Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Pa-dö-d* - Kell hogy várj
69
hallgató

Dóra egy éve dolgozni szeretne

- 2021. március 10. 9:48 - 1068 megtekintés

A hallássérült nyíregyházi nő a pandémia kezdete óta nem talál munkát.

Fazekas Dóra abban reménykedik, hogy a közeljövőben el tud helyezkedni | Fotó: Sipeki Péter/Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál

Fazekas Dóra születése óta hallásfogyatékkal él. Ha nem hordja a hallókészülékét, semmit sem hall, és ha hordja, akkor is leginkább szájról olvas. Amikor megérkeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál munkatársai , sms-t küldtek, és lement hozzájuk az első emeletről. A lakásba belépve először egy hatalmas fekete cicával találkoztak.

A jelzőcica

– Azért van a macska, mert ha csengetnek, azt nem szoktam meghallani, de a cicus jelez – magyarázzta Dóra, majd amikor leültek, folytatta. – Születésem óta nagyothalló vagyok, és ötven év alatt ez soha nem javult, csak romlott. A csiga meszesedése miatt újabban szédüléseim és egyensúlyzavaraim is vannak. Úgy néz ki, életem végéig szednem kell a ­gyógyszereket, pedig nagyon reménykedtem abban, egyszer majd megszabadulok tőlük.

Fazekas Dóra élete eddig sem volt egyszerű.

– Budapestre jártam a Dr. Török Béla Általános Iskolába, ott foglalkoznak hallássérült gyerekekkel – mondta Dóra. – Hétfőtől péntekig ott voltam, a hétvégére jöttem haza. Anyu röntgenasszisztensként dolgozott, hétfőtől csütörtökig ügyeleteket is vállalt, hogy pénteken el tudjon jönni értem Budapestre. Nagyon szigorú anyuka volt, de mindent megtett volna értem. A mai napig nem tudtam kiheverni, hogy nincs köztünk.

– Már kisgyerekként sokat voltam bent a munkahelyén, rengeteget nyüzsögtem a fehérköpenyesek között, bejáratos voltam a labor sötétkamrájába is. Nagyon tetszett az anyukám munkája. Végül 1986-ban végleg hazajöttem Pestről, és kitanultam az üvegműves szakmát. Amikor elvégeztem, jött a rendszerváltás. Később valaki azt ajánlotta, tanuljam meg a jelnyelvet, hogy tudjak segíteni a hallásfogyatékkal élőknek. 2002-ben kezdtem el megyeszerte oktatni a jelnyelvet. Ennek köszönhettem, hogy tizenhat éven át a magam ura voltam.

– Édesanyám váratlan halála után nagyon beteg lettem, az oktatói pályám is véget ért. Az esti gimnáziumban érettségiztem, majd beiratkoztam egy radiológiai asszisztensi képzésre. Tavaly március 19-én lett volna az utolsó vizsgám, de azt felfüggesztették. Közben a foglalkoztatás-egészségügyi vizsgálaton hallássérülésem miatt egészségügyi pályára alkalmatlannak nyilvánítottak – mesélte az életéről.

Lehetőségre várva

Fazekas Dóra elmondása szerint a munkaerőpiacon is hátrányban van.

A járvány miatt elrendelt kötelező maszkviseléssel még nehezebbé vált a helyzetem sok hallássérült sorstársammal együtt, hiszen így nem tudunk szájról olvasni.

– Védett munkahelyen nem akarok dolgozni, és a fizikai munka sem az én világom. Irodai munkát szeretnék 4 vagy 6 órában, ahol nem kell telefonálni, és főleg írásban lehet kommunikálni. Ha jelnyelvi tolmács segítségével jelentkezem álláshirdetésekre, általában leteszik a telefont, amikor értesülnek arról, hallásfogyatékkal élek. Egy éve hiába próbálkozom, tele vagyok energiával, dolgozni akarok, nem pedig tétlenül itthon üldögélni. Szeretnék már végre pozitív dolgokkal is találkozni, hátha akad valaki, aki tud nekem is munkát adni, amit örömmel végeznék – mondta búcsúzóul Dóra.

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 1 = nyolc

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal, Anett napja van.
Ma van a(z) Szent Antal ünnepe.
Az év 24. hete és 165. napja.
Holnap Vazul napja lesz.

1867. A Magyar Történelmi Társulat megalakulása. E napon tartott közgyűlésen felolvasták az alapszabályt. Elnökké gróf Mikó Imrét, 2-od elnökké Horváth Mihályt, 3-ad elnökké Ipolyi Arnoldot választották.


1969. Százhalombattán (Fejér m.) felavatták a hőerőművet és az olajfinomítót.


Weöres Sándor: Eresz alól

Eresz alól fecskefia ide néz, oda néz:
van-e hernyó, hosszú kukac, ízesebb, mint a méz?
Csőrét nyitja ám,
buzgón, szaporán.
Kis bendőbe mindenféle belefér igazán.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com