Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


60
hallgató

Csúcsragadozók kerekes székkel

- 2013. június 6. 13:36 - 1974 megtekintés

Rokkant rokont béreltek a disneylandi feketepiacon a gazdag manhattani anyukák, hogy a csemetéiknek ne kelljen sorban állnia az élményparkban a játékokhoz, és az első sorból nézhessék a látványos meseshow-kat

A megdöbbentő hírt a New York Post napilap korábbi munkatársa, Wednesday Martin hozta nyilvánosságra, aki jelenleg egy könyvön dolgozik, melynek címe ?A Park Avenue csúcsragadozói?, és az Egyesült Államokban legtehetősebbnek számító manhattani elitről szól.

Az írónak egy anyuka dicsekedett el azzal, hogy az ő gyerekének nem kell órákat sorban állnia a játékokra Disneylandben, mint másoknak. A leggazdagabb egy százalék titka, hogy felbérelnek egy mozgássérült ?idegenvezetőt?, akit mindenhol soron kívül előre engednek, a vele lévő plusz öt fővel együtt. ?Ezzel nem csak azt a tudatot erősítik magukban, hogy a kivételezettek köréhez tartoznak, akik bennfentes információkkal rendelkeznek, de jó üzletet is kötnek. A Disney VIP-belépői óránként 315 dollárba kerülnek, az alibi-idegenvezető csupán 130 dollárt kér óránként? ? írja a kultúrantropológus szerző. A Disney World, a Disneyland amerikai élményközpont üzemeltetője vizsgálatot indított az ügyben, és felháborítónak tartják, hogy valaki visszaél a mozgássérülteknek biztosított különleges bánásmóddal.

A New York Post cikkében olyan anyákról is ír, akik saját gyermeküket tüntették fel sérültnek, hogy sorban állás nélkül használhassák a játékokat. Egy anyuka, akinek sajátos nevelési igényű (figyelemzavaros hiperaktivitásban szenvedő) kislánya háromnapos, fogyatékkal élőknek szóló belépőt kapott az élményparkba, később ezt el akarta adni az interneten. ?Megvan a módja, hogyan lehet soron kívül bemenni bárhová, de nem fogom elárulni, mert már így is sokan visszaélnek ezzel, ami nagyon dühít engem és a munkatársaimat is? ? mondta a lapnak egy név nélkül nyilatkozó Disney-alkalmazott.

Nem csak Disneylandben fordul elő, hogy valaki fogyatékkal élőnek adja ki magát, hogy megússza a sorban állást. A Wall Street Journal nemrég arról írt, hogy a reptereken többen úgy játsszák ki az ellenőrzéshez kígyózó sorokat, hogy kérnek egy tolószéket, majd miután a sor elejére vitték őket, csodálatos gyógyuláson mennek át és fürgén szaladnak kifelé a csomagjaikkal.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 - = három

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. június 9. péntek, Félix napja van.
Az év 23. hete és 160. napja.
Holnap Margit, Gréta napja lesz.

1436. Zsigmond király pénzzavarai haláláig tartottak. Ez évben 4 községet zálogosított el, majd Sopront adóztatta meg, s e napon Késmárktól vett kölcsön.


1763. A selmecbányai bányászati akadémián felállították az ásványtani és vegytani tanszéket.


Pinczési Judit: Nyári dal

Egy kislány kék lepkét fogott.
Szebb volt, mint egy szálló madár.
Fénylő szárnyát szétnyitotta,
azt mondta, ő lepkekirály.

"Nem koronámat adom én,
a szabadságért kevés, tudom,
de ha röptömben felkiáltok,
a hangom megül az arcodon."

Lepke táncol a szélben,
a tó ezüst tükör.
Egy kislány játszik a réten,
s az arca tündököl.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 317

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com