Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pintácsi Viki - Széttört egy szív
60
hallgató

Célba ért a mozgássérült Attila házassági hirdetése – vak szerelmével már össze is költöztek

- 2020. december 3. 18:40 - 593 megtekintés

A 49 éves Attila üvegcsont-betegséggel született. 17 éven át feküdt mozdulatlanul egy ágyban, de az álmairól ez idő alatt sem mondott le! Az igaz szerelem reményében 2016-ban egy házassági hirdetést adott fel, aminek nyomán megismerte vak kedvesét, Krisztinát. „Egy csodálatos embert kerestem, a hogyan csodálatos nem volt eltervezve” – mondta boldogan a Metropolnak Attila.

Fotó: METROPOL olvasói fotó 

„Ez egy házassági hirdetés. Teljesen komoly. Kérlek, oszd meg és kérd meg barátaidat is: adják tovább. Tudom, hogy nem jók az esélyeim, de ha sok ezren, több tízezren megosztják, talán eljut ahhoz, akinek szól. Márpedig őneki is rosszak az esélyei. Ha jók lennének, nem nekem válaszolna…” – ez állt abban a bizonyos házassági hirdetésben, amit Attila 2016 karácsonyán tett ki Facebookra. Posztját 4700-an osztották meg, és a szöveg később egy társkereső oldalra is felkerült. Itt bukkant rá a férfire egy háromgyermekes vak édesanya, Krisztina, akivel szerelem volt első hallásra…

„Volt, hogy 20 órát telefonáltunk egyhuzamban”

 

– Felhívott telefonon, és az egész éjszakát átbeszéltük. Attól fogva ez így ment minden este, volt, hogy 20 órát telefonáltunk egyhuzamban – kezdte a Metropolnak a 49 éves férfi.

– Krisztina különböző lelkisegély szolgálatoknál dolgozott önkéntesként, elképzelni is nehéz, hogy hány ember életét mentette meg telefonon keresztül. Nem volt konkrét elképzelésem, csak annyit tudtam, hogy egy csodálatos embert keresek, a hogyan nem volt eltervezve.

Már egy családként töltik a karácsonyt

Hosszú volt az ideáig vezető út, volt idő, amikor azt hittük, hogy ez mégsem fog menni, de egy hónappal ezelőtt komolyra fordultak a dolgok. Krisztina leköltözött hozzám Szegedre, és hamarosan jönnek utána a gyerekei is. Egy családként fogunk élni, és végre a karácsonyt is együtt töltjük – mondta vidáman Attila, aki saját gyermeket is nagyon szeretne.

– Nem vagyunk már se fiatalok, se egészségesek, de ő egy erős nő, én pedig egy erős pasi vagyok, hiszem, hogy közösen ezt is megoldjuk – bizakodott a mozgássérült férfi.

Örök optimista

Attila azon kevesek közé tartozik, akinek az életét nem változtatta meg a vírus.

– Én eddig is négy fal között éltem az életem, ha úgy tetszik, karanténban. Az egész kétéves koromban kezdődött, amikor mint minden gyerek, folyton elestem. Nekem azonban minden egyes alkalommal eltört valamim, így derült ki, hogy üvegcsont-betegségem van. Kisgyerekként ülőkocsiban voltam, de 14 évesen autóbalesetet szenvedtem. Emlékszem, hogy ez azon a napon történt, amikor Brüsszelben az olasz és az angol szurkolók összeverekedtek. Ott meghalt 40 ember, szóval én sokkal jobban jártam, mint ők, így fogom fel. Ettől függetlenül azóta sem tudok felülni, és a baleset után 17 éven át feküdtem mozdulatlanul egy ágyban. Hogy milyen volt? Unalmas! De amit lehetett, megtettem. Az ágyból nyomdai fényszedőként dolgoztam, regényt írtam, és a barátaimmal beszélgettem. Lassan, de valahogy eltelt – jelentette ki Attila.

Első feleségét 2010-ben vesztette el

A 49 éves férfi azért is beszél múlt időben a történtekről, mert ez a korszak 2002-ben lezárult. Ekkor ismerte meg ugyanis a szintén mozgássérült első feleségét, aki megmutatta neki, hogy bizony kerekesszékben is van élet. – Nyolc évig éltünk együtt, de sajnos 2010-ben elvesztettem, izomsorvadásban hunyt el. Érte örökké hálás leszek, hisz neki köszönhetem, hogy ma már egy sokkal aktívabb, szabadabb életet élek. Ismét van párom. Autónk is van, így ha mennünk kell valahova, hívunk egy sofőrt, például kiskutyát is az ország másik végén vettünk. Közel sincs tökéletes életünk, de gőzerővel azon dolgozunk, hogy napról napra boldogabbak legyünk – tette hozzá Attila.

(Forrás: METROPOL)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 2 = hat

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com