Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pa-dö-dő - Úszkálunk
30
hallgató

Bombagóllal nyert Vincze Ottóék ellen a vakfoci csapat

- 2013. április 27. 6:02 - 2352 megtekintés

kép

Egy bal felső sarokba elhelyezett bombagóllal a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) csapata nyerte meg a Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó vezette sztárcsapat elleni vakfoci meccset. Az esemény apropóját az adta, hogy a Magyar Optikus Ipartestület félmillió forinttal támogatja a vakfoci csapatot.

Rendhagyó labdarúgó mérkőzést rendeztek szerdán a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályáján. A Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) vakfoci csapata ismert embereket hívott ki egy meccsre. A sztárcsapat kapitánya Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó volt, a játékosok pedig Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs színművészek, Walkó Csaba, a Compact Disco zenekar énekese és Hajdú Attila egykori válogatott kapus voltak. Bár mindegyiküknek van focimúltja, ez most alig számított, hiszen az esélyegyenlőség jegyében szemkötőben léptek pályára. A vakfoci mérkőzésen a csörgő futsal labda hangja és a pálya szélén álló segítők bekiabált instrukciói alapján tájékozódtak a játékosok, ezért a közönség is csendben figyelte az eseményeket. A sztárcsapat tagjai közül Vincze Ottó szokott hozzá leggyorsabban a rendhagyó körülményekhez, de egy-két passz még rajta is kifogott. Walkó Csaba szemkötőben is bátran mozgott a pályán, míg Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs gyakran segítségre szorult. Mivel a LÁSS Egyesület látássérült vakfocistái összeszokott csapatot alkotnak, fantasztikus összjátékukkal, majd lövéseikkel rendesen megizzasztották a kapuban álló Hajdú Attilát. A vakfocisták számtalan gólhelyzet után végül egy bravúros bombagóllal 1:0-ra megnyerték a mérkőzést. A találkozó hatalmas élmény volt minden résztvevőnek.
– A játék és a labdarúgás az életem, ezért a meccs minden pillanatát élveztem. Általában nem szeretek kiszolgáltatott helyzetben pályára lépni, de itt minden megtörtént, amitől azzá váltam. Az ellenfeleink gyakorlottabbak voltak nálunk, a csapatommal csak fejben tudtunk készülni az összecsapásra, ráadásul a szemkötők miatt nem láttunk semmit. Próbáltam a bekiabálásokra figyelni, de néha fogalmam se volt, merre jár a labda. Ugyan kikaptunk, de így is óriási élmény volt. Mindenkinek ajánlom, hogy menjen el egy vakfoci meccsre, mert ezek a fiúk igazi példaképek. Fogyatékkal élnek, de sportolnak, méghozzá nem is akármilyen színvonalon. Biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi porondon is megállják a helyüket – mondta a mérkőzés után Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó.
A LÁSS Egyesület vakfoci csapata játszott már látó emberek ellen, de arra még nem volt példa, hogy profi labdarúgók is legyenek köztük.
– Nem gondoltuk volna, hogy a sztárok ilyen gyorsan alkalmazkodnak ahhoz, hogy nem látnak, de meglepően jól játszottak. Sejtettük, hogy Hajdú Attilának nehéz lesz gólt rúgnunk, de mivel ő az egyik példaképem, nagyon örülök, hogy elvállalta a hálóőr szerepét. A meccs előtt izgultunk egy kicsit, de bíztunk magunkban, és nagyon örülünk az 1:0-s győzelemnek – mondta Szabó István, a LÁSS vakfoci csapat kapitánya.
A fantasztikus hangulatú mérkőzés apropóját az adta, hogy a Magyar Optikus Ipartestület meghirdeti a „Május a Kontaktlencse viselés hónapját”. A kampányban résztvevő nagy kontaktlencse gyártók (Alcon, Bausch+Lomb, CooperVision, Sauflon) és a MOI adományaként ajánlottak fel bruttó 500 000 forintot a LÁSS Egyesületen keresztül a vakfoci csapatnak. A támogatást egy nemzetközi vakfoci bajnokság megrendezésére fordítják, amely a tervek szerint júliusban lesz Budapesten.

Részletek:
www.facebook.com/szeretemaszemem
http://lassegyesulet.hu/
http://www.moi.hu/

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kilenc * = 36

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com