Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Esti mese -
31
hallgató

Botrány: csúnyán átverték a világot a beteg gyerekkel

- 2012. október 18. 15:03 - 2283 megtekintés

kép

David Rose halálhíre bejárta a nemzetközi sajtót, több ezren gyászolták a testébe zárt fogyatékos fiatalembert, aki Tobii segítségével kommunikált a családjával és a világgal. Kitartása, humorérzéke és stílusa még a sztárokat is megérintette. Ez lett a veszte. A gyászolók derítették ki, hogy a 24 éves fiú valójában nem is létezett.

Egy magát siketnek mondó és négy végtagi bénulástól szenvedő bloggerről derült ki, hogy több ezer embert átvert. A férfi, aki az internetes naplót írta, az igazságtól független több ezer embert megmozgatott és fikciós életével inspirált ? írja a Huffington Post.

David Rose-nak nem volt hosszú karrierje az online világban, augusztusban kezdett el posztolni, egy Tobii szemvezérlő eszköz segítségével. A Facebookon és Twitteren is rengeteg követőre tett szert, azzal, hogy állítólagos fogyatékossága ellenére megmaradt a humorérzéke, és életszemléletével kivételes figurának tűnt.

Számos nemzetközi hírügynökség felfigyelt a David Rose néven publikáló bloggerre, és be is számolt a fiatalember életéről. Népszerűsége abban is mérhető volt, hogy számos celeb követte a Twitteren, sőt, hivatkoztak is rá. Ez okozta végül a vesztét.

A gyászolóknak köszönhető, hogy kiderült az igazság

Rose október elején arról számolt be, hogy tüdőgyulladás kapott és kórházba került. Húga múlt hét pénteken posztolt a fiú oldalán, ahol bejelentette, bátyja elhunyt, és kérésének eleget tesz, azaz közzéteszi az utolsó posztot, amire a fiú kérte még halála előtt. Ezt számos hírügynökség lehozta, és több ezren gyászolták is a fiút. A theCHIVE-on összesereglett maroknyi barátját oly annyira megrendítette a haláleset, hogy közösen elhatározták, elmennek a temetésére.

Amikor jelezték a fiú húgának szándékukat, ő nem volt hajlandó találkozni a barátokkal, és el is tűnt. Többekben ez gyanút keltett, és elkezdtek nyomozni Rose halálának ügyében. Kiderült, nincsen halotti bizonyítvány, és az a fiú, aki a fotókon szerepelt, nem David Rose. Ugyanis David Rose valójában soha nem létezett.

Ekkor már Rose Twitterét és Facebook profilját is törölték, és kiderült, a fiatalember, akinek a képét használta a csaló, Hunter Dunn, aki valóban fogyatékos, de Danville-ben él. Tőle elnézést kért az ismeretlen. A kamu sztori ellenére többen abba kapaszkodnak, hogy talán nem is az átverés volt a kártékony, hanem az, hogy kiderült az igazság, hiszen David Rose karaktere betekintést engedett olyan ember lelkébe, aki be volt zárva a testébe, és ennek ellenére példakép tudott lenni, olyan emberek számára, akik már feladták volna, ha nincs Rose “kitartása”.

Forrás a Bors
Adta hírül a borsodonline.hu és a meosz.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


2 - = egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com