Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Takáts Tamás Dirty Blues Band - Megöl a vágy
58
hallgató

Braille kijelzők hatékonyan az oktatásban!

- 2011. október 14. 18:07 - 1039 megtekintés

Az Óbudai Egyetem ad otthont a Handy Tech új Braille termékeinek bemutatására. Az Alko Soft Bt. 2011. október 25-én 14 órai kezdettel bemutatja, hogyan használhatóak ezen eszközök különböző szituációban a látássérültek informatika oktatásában.

A bemutatón a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni email-ben: ecsedi.csaba@nik.uni-obuda.hu
Helyszín: Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar, 1034 Budapest, Bécsi út 96/b fsz. F4 előadóterem

A számítástechnika óriási előrelépést jelent a látássérült emberek életvitelében. Azonban a képernyő olvasók hangkimenettel használva megfosztják felhasználóikat az olvasás valódi élményétől. Ez nehezíti a tanulásukat, hiszen a tanárra és a gép hangkimenetére figyelni egyszerre nagyon fárasztó. Megnehezíti a közös munkát másokkal ugyanezen oknál fogva. Szinte lehetetlenné válik profi előadások tartása a jegyzethallgatás miatt. A Braille kijelzők forradalmian új változatai ezen feladatokra biztosítanak hatékony segítséget.

Braille Wawe: „Az önálló kisokos”. Ez a beépített jegyzetelővel és számológéppel felszerelt eszköz minden helyzetben velünk van. Számítógép nélkül könnyedén készíthetünk jegyzeteket a Braille billentyűzettel, melyet később gépünkhöz kötve könnyedén letölthetünk és rendszerezhetünk. A HT Com szoftverrel további jegyzeteket, könyveket tölthetünk fel az eszközre magyar, angol és sok más nyelv speciális Braille követelményeinek megfelelően.

Braille Star 40: „Az igazi profi”. Ez az eszköz a laptop felhasználók nagy kedvence. A kihúzható tálca lehetővé teszi egy laptop elhelyezését, vagy saját, teljes értékű billentyűzet csatlakoztatását. Így azok a látássérült felhasználók is könnyen használhatják, akik hozzászoktak a normál számítógépes gépeléshez, de azoknak is jó választás, akik a számítógépen szeretnének Braille írással szöveget rögzíteni. Valódi erőssége ennek az eszköznek a kis helyfoglalás egy laptop használatával, és az előadások közbeni csendes jegyzetolvasás.

Easy Braille: „A hordozható kedvenc”. Nem csak számítógéppel érdemes manapság egy ilyen eszközt összekötni. A népszerű mobiltelefonok, kézi számítógépek tudásban teljesen elegendőek arra, hogy akár egy hosszabb úton is megfelelőek legyenek számunkra. Nem kell a nehéz laptopot is magunkkal vinni, csak vigyük magunkkal Nokia vagy iPhone készülékünket, és máris Braille írásban olvashatjuk kedvenc hírportálunkat, levelezésünket, miközben minden mobil eszközre lehetőségünk van jegyzetelni, vagy csak jegyzeteket olvasni. Mobil eszközeink segítségével azonnal megoszthatjuk munkánkat az interneten, így végre vakon is gyorsak és hatékonyak lehetünk, jobban, mint ha csak a hangkimenetre támaszkodnánk.

Mindhárom eszköz életszerű szituációkban lesz bemutatva. A bemutató végén mindenki ki is próbálhatja őket. Az eszközökről bővebb információ található az alábbi elérhetőségeken:
Alko-Soft Szolgáltató Bt.
handy-tech.hu vagy alkosoft.hu E-mail: info@handy-tech.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ öt = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 2. péntek, Kármen, Anita napja van.
Az év 22. hete és 153. napja.
Holnap Klotild napja lesz.

1247. IV. Béla a János-vitézeknek adományozta a szörényi földet és Kúnországot, azaz: Moldvát, és Havasalföldet az Olt folyóig, következő föltételek alatt: az elpusztult birtokot kötelesek külföldről népesíteni.


1753. A Hódmezővásárhelyen kirobbant fegyveres felkelést a megyei hatóságok katonasággal elnyomják.


Radnóti Miklós: Június

Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derűs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testű nagy szitakötő.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com