Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek -
28
hallgató

Debreceni szakember: allergiaszerű tüneteket okozhat a koronavírus delta variánsa

- 2021. augusztus 19. 7:38 - 263 megtekintés

Az allergológus arra kéri a szakrendelést felkereső betegeket, először zárják ki a koronavírus-fertőzés lehetőségét.a kéri a szakrendelést felkereső betegeket, először zárják ki a koronavírus-fertőzés lehetőségét.

Allergiavizsgálat egy debreceni rendelőben(Fotó:Dehir)

Augusztus közepétől a pollenallergia tüneteitől szenvedő betegek száma megnő. Nem véletlen, hiszen a rendkívül irritáló parlagfű és fekete üröm ekkor teljesedik ki a legjobban, ez pedig rendkívül rossz hír a két növényre érzékenyeknek, akik száma évről évre növekszik. Jelenleg mintegy kétmillió magyar szenved csak e két növény pollenjeitől, persze nem csak ezek váltanak ki tüsszögést és könnyeket ebben az időszakban, főleg most, amikor a koronavírus delta variánsa is hasonló tüneteket okoz.

A tünetek kezelése érdekében rendkívül fontos a kiváltó ok kiderítése és az immunrendszer megfelelő erősítése. Erről is beszélt Takács Erzsébet, allergológus-tüdőgyógyász a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában.

A szakember azt mondta, jelenleg még nem olyan erősek a parlagfű okozta allergiás tünetek, közepes szintet érnek el, ez a nagy hőségnek is köszönhető.

– A virágzás még nem érte el a csúcsát, de évekre visszamenőleg tudjuk, hogy augusztus 20. körül szokott lenni a legrosszabb időszak – magyarázta Takács Erzsébet.

Hozzátette, az allergiások idő hiányában sokszor nem mennek el a szakrendelésre, magukat próbálják kezelni, illetve a háziorvos is írhat fel nekik gyógyszert.

(Fotó:Dehir)

A doktornő úgy fogalmazott, nem feltétlenül baj, hogy most nem tolonganak az emberek a szakrendelőkben, hiszen a koronavírus delta variánsa az allergiához hasonlóan ugyanúgy torokkaparással, tüsszögéssel, orrfolyással, szemviszketéssel, hőemelkedéssel jár. Ennél a vírusmutánsnál nem is szokott jelentkezni a szaglás- és ízérzésvesztés.

– Óvatosan vizsgáljuk meg azokat a betegeket, akiknél csak most léptek fel az allergiás tünetek, esetleg nemrég tért vissza nyaralásból, illetve kontaktszemélyek lehetnek Arra kérjük ezeket a pácienseket, hogy először zárják ki a koronavírus-fertőzés lehetőségét – hangsúlyozta Takács Erzsébet.

A szakember rámutatott, a nyár legnagyobb része nyugodt volt a gyógyítás szempontjából, azonban az elmúlt héten többször is elfordult, hogy koronavírusra utaló más tünetekkel, például a tüsszögésen és orrfolyáson kívül hasmenéssel, illetve igazolt kontaktszemélyként látogattak el néhányan a rendelőbe.

Fontos, hogy a delta variáns fő tünetei a torokkaparáson, tüsszögésen, orrfolyáson és szemviszketésen kívül a hasmenés, hőemelkedés, gyengeség.

Takács Erzsébet aláhúzta, ahhoz hogy a betegség tömeges terjedését elkerüljük, csak a vakcinák jelentenek megoldást. A doktornő elárulta, korábban ő is csak a kötelező védőoltásokat adatta be a gyerekeinek is, s ő sem jelentkezett soha válaszható oltásért, mégis most mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni vakcinákat.

Az allergiával kapcsolatban a szakember arról is beszélt, mostanság sokan fogyasztottak vitaminokat a járvány miatt, s emiatt enyhültek az allergiás tüneteik is.

– A C és D vitamin nagyon fontos, s az sem mindegy, hogy milyen mennyiségben szedjük őket. Ezen kívül az egészséges életmód, megfelelő mennyiségű alvás, a stressz kerülése, ezek a tényezők nagymértékben befolyásolják az immunrendszert – fogalmazott.

Riport az alábbi linken tekinthető meg:https://www.dehir.hu/videogaleria/esti-kozelkep-2021-08-17

(Forrás:Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


* egy = 7

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 7. csütörtök, Apollónia napja van.
Az év 27. hete és 188. napja.
Holnap Ellák napja lesz.

1357. Ragusa aláveti magát a magyar koronának. Ragusa városa követei szerződésre lépnek N. Lajossal, mely szerint a város a magyar korona oltalma alatt áll, s ezért évenként 500 aranyat fizet; de a király magyar helyőrséget és ispánt nem fog adni a városnak.


1607. A király (a bécsi béke sérelmével, mert annak rendelkezése szerint nádort kellene választani) kinevezi Forgách Ferenc esztergomi érseket magyarországi királyi helytartóvá. (1608-ig viseli tisztségét.)


Radnóti Miklós: Július

Düh csikarja fenn a felhőt,
fintorog.
Nedves hajjal futkároznak
mezétlábas záporok.
Elfáradnak, földbe búnak,
este lett.
Tisztatestű hőség ül a
fényesarcú fák felett.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com