Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


28
hallgató

Braille-olvasási verseny Nyíregyházán

- 2018. május 7. 6:39 - 881 megtekintés

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, 2018. május 12-én  ismét megrendezi Nyíregyházán a tavaszi országos Braille olvasásversenyt, ahol a felnőtt versenyzők Jósa András munkásságát ismerhetik meg, valamint egy írásának részletét olvashatják  fel, a zsűri és a közönség előtt.

Jósa András 2018-ban ünnepelné 100. születésnapját, valamint a róla elnevezett múzeum is 150 éve került megalapításra. Az országos Braille olvasásverseny mellett a szervezők különleges programot is kínálnak azoknak a látássérülteknek és kísérőjüknek, akik Nyíregyháza városba látogatnak május 11-12-én. A rendezvény vendége lesz Bieber Mária gyógypedagógus, aki kitalálta és megalkotta a Pontról-Pontra társasjátékot, melyet május 11-én bemutat és a jelenlévők ki is próbálhatnak. A tavaszi országos Braille olvasásversenyre minden látássérültet várnak a szervezők, akik számára fontos a pontírás olvasásának kulturális öröksége és ápolása. A 2018. évi Braille Olvasásverseny szakmai zsűrijének tagjai: Babolcsi Andrea, a Jósa András Múzeum múzeumpedagógus munkatársa, Bieber Mária, Gyógypedagógus, az MVGYOSZ Braille bizottságának tagja, Dr. Bihari Albertné, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtár fő könyvtárosa, G. Kosik Anita, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze, az egyesület önkéntes felolvasója. Részletes program: 2018. május 11. Péntek A délutáni órákban érkezés Nyíregyházára, a szállás elfoglalása, városnézés, majd 19 órától közös vacsora. 20.00 órától, Pontról-Pontra, interaktív társasjáték Bieber Máriával. Május 12. Szombat 8.00 óra reggeli. 10.30 óra Országos Braille olvasásverseny, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. 13.00 óra Közös ebéd majd hazautazás. A rendezvényre látogató versenyzők és egy fő kísérőjük szállását, étkezését, és részvételét pályázati forrásból fedezi az egyesület, így számukra e tavaszi hétvége Nyíregyháza városban ingyenes. Jelentkezni és részletes információt kérni az alábbi elérhetőségeken lehet: Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B Megyei Egyesülete Cím: Nyíregyháza István utca 3. Telefon: +36 (42) 407-486. Mobil: +36 (30) 373-1380 Email: elnok@vakegy.hu Web: www.vakegy.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


+ 2 = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com