Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bryan Adams - Summer Of 69
28
hallgató

Csütörtök hajnalban sztrájkolnak a Máv-osok is

- 2010. január 13. 20:43 - 852 megtekintés

Egy átlagos munkanapon több mint százezren utaznak a budapesti elővárosi vasúti forgalomban, így a sztrájk idején több tízezren maradhatnak vonat nélkül. A Volánbusz várhatóan nem indít mentesítő járatokat, de délután kettőig nemcsak a BKV-s, hanem a MÁV-os bérleteket is elfogadják a buszokon.

Egy átlagos munkanaponszázezres nagyságrendű az utasszám a budapesti elővárosi vasúti forgalomban – közölte az Index kérdésére a MÁV kommunikációs igazgatósága. Mivel ezeken a járatokon főként a munka- és iskolakezdetkor, illetve a munkaidő és a tanítási idő végén utaznak, becslések szerint akár 30-40 ezer embert is érinthet a reggel négy és nyolc óra közötti VDSZSZ-sztrájk. Sőt, kiindulva a vasúttársaság tájékoztatásából, miszerint a BKV-sztrájk kezdete óta ” a gyakorlatban érzékelhető volt az elővárosi közlekedésben a forgalom növekedése”, akár többet is. A MÁV tájékoztatása szerint ebben az időszakban “néhány száz vonat közlekedne normál esetben az elővárosi forgalomban” (illetve, a menetrend szerint, néhány tucatnyi egyéb vonat, például IC vagy nemzetközi járat érkezne a fejpályaudvarokra).. Azt értelemszerűen nem tudták megmondani – miután a még elégséges szolgáltatásokról nem állapodtak meg –, hogy mi lesz “a sztrájk forgalomra gyakorolt hatása”, magyarán: hány vonat közlekedik majd, és milyen viszonylatokon.

Amit tudni lehet: reggel négy és nyolc óra között tart a VDSZSZ által meghirdetett szolidaritási sztrájk (amivel a BKV-dolgozók munkabeszüntetését támogatják). A MÁV közleménye szerint a sztrájk alatt késésekre, útvonal-rövidülésekre, vonatkimaradásokra lehet számítani. A sztrájkot követően várhatóan kora délutánra állhat helyre a menetrendszerű vasúti közlekedés.

A szakszervezet elvileg országos sztrájkot hirdetett, azonban nem titkolták, hogy elsősorban a fővárosi, elővárosi vasúti közlekedés megbénítására törekednek.

A vasúttársaság tájékoztatása szerinta Volánbusz valamennyi járatán elfogadja délután kettőig a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV-os igazolványokat, a MÁV-Start által kibocsátott Start Klub és Start Klub Prémiumkártyákat, továbbá a BKSZ-es bérleteket. Emellett csütörtökön egész nap használhatják a közlekedő BKV-járatokon is a vasúti igazolványokat és bérleteket.

Mindemellett a sztrájk idején és azt követően, csütörtök délig az IC-ken belföldön helyjegy és pótjegy nélkül lehet utazni, csak a 12 óra után induló IC-kre kell a menetjegy mellé már helyjegyet vagy pótjegyet venni. Aki a sztrájk miatt nem akar utazni, azoknak az előre megfizetett menetdíjat vagy a pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban péntek éjfélig.

A MÁV közölte azt is: az aktuális vasúti közlekedésről a MÁv Start honlapján folyamatosan frissített információkat közölnek. Emellett azt ígérik, hogy megerősítik a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon hívható ügyfélszolgálatot, továbbá a nagyobb budapesti állomásokon színes, MÁV-START Információ feliratú mellényt viselő dolgozók adnak tájékoztatást az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


7 - = négy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com