Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


39
hallgató

Csapatmunkával a pszichés betegségek ellen

- 2018. január 28. 16:38 - 815 megtekintés

Pszichológusok, szakápolók, háziorvosok és neurológusok is részt vesznek a pszichiátriai konferencián.

Kilencedik alkalommal tartja meg Nemzeti Kongresszusát a Magyar Pszichiátriai Társaság január 24. és 27. között a Kölcsey Központban. Ez az első alkalom, hogy az eseményt Debrecenben rendezik. Ennek oka: a társaság fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a pszichiátriai ellátás hálózatban működik, amelyben a vidék egyenrangú partner a fővárossal. Dr. Purebl György, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke a Naplónak elmondta, az eseményt nagy érdeklődés övezi, több mint 1100 szakember regisztrált előzetesen Magyarországról és szomszédos országokból. A jelenlévők az előadások mellett workshopon is részt vehetnek, s ott megoszthatják egymással tapasztalataikat.

Az elnök kifejtette, a kongresszus fő témájának a fejlődést választották, mivel a pszichiátria tudománya jelentős fejlődésen megy keresztül. Új módszereket használnak a diagnózisok felállítására, nemcsak pszichológiai vizsgálatokat végeznek, hanem szorosan együttműködnek az orvoslás más területeivel. Vannak már eredmények is, Magyarországon az utóbbi időben az öngyilkosságok száma jelentősen csökkent.

A tünetek később jelentkeznek

Sok testi betegség is okozhat pszichiátriai tüneteket, és egy pszichiátriai betegnek is lehet testi kórja (ez közöttük gyakoribb is, mint az átlagnépességben), ezért fontos az orvoslás más ágaival való szoros kapcsolat, és a modern diagnosztikus eszközök elérhetősége. Emellett szükség lenne arra, hogy a nagyobb figyelmet, gondoskodást igénylő betegek tovább maradhassanak a kórházban. A pszichiátriai zavarok ráadásul már gyermekkorban elkezdődnek, még akkor is, ha csak később okoznak tüneteket.

– Mindent meg kell tennünk azért, hogy már az első jeleket észrevegyük, és kezeljük; megelőzzük, hogy további problémák alakuljanak ki – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve: a gyerekkori ellátásnál nemcsak a pszichiátriai vagy a pszichológiai kezelésekre kell gondolni, ugyanis a gyermekek gyógyítása is csapatmunkában történik. Az elnök kijelentette, ebben a folyamatban gyógypedagógusok, nevelők és tapasztalati szakértők – akik maguk is keresztülmentek pszichés problémákon – segítségére is szükség lehet.

Forrás:haon.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hét - 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com