkilenc évben sokat költöztek. Laktak már Pécsen, jelenleg Velényben élnek. Mentortanárával egy véletlen folytán találkoztak. A négyéves Tímea egy pécsi óvodába járt, amikor egyik barátnőjének az édesanyja felkereste Kovács Beatrix Bonis Bóna-díjas tehetség szakértő, koreográfus iskoláját. Elmondta neki, hogy szívesen járna lánya a tanárnő óráira, de hozná a barátnőjét, a Down-szindrómás Tímeát.

– A megfigyelés az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezzük a gyerekben, hogy milyen területen lesz esetleg kiváló, illetve mely területeken tud majd jobban kibontakozni – kezdett bele a történetbe Kovács Beatrix. – A kisgyermeket tehetség csírának nevezzük, s Tímeában rendkívüli tehetségcsíra lakozott.

Hozzátette: voltak olyan magatartásformái, amit nehezen tudott tolerálni, de az óriási türelem és odafigyelés meghozta a gyümölcsét. Hetente kétszer-háromszor edzenek, három-négy órát dolgoznak együtt. Néha azért akadtak olyan körülmények, ami nehezítették a közös munkát.

– Volt, hogy egy év elteltével láttam csak újra, és akkor rácsodálkoztam, hogy ez a lány semmit nem felejtett, onnan folytatta a gyakorlatokat – tegyük hozzá: tökéletesen kivitelezve –, ahol korábban abbahagytuk. Ez arra késztetett, hogy még többet dolgozzunk együtt – mondta Kovács Beatrix.

Tímea hét évvel ezelőtt lépett először porondra. Az első bemutatkozója a pécsi Nemzeti Színházban volt, a Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválon. A különlegességét a műsornak az adta, hogy az országban egyedülállóként ép társaival lépett színpadra Down-szindrómásként. Azóta sikert sikerre halmoz: 2013-ban megkapta a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének egyik különdíját, 2014-ben és idén az Országos Berczik Sára versenyen első helyet ért el, 2017-ben Göllesz Viktor díjas és ösztöndíjas lett önérvényesítés kategóriában. Egy hete Kaposvárról tért vissza aranyéremmel. A pécsiek Tímea előadását legközelebb a Zsolnay Fényfesztiválon csodálhatják meg.

Forrás: Baranya megyei hírportál

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


nyolc - = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 6. szerda, Csaba napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Apollónia napja lesz.

1437. Veszélyes lázadás támadt a parasztok közt Erdélyben, mely a Királyhágón innen is elterjedt néhány megyében. Főbb okai ezek voltak: hittérítés, az egyházi dézsmának készpénzben és pedig jobb értékűben szedése, és az így fizetni vonakodóknak 3 gíra birsággal és egyházi átkokkal fenyítése, a jobbágyok költözésének akadályozása.


1706. Rákóczi felesége, közvetítési kísérletének kudarca után, elhagyja Érsekújvárt. (A csehországi Karlsbadba utazik.)


1906. június 24- július 6. Négyezer bányász sztrájkol Salgótarjánban (Nógrád vármegye) munkaviszonyaik megjavításáért.


Erdélyi József: Nyári dal

"Csakhogy itt van, itt a nyár;
csakhogy engem itt talál:
csakhogy a tél s a tavasz,-
nem vitt el az a ravasz.
Itt a nyár, itt a nyár;
egy üveg sör s egy pohár,
itt van az asztalomon,
s iszok mint bölcs Salamon..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com