Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Eagle Eye Cherry - She didn't belive
54
hallgató

Egyedülálló honlap a fogyatékossággal élő személyek jogairól

- 2023. december 4. 10:57 - 132 megtekintés

December 3. a Fogyatékossággal élő személyek világnapja. Az ÉFOÉSZ egy Magyarországon egyedülálló honlap bemutatásával ünnepli ezt a napot.

A crpd.hu oldal célja, hogy segítse a tájékozódást az érintett személyek jogairól és széles körben ismerté tegye a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény (CRPD) tartalmát.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) december 3-át a fogyatékossággal élő személyek világnapjává nyilvánította 1992-ben. A világnap célja, hogy növelje a fogyatékossággal kapcsolatos tudatosságot és felhívja a figyelmet a célcsoport társadalmi, gazdasági, politikai, valamint kulturális életben történő teljeskörű részvételének előnyeire.

 Az ENSZ 2006. december 13-án, New Yorkban fogadta el a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezményt, melyet angol címének rövidítése alapján CRPD-nek is hívnak. Az egyezmény az első, átfogó nemzetközi jogi dokumentum volt a fogyatékossággal élő személyek jogairól és azok érvényre juttatásának módjáról. Magyarország 2007-ben, az elsők között csatlakozott az egyezményhez.

Az ÉFOÉSZ 2023-ban, Magyarországon elsőként hozott létre olyan online felületet, amely segíti az egyezménnyel kapcsolatos tájékozódást. A szövetség a honlap bemutatásával kíván tisztelegni a fogyatékossággal élő személyek előtt.

 A crpd.hu oldal tartalmazza az egyezmény teljes szövegét angol, magyar, valamint könnyen érthető magyar nyelven. A honlap felsorolja a CRPD-ben foglalt legfontosabb jogokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó hazai és nemzetközi jogi-, illetve szakpolitikai dokumentumokat. Bemutatja azt a folyamatot is, amely során a Fogyatékossággal élő Személyek Jogainak Bizottsága monitorozza az egyezmény végrehajtását. Ezen kívül, összegyűjti a magyarországi végrehajtásra és ellenőrzésre vonatkozó legfontosabb dokumentumokat. A weboldal külön menüpontban gyűjti a könnyen érthető nyelven elérhető tartalmakat is, így támogatva a megértési nehézségekkel élő személyek információhoz való hozzáférését.

A honlap kialakítása az Ascend projekt keretein belül történt. A European Disability Forum (EDF) támogatásával megvalósuló program 5 közép-európai országban támogatja a fogyatékossággal élő emberek szervezeteit. Célja a közép-európai fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek támogatása olyan kapacitásfejlesztési területeken, mint a fogyatékos embereket elérő kommunikációs csatornák kiépítése, az uniós szintű nemzetközi programokhoz és előírásokhoz történő hozzáférés biztosítása, valamint a fiatalok számára fejlődési lehetőségek nyújtása.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com