Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Nagy generáció - legnagyobbak a 70-80-as évekből
33
hallgató

Drágám itt írd alá! A nők viselik a pénzügyi nadrágot a családban!

- 2011. december 15. 19:13 - 912 megtekintés

A férfit nem érdekli a pénz: megkeresik, de a többségük tovább nem foglalkozik vele, a nőre bízzák. A pénzügyi döntéseket rendszerint a nők hozzák, de nem mindig jól. Közben halásznak a zavarosban, kiszorítva maguknak az apró örömöket – állítja Szopper Zsófia független pénzügyi tanácsadó, magánpénzügyi szakértő.

A családok többségében a férfi a fő kenyérkereső, azonban az esetek döntő többségében nem törődnek a pénzügyekkel. Miután hazaadják a fizetésüket a nőkre bízzák a beosztását, kezelését, akik ezután felelnek a családi költségvetésért.

„Az a helyzet, hogy még mindig a tradicionális családmodell az elterjedt pénzügyi téren is: a férfiak feladata az anyagi biztonság megteremtése, a nőknek pedig a gazdálkodás, a háztartás vezetése és gyakran a megtakarítások kezelése. A férfiak sokszor azt sem tudják, hogy mennyi pénzük van, a nők ezzel szemben minden egyes forintról tudnak” – számolt be tapasztalatairól Szopper Zsófia.

Hozzátette: Tapasztalatai szerint a hiedelemmel ellentétben a férfiak takarékosabbak. Bár a nők jól spórolnak a mindennapi dolgok bevásárlásán, azonban sok felesleges dolgot is megvesznek. Csakhogy ez ritkán derül ki, mert a férfiak szinte soha nem ellenőrzik a kiadásokat. Ezt kihasználva a nők sokszor „halásznak a zavarosban” és magukra is költenek titokban egy kicsit. Ennek az eredménye a jól ismert párbeszéd: „ez új? Ááá, nem, ezeréves, csak nem hordtam…”

A férfi vakon bízik a nőben
A nők nem csak a háztartásért, de a befektetésekért is felelnek. Rendszerint a nők szereznek információt a befektetési lehetőségekről és bár kikérik a férfi véleményét ez inkább formális. A nők szinte kivétel nélkül befolyásolják a férfiak döntését, akár hetekig puhítják a férfit rendszerint a termék előnyeiről szóló egyoldalú kommunikációval. Összességében kijelenthető, hogy a nő a férfi a pénzügyekben. Lényegében a nők hozzák meg a pénzügyi döntéseket, a férfiak pedig végrehajtják és a férfiak vakon aláírják, amit eléjük tesznek.

Fontos a párok közötti pénzügyi összhang
Nagyon kevés szó esik a férfi és nő közötti összhangról a pénzügyi gondolkodásban, pedig ez ugyan olyan fontos, mint a testi-lelki összhang. E téren nem igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást: ha az egyik fél költekező, a másik takarékos az komoly konfliktusok eredménye lehet és akár váláshoz is vezethet. Ugyancsak feszültség forrása lehet, ha az egyik fél nagyságrendekkel többet keres a másiknál, ami a másikat frusztrálhatja, mert kiszolgáltatva érezheti magát. Ha nincs meg az összhang és a bizalom, akkor fordul elő, hogy még egymás előtt is titkolóznak a párok a pénzügyeiket illetően, ami igen gyakori.

Szopper Zsófia szerint a megoldás a közös célok, melyeket együtt kell kitűzni ilyenkor az év végéhez közeledve. Emellett fontos, hogy mindenkinek lennie kell saját „költőpénzének”, melyet magára költhet, de a legfontosabb a nyitottság és, hogy beszéljük meg a családi pénzügyeket. Ebbe szerinte be kell vonni a gyerekeket is, mert csak így értik meg az egyes pénzügyi döntéseket év közben, például ha takarékosodni kell.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


hat * 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. június 29. szerda, Péter, Pál napja van.
Az év 26. hete és 180. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1873. Deák Ferenc utolsó parlamenti beszéde az egyház és az állam közti jogviszonyról. Szívbaja mindinkább súlyosbodván, nem volt többé képes a törvényhozás termében felszólalni, később már az üléseket sem látogatta. Halála e beszéd után 2 év 7 hónap múlva következett be.


1964. Megindul a menetrendszerű autóbusz-forgalom Magyarország és Csehszlovákia között.


Arany János: A fülemile

"...Péter és Pál /tudjuk/ nyárban
Összeférnek a naptárban,
Könnyű nekik ott szerényen
megárulni egy gyékényen;
Hanem a mi Péter-Pálunk
Háza körül mást találunk:
Zenebonát, örök patvart,
Majd felfordítják az udvart;
Rossz szomszédság: török átok,
S ők nemigen jó barátok..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 311
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com