Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bubble Gum - Tengeri Parti
30
hallgató

Debrecenbe érkezik a Richter Egészségváros

- 2020. augusztus 19. 7:18 - 562 megtekintés

Augusztus 22-én a debreceni II. János Pál pápa tér ad otthont az idei első Richter Egészségvárosnak.

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.

A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek a rendezvényre látogatók, de a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetet is támogathatják. Hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott kétmillió forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a defibrillátor és gyermekfogászati szék beszerzését.

A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. „Felelős magyar gyógyszergyártóként a Richter Gedeon Nyrt. számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, a magyar egészségügy támogatása. Ennek szellemiségében indítottuk útjára 2009-ben a Richter Egészségvárost, melynek Debrecen lesz augusztus 22-én a 76. állomása.

A programsorozat minden alkalommal bizonyítja, hogy hiánypótló szerepe van az egészségtudatosságra nevelésben, és a helyi egészségügyi intézmények támogatásában.

Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt években 186 ezren vettek részt az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, melynek köszönhetően az eddig részt vevő 75 egészségügyi intézmény összesen több mint 378 millió forint támogatást kapott vállalatunktól” – nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A Richter Egészségváros évek óta megszervezett programként egy hatalmas missziót vállalt a tudatos egészségnevelés terén, nagyban szolgálva az emberek egészségének megőrzését, hiszen az egészséget egy pozitív élményhez kapcsolva azt a tudatot erősíti, hogy a betegségtől nem félni, hanem megelőzni kell.  Számos programelem biztosítja azt a jó hangulatot, melynek segítségével vonzza a lakosokat a programon való részvételre. Bízunk benne, hogy a nap végén teljesül majd a célunk. A debreceni felnőtt háziorvosi ügyelet részére defibrillátor készüléket, valamint a gyermekfogászat korszerűsítésén belül új fogászati szék vásárlását tervezzük” – fejtette ki Dr. Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója, aki egyben a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke, önkormányzati képviselő.

Ingyenes szűrések és tanácsadások

A szűrések, tanácsadások és előadások mellett ingyenesen elérhető számtalan szűrés – mint például, prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó felmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátia szűrés cukorbetegeknek. Valamint minden korosztály számára fontos egészségügyi tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témákban (fogamzásgátlás, változókor, kismama-tanácsadás, meddőség, mell-önvizsgálat), memóriazavarok, szorongás, depresszióval kapcsolatos kérdésekben, vagy akár gyógyszerészeti témákban is.

A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással segítenek a szakemberek. Idén két új elemmel is bővül a szűrések és tanácsadások sora. A 60 év feletti korosztály védelmében indította el Dr. Hegyi Péter vezetésével a PTE Transzlációs Medicina Központja, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a PROAKTÍV-19 programot. A Proaktív-19 program célja, hogy életmódbeli tanácsok nyomán minimalizálni lehessen a fertőzés egészségkárosító hatását a 60 év feletti korosztály esetében. Fontos megemlíteni, hogy a programban való részvétellel a járványtól függetlenül egy általános egészségi állapot javulást is el lehet érni, tehát a résztvevők mindenképpen profitálnak a regisztrációval.

Ezen kívül külön tanácsadással készülnek a szívelégtelenségben szenvedőknek. A szív- és érrendszeri problémákkal küzdők számára kiemelten fontos, hogy hiteles és megbízható forrásból értesüljenek azokról az információkról, melyek akár az életüket is megmenthetik. A szívelégtelenség tanácsadáson hasznos és a mindennapokba is könnyedén beépíthető életmódtanácsokkal várják az érdeklődőket.

„A program pozitívumaként még feltétlenül kiemelendő, hogy a szűrések, tanácsadások a helyi egészségügyi intézetek szakembereivel valósul meg, így a lakosok a vizsgálatok során, a tanácsadásokon folytatott személyes beszélgetésekben, az előadások által megismerhetik az intézmények szakembereit is” – tette hozzá Beke Zsuzsa.

Tartalmas egészségprogramok mindenkinek

Az Agora sátorban egész nap izgalmas előadásokat hallgathatnak az oda látogatók: Szily Nóra közismert pszichológus szakember a Richter Anna díjas Baji Anikóval a stroke utáni felépülésről, a stroke felismeréséről, illetve arról beszélget, hogy mit élhet át az, akit stroke gyanújával szállítanak a sürgősségi orvosi ügyeletre. Jaksity Kata műsorvezető, aki a civil társadalomban is fontos kezdeményezések elindítója tabuk nélkül beszélget majd a nőket érintő egészségügyi problémákról. Katus Attila aerobik világbajnok, a Richter Egészségváros védnöke étkezési-, életmód- és mozgástippekkel várja az érdeklődőket.

A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet szakemberei sokszínű előadásokkal várják a helyszínre látogatókat. Olyan témákat boncolgatnak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó lesz többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is.

Online pontgyűjtés az élőben közvetített előadások követőinek

Idén először az Egészségváros előadásainak többsége online, a Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhető lesz, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a II. János Pál pápa térre. Az online aktivitás pedig ugyanúgy értékes forintokat ér a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetnek. A lakosok ugyanis akárcsak a szűréseken és a tanácsadásokon való részvétellel, úgy az online közvetítésekhez, fűződő aktivitásaikkal (kedvelés, hozzászólás, megosztás) is növelhetik a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2.000.000 forintos alapadományt. Az online közvetítés további részletei, valamint műsorterve a rendezvény hivatalos Facebook-eseményében érhető majd el.

Vigyázzunk egymásra a Richter Egészségvároson is!

A Richter Egészségváros programokon a különböző szűrések, tanácsadások és előadások az egészségtudatosságra, a rendszeres ellenőrzések és szűrések fontosságára, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. A járványhelyzetre való tekintettel a megelőzés témája új elemekkel egészül ki, hiszen a célunk az, hogy mindenki biztonságban legyen a rendezvényeken. Ennek érdekében egyszerre legfeljebb 500 fő vehet részt az eseményen, az Egészségváros számos pontján kéz- és felületfertőtlenítőket helyezünk ki, illetve javasoljuk a 1,5 m távolság tartását a nem egy háztartásban élők számára – ennek betartását tájékoztató táblákkal segítjük.   A szűréseket, tanácsadásokat végzők, valamint a helyszíni segítők számára kötelező a maszk használata, a lakosoknak pedig a szűrések, tanácsadások és előadások során lesz kötelező a maszk viselése.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- kettő = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 23. csütörtök, Emőke napja van.
Ma van a(z) Meteorológiai világnap.
Az év 12. hete és 82. napja.
Holnap Gábor, Karina napja lesz.

1848. Gróf Batthány Lajos kihírdette a kijelölt miniszterek nevét. Ezek: Szemere Bertalan, Eszterházy Pál, Kossuth Lajos, Mészáros Lőrinc, Széchenyi István, Eötvös József, Klauzál Gábor, Deák Ferenc.


1848. Deák Ferenc, mint Zala vármegye követe, megjelent az alsóház esti ülésén.


Utassy József / 1941. márc.23. - /

1941.III. 23.

A negyvenegyes tavasz harmadik napján
megszült egy napraforgó arcú asszony,
hogy ebben az égkupolás alkotóház-világban
mutassam föl a szépet, a jót,
s mondjam ki bátran
az igazságot.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com