Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Poór Péter - Utánam a vízözön
59
hallgató

Egy jó csésze fekete mellé érkezett sorsszerűen Kávé

- 2021. március 18. 9:13 - 666 megtekintés

Igazi életminőség javulást hozott a pécsi Pál Dániel életében Kávé.

A fekete labrador szuka gyorsan a gazdája kedvencévé vált. Ahogy azt Dániel elárulta, bár szigorú szabályokat állítottak fel, Kávé jelenlétének rendkívül sok áldásos hatása van.

Pál Dániel saját bevallása szerint mindig is nagy kutyás volt, ám az életébe tavaly márciusban becsöppent Kávé abszolút új jelenség, hiszen teljesen más, mint az eddigi kutyák, akikkel eddig valaha is találkozott. Kávénak nem csak a neve, hanem a személyisége is unikális.

„Vicces kacsintása a sorsnak, hogy Kávé hozzám került. Mert amúgy a kávé az egyik hobbim, van is egy kapcsolódó szabadalmam. Emiatt bizony már régóta az életem egyik nagyon fontos része a kávé, és bár nem én választottam ezt a nevet a kutyámnak, mégis nagyon sorsszerűnek tűnik” – mesélte Pál Dániel, aki mindennap hálát ad négylábú segítőtársáért, hiszen Kávé óriási életminőség változást hozott, például hogy vele most már bármikor (akár este vagy éjszaka is, ami addig lehetetlennek tűnt) ki mer menni az utcára.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint.
A Baráthegyi kutyaiskola is képez vakvezető kutyákat! Kattints ide, így adhatod 1 %-os felajánlásodat nekik: http://bit.ly/2Fisu28

Dániel hat hónapra született; koraszülöttként a mindössze egy kilogrammos súlyával igencsak nehéz dolga volt az orvosoknak, hogy életben tudják tartani. Csodaként aposztrofálták, hogy ennek az állapotnak csupán egy komolyabb következménye lett: miután a szem érhálózata születéskor még rendkívül gyér volt, így a szem vérellátása sem volt elégséges, ami az ideghártya folyamatos pusztulását hozta magával. Dánielnek gyerekként még 15-20 százalék volt a látása, ez azonban mára csupán 1 százalékot tesz ki.

„A látásomat folyamatosan veszítem el, ami lépcsőkben romlik, de olyankor nagymértékben. Ez az elmúlt években már egyre jobban zavart a közlekedésben, hiszen annyira megromlott a látásom, hogy az utcai közlekedés abszolút kihívásnak bizonyult, mert nem akartam nekimenni sem az embereknek, sem az utcai lámpáknak. A látótér ugyanis teljesen beszűkült. Emiatt kezdtem el gondolkodni valamiféle megoldási alternatíván. Elkezdtem tanulni fehér bottal közlekedni, de én a világ egyik legfélelmetesebb dolgaként éltem meg. Ekkor döntöttem úgy, hogy szükségem van egy vakvezető kutyára, egy négylábú segítőtárs ugyanis sokkal nagyobb szabadságot jelent” – emlékezett vissza Dániel, hozzátéve, hogy már sok hírt hallott korábban egy segítő kutya igényléséről és nagyon tartott tőle, hogy éveket kell várnia rá.

A pécsi férfi 2019 augusztusában adta be a kérelmet a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványhoz, és nagy meglepetésére ősszel már fel is keresték a szakemberek. Hamarosan találkozott egy kiképzővel, akivel sokat beszélgettek a lehetőségekről, és találkozott Körtével, hogy kipróbálja egy vakvezető kutyával a sétát. Ekkor lett teljesen biztos abban, hogy „ez egy nagyon másik kávéház”, mint amit eddig tapasztalt és érzett.

„Egy fogvacogtató novemberi nap késő estéjén hívott fel az alapítvány kiképzője, hogy lenne egy kutya, akit már többen visszautasították a színe miatt, de szeretné megmutatni nekem, mert szerinte passzolna hozzám. Akkor azt az örömteli ígéretet kaptam, hogy ha szimpatikusak leszünk egymás számára, akkor szó lehet erről a kutyáról. Úsztam a boldogságban, amikor 2020. március 7-én megérkezett Kávé Pécsre. Kávé összevissza ugrált körülöttem és nyalogatott: akkor azt hittem, hogy első látásra teljes a szimpátia, de később kiderült, hogy mással is ezt csinálja. A kisasszony ugyanis rendkívül kedves és barátságos, talán néha túlzottan is” – mondja mosolyogva Pál Dániel, aki azóta szigorú szabályokat állított fel.

Kávé most áprilisban lesz 3 éves és ennek megfelelően lelkes, motivált és érdeklődő. Gazdája szerint idegen helyen nagyon érdekli minden és szinte „fénysebességgel közlekedik”, ám ha egy begyakorolt útvonalról van szó, akkor városnéző tempóra vált, és „két lépés között meg lehet akár ebédelni is”.

A négylábú barátnak emellett számtalan áldásos hatása van. Kávé és gazdája azóta mindenhová együtt és gyalog mennek. Pál Dánielt idézve „iszonyú sokat gyalogolnak, ám ez segít többek között a súlykontrollban”. Kávé a munkájába, a Pécsi Tudományegyetemre is elkíséri gazdáját, és szinte szó szerint segít ellátni egyetemi ombudsmani feladatait. Amikor például egy általános tájékoztatót kellett összeállítani az esélyegyenlőségről, akkor vezető szerepet vállaltak a vakvezető kutyák.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com