Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Fülpiszka - magyar zenei műsor
29
hallgató

CSEPPNYI ÖNBIZALOM: REKORD ÉS FOLYTATÁS

- 2015. október 30. 9:23 - 1646 megtekintés

A Cseppnyi Önbizalom Program 2015. első félévében 16.000 újabb beteg vett részt vizelettartási panaszokkal kapcsolatos tanácsadáson, mintegy 300 háziorvosi praxisban. Ősztől 278 háziorvosi rendelőben folytatódik az érdeklődők és az érintettek tájékoztatása országszerte.

Az elmúlt egy évben Pest megyében 26 háziorvosi praxis járult hozzá az érintettek felkutatásához.

Rekord eredménynek tekinthető, hogy a Cseppnyi Önbizalom program eddigi 3,5 éve alatt közel 1.100 háziorvosi praxis közreműködésével, több mint 80.000 érintett és érdeklődő vett részt kontinencia tanácsadáson. Mindez kiemelkedő eredménynek számít, hiszen olyan intim témáról, mint a vizelettartási zavar (inkontinencia) ritkán beszélnek ilyen nagy számban.

Hazánkban eddig még nem volt példa ilyen nagy számú érdeklődőt mozgósító tájékoztató programra a vizelettartási panaszokkal kapcsolatban. A siker egyik legfőbb tényezője, hogy az összes magyarországi háziorvosi praxis közel 20 százaléka már részt vett a programban. Mindemellett fontos megemlíteni a háziorvosok mellett tevékenykedő szakdolgozók kiemelkedő munkáját, hiszen ennek köszönhető, hogy ilyen sok érintett és érdeklődő nyílt meg és tárta fel az addig rejtegetett panaszát.

A legutóbbi programban a szakdolgozók által felmért páciensek 42%-nál olyan fokú vizelettartási problémákat tapasztaltak, melyek alapján az érintetteket szakorvoshoz irányították.

Idén ősszel ismét 278 háziorvosi rendelőben várják országszerte a problémában érintetteket, hozzátartozókat, érdeklődőket!

A praxisokban rendelési időben fogadják a körzethez tartozó betegeket. A szakdolgozó felméri az érdeklődők tájékozottsági szintjét, információt ad, és ha szükséges, személyre szabott megoldást is javasol a probléma kezelésére.

Sokan nem tudják, hogy a vizelettartási panaszok ugyanannyi embert érintenek, mint a szénanátha, ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy keressék fel bátran a háziorvosukat. A résztvevő praxisokban a háziorvosok mellett dolgozó asszisztensektől részletes tájékoztatást kaphatnak a rizikótényezőkről és a megelőzésről. Mindemellett a vizelettartási problémákban érintetteket számára megfelelő megoldást javasolnak a praxisokban, valamint szükség esetén szakorvosi vizsgálatra is irányíthatják a pácienseket. A résztvevő praxisok listáját megtalálhatják a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon!

A Program közel négy éve – az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara, a Magyar Kontinencia Társaság szakmai támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. partnertámogatásával – jött létre, folyamatosan azt a célt szolgálja, hogy megszólítsa, feltárja, és megfelelő kezelésben részesítse a problémában érintetteket. A szervezők az idei év őszén is arra bíztatnak mindenkit, hogy vállalják fel problémájukat, merjenek segítséget kérni, hiszen problémájuk kezelhető, a kellemetlen tünetek orvosolhatók.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com