Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Black Box - Ride On Time
23
hallgató

„Édesanya” – Anyák napi alkotó pályázat felnőtteknek és gyermekeknek

- 2015. április 30. 15:22 - 1862 megtekintés

Amikor egy nő várandós lesz, sokan rámosolyognak, és bíztatóan azt mondják neki: ?az anyaság a világ legcsodálatosabb dolga, majd meglátod!? Aztán valahogy a hétköznapok sodrásában az anyaság olyan természetes, hétköznapi dologgá válik. Olykor egy-egy óvodai, iskolai ünnepségen tiszteletünket fejezzük ki az édesanyák felé, aztán megint nem beszélgetünk a mindennapokban arról, hogy gyermekként, vagy szülőként hogyan is vagyunk az anyukánkkal, a saját anyaságunkkal. Az anyaság témája más és mégis ugyanolyan, ha látássérült anyák, vagy látássérült gyermekek vagyunk.

A VGYKE. pályázatával arra hívja a látássérülteket, hogy fejezzék ki ezt a másként is ugyanúgy témát, olyan alkotói tevékenységben, melyben, a legjobban meg tudják ragadni a témát. A felnőttektől elsősorban prózában, vagy versben várják a pályázatokat. A gyermekektől rajzban, versben, prózában, egyéb kézműves tevékenységekben megszületett alkotásokban várják pályázataikat. Az alkotások beküldési határideje: 2015. május 6. szerda. A pályázatoknál jelöljék meg, hogy felnőtt, vagy gyermek a pályázó, illetve melyik kategóriában indulnak. A gyermekek esetében kéri a VGYKE., tüntessék fel a korcsoportot is. A pályázatokat a VGYKE mentorszülői zsűrizik majd. Az első 3 helyezett díjazásban részesül mind a felnőtt, mind a gyermek kiírás résztvevői közül. ”Az én anyukám” gyermek pályázat A pályázat három korcsoportban:

 • óvodás
 • kisiskolás és felső tagozatos
 • illetve középiskolás gyermekek számára kerül meghirdetésre.

  A gyermekeknek az édesanyjukkal kapcsolatos megélésüket kell kifejezni, megjeleníteni, hogy számukra édesanyjuk mitől olyan különleges. A kifejezés módjára a próza, a vers, a rajz, a festés, de más egyéb technikák is alkalmasak például agyag, gyurma stb. Bármely technika megengedett, melyben a gyermek alkotni tud és szeretne. „Anyává lenni, anyává válni másként és mégis ugyanúgy” Felnőtt pályázat” A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg.

  • Látássérültként gyermeket nevelő anyukák számára. Ebben a témakörben arról szeretnének olvasni a kiírók, hogy a látássérült édesanya miben éli meg másként és ugyanúgy a saját anyaságát, mint bármely más édesanya. Kíváncsiak az örömökre és a nehézségekre is. Mit kellett másként megoldania a gyermek nevelése során? Milyen eszközök, személyek, technikák voltak a segítségére a gyermek különböző életkorában, élethelyzetében. Voltak-e olyan kreatív megoldásai, amikkel egy a látássérültségéből adódó nehézséget át tudott hidalni. A pályázatok terjedelme maximum két A4-es oldal lehet mindhárom felnőtt kategóriában.
  • Látássérült gyermeket nevelő szülő Ebben a kategóriában azon édesanyák írásait várják, akik maguk nem látássérültek, s a család a gyermek révén érintett a látássérülésben. Tőlük azt kérik, hogy azt írják, meg hogy számukra mit jelent egy ilyen különleges gyermek nevelése, mit és hogyan kellett másként tenni, vagy éppen ugyanúgy gyermekük nevelése során. Ha a gyermeknek van testvére, akkor a két gyermek nevelése közti különbséget is meg lehet jeleníteni.
  • “Te mindig az én gyermekem leszel.” Ez a kategória azon felnőtteknek szól, akik bár lehet, hogy maguk is szülők, inkább gyermekségükről írnának. Ebben a kategóriában számítanak azon sorstársak írására, akik már régen voltak gyermekek. Komoly tapasztalat lenne megismerni, hogy néhány generációval korábban milyen is volt egy látássérült kisgyermek élete, hogyan is volt mindez még az integráció megjelenése előtt. Milyen volt akkoriban a helyzete egy édesanyának és egy látássérült gyermeknek. Akkoriban hogyan segítették Önöket az önálló életvitelre, a fészekből való kirepülésre a szüleik, tanáraik stb.

  A pályázatról érdeklődni lehet E-mail-ben: ugyfel@vgyke.com vagy telefonon: 70/387-5267.

  A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
  Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
  Utalás közleménye: támogatás
  Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
  Adószám: 18129982-1-41

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  *


  + 3 = tíz

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

 • Reklám

  MVGYOSZ. székházának felújítása

  Online rádió

  Erikkancs - a digitális újságos

  Alko-soft

  Keresés az oldalon

  Facebook oldalunk

  Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: - Ferenczi István népzenei műsora
   A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
   A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
   A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
  • 9:00: - Szabolccsal
   A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

   Bővebb információ: www.sztarportre.hu
  • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 14:00: Bélyegalbum - A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének műsora - műsorvezető: Turcsányi Éva
  • 15:00: 4 ütem - autós magazin
  • 16:00: -
   • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
   • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
   • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
   HA2MN - Tibi a Hobbyrádiónak

   Hívójelem HA2MN, nevem Zentai Tibor. A név nem hiszem, hogy sokat mondana bárkinek, ugyanis a hívójelem alapján ismernek világszerte. Amatőr rádiós vagyok, az első rádió-összeköttetésemet saját építésű rövidhullámú adóval már több mint 44 évvel ezelőtt "kínlódtam össze". Azóta a rádióhullámok segítségével bejártam a világ szinte minden szegletét, s ahova eddig nem jutottam, igyekszem eljutni.

   Első szakmám szerint erősáramú üzemmérnök vagyok, s hogy elektromos területet választottam szakmámnak, köszönhető a rádióamatőrködés iránti gyermekkori érdeklődésemnek. Később külkereskedelmi végzettséget is szereztem, s valahol ebben is ott van a rádiós hobbi hatása - ugyanis a nemzetközi rádióamatőr forgalomban az angol nyelv használata kényszerűség. Én pedig tanultam a nyelvet szorgalmasan.

   A Hajdú QTC a rádióamatőrök havi hangos híradója, amelyet a rádióamatőr hullámsávokban sugároznak. A QTC nemzetközi rádiótávírász rövidítés, jelentése "közlemények vannak"

   Rózsa Dezső, HG0EK a Hajdú QTC főszerkesztője a 2000-es évek közepén keresett meg, hogy legyek QTC készítőinek munkatársa önálló anyagokkal, sorozatokkal. Ez idő óta minden hónapban jelentkezem jegyzetekkel és sorozatokkal, amelyeket magam írok és a hangfelvételt, a hanganyag szerkesztését is - mintegy botcsinálta hangmérnökként - magam végzem. Dezső tőlem adás-kész hangfelvételt kap, természetesen e-mailben.

   A rádióamatőr hobbi hazánkban éppen nem a legfényesebb éveit éli ama tekintetben, hogy az engedélyes rádióamatőrök száma évről, évre csökken, mialatt Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában az e hobbit művelők száma szépen emelkedik.

   A hobbi kezdete nehéz, hiszen sokat kell tanulni és kitartás kell ahhoz, hogy valaki sikeres rádióamatőr vizsgát tegyen és hívójelet szerezhessen, azaz rádióamatőr engedélyt kapjon.

   Érzékelve a hobbi hazai gondjait elhatároztam, hogy "emberi nyelven" írok egy mesét arról, hogy mi a rádióamatőr, mit csinál a rádióamatőr, s nagyjából mit kell megtanulnia ahhoz, hogy az éter hullámain létrehozhassa első rádió-összeköttetését a világgal. Azért gondoltam "emberi nyelvre", mert ha két rádióamatőr magyarul beszélget egymással, kódokkal, rövidítésekkel, szakszavakkal, hívójelekkel dobálózik, s nincs a hobbin kívülálló ember aki azt megértené.

   Ugyanis mi rádióamatőrök - többek között - a Titanic hivatásos rádióstisztjeinek civil és amatőr leszármazottai és örökösei vagyunk.

   Annyit még meg kell jegyezni, hogy a hangzóanyag minősége korlátozott, hiszen a rádióamatőrök a lehető legkisebb sávszélességre törekednek éterbeli munkájuk során. A hi-fi hangminőség nem ránk jellemző, ellenben a zajos viszonyok közötti legjobb érthetőség elérésére való törekvés igen.

   73 - vagyis magyarul minden jót kívánok a hallgatóknak!

   Tibi, HA2MN
  • 17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: - Ferenczi István népzenei műsora
   A Népzenei kavalkád c. műsor nem egy konkrét nép zenéjével foglalkozik, hanem általában a népzenével és vonulataival. A műsor első felében népi hangszereket mutat be a műsorvezető, nemcsak történetükről, hanem azok hangját is meghallgathatjuk az adásban.
   A műsor második részében néhai adatközlőket, énekeseket, hangszereseket, illetve zenekarokat mutat be Ferenczi IStván,. majd más népek zenéjét hallgathatjuk a műsorban.
   A műsor utolsó részében ma élő adatközlőket, hangszereseket, énekeseket, és zenekarokat ismerhetünk meg, valamint olyan együtteseket, énekeseket, zenekarokat, akik ma művelik a népzenét és egy kicsit hozzá nyúltak, illetve beleraktak más műfalyokat, pl. jazz, és a könnyűzene.
  • 21:00: - Szabolccsal
   A Sztárportré egy több éve működő rádióműsor sorozat, ahol hétről-hétre közismert emberek nyilatkoznak, mindig egy-egy újabb, gyakran a személyükhöz igen közel álló témában. A Sztárportré optimista műsor, törekszik mindenről valódi képet festeni. Az adások szereplői olyan közismert emberek, akiket a legtöbb magyar ember a sajtóból jól ismer, és szívesen hallgat. Könnyű téma, nehéz kérdések, alapos válaszok.

   Bővebb információ: www.sztarportre.hu
  • 22:00: Egészségedre - Turcsányi Sipos Éva műsora

  Bejelentkezés

  Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

  Mai napi információk

  Ma 2022. június 27. hétfő, László napja van.
  Ma van a(z) Cukorbetegek világnapja, Szt. László napja, Határörség napja.
  Az év 26. hete és 178. napja.
  Holnap Levente, Irén napja lesz.

  1638. Désen I. Rákóczi György elnökletével több napos vallási vita kezdődik. Az 1579-es hitvallás szerint határozza meg az unitárius hittételeket.


  1697. A sátoraljaújhelyi (Zemplén megye) vásáron kuruc szegénylegények megtámadják a sokadalmat vámoló császári katonaságot.


  Petőfi Sándor: Arany Lacinak

  Laci te,
  hallod-e?
  Jer ide,
  jer, ha mondom,
  rontom-bontom,
  ülj meg itten az ölemben,
  de ne moccanj, mert különben
  meg talállak csípni,
  így ni!
  Ugye fáj?
  Hát ne kiabálj.
  Szájadat betedd,
  s nyisd ki füledet,
  nyisd ki ezt a kis kaput;
  majd meglátod, hogy mi fut
  rajta át fejedbe...
  Egy kis tarka lepke.
  Tarka lepke, kis mese,
  szállj be Laci fejibe..."

  BKK Információk

  Hírlevél

  Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


  négy plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


  Feliratkoztak: 311
  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com