Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Kamureklám 🙂
57
hallgató

Egyenlő eséllyel a légi közlekedésben – Elindult a DANOVA projekt

- 2020. október 15. 20:30 - 691 megtekintés

A látássérült embereknek a közösségi közlekedésben az információkhoz való hozzáférés jelenti a legnagyobb nehézséget. Különösen igaz ez a légi közlekedésre és az ahhoz kapcsolódó transzfer hálózatra. Egy új kezdeményezés ezen a téren keres innovatív megoldásokat.

A DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban transznacionális együttműködési projekt célja repülőterek, kikötők, vasút- és buszállomások megközelíthetőségének javítása a vakok és gyengénlátók számára új szolgáltatások és kompetenciák kifejlesztése révén, melyek a közlekedési információkhoz és szolgáltatásokhoz teljes hozzáférést tesznek lehetővé. A konzorciumot 9 ország 14 intézménye alkotja, köztük busztársaságok, repülőterek, egyetemek és a látássérült emberek szervezetei. A konzorciumi partnerek között szerepel a Budapest Airport Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is. Az MVGYOSZ együttműködő partnerként vesz részt a magyarországi fejlesztésekben.

A DANOVA projekt keretében elindul a Duna régióban a vak és gyengénlátó utasok számára kialakítandó teljesen akadálymentes közlekedési rendszer új transznacionális koncepciójának tervezése, melyhez nélkülözhetetlen különböző, a későbbiekben beépítendő innovatív megoldások tesztelése. A tevékenységek fontos eleme a szolgáltató személyzet szemléletformálása és képzése az új szolgáltatások biztosításához, illetve a vak és gyengénlátó utasok számára megfelelő segítségnyújtáshoz. A BKK feladata a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér belvárosból való megközelíthetőségének vizsgálata és javítása.

A hazai partnerek október 9-én, az utasforgalomban érintett terek és szolgáltatások megismerésével azonosították a projektben érintett területeket, helyszíneket, problémákat. Az MVGYOSZ részéről a bejáráson Németh Orsolya szakmai vezető és Erhart Péter akadálymentesítési szakértő vett részt. A bejárás Budapest belvárosából indult, a közösségi közlekedés használatával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vivő transzfer útvonalon haladt, majd érintette a repülőtér valamennyi utasforgalmi létesítményét.

A fejlesztési javaslatok megfogalmazása során felmerült az útvonalak bizonyos pontjain taktilis burkolati jelzések elhelyezése, a Futár távirányítóval vezérelhető tájékoztató berendezések, pl. mozgólépcsőknél az ATS-rendszer telepítése, a tranzit váróban a tájékozódást és az információszerzést segítő mobiltelefonos applikáció fejlesztése, a már meglévő reptéri személyi segítő szolgáltatás működésének felmérése és újragondolása, valamint a repülőtéren található segítségnyújtási hívópontok elhelyezkedésének vizsgálata, egyes segítséghívó automaták áthelyezése. Az együttműködés hamarosan a felek közti munkamegosztás pontos definiálásával és újabb helyszínbejárásokkal folytatódik.

(Forrás: az MVGYOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 8 = harminc kettő

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 28. csütörtök, Vencel napja van.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Mihály napja lesz.

1213. Gertrúdnak, II. Endre hitvesének szerencsétlen halála. A gyilkolásnak az szolgált okul, hogy a királyné tudtával sőt segélyével és termében egyik testvére Bánk nádor nejét buja vágyának áldozatává tette. A vérengzéskor a királyi pecsétnyomó több államirattal együtt elveszett.


1971. Mindszenty bíboros elhagyja Magyarországot.


Tompa Mihály

A madár, fiaihoz

"Száraz ágon, hallgató ajakkal
Meddig ültök, csüggedt madarak?
Nincs talán még elfeledve a dal,
Melyre egykor tanítottalak?!
Vagy ha elmúlt, s többé vissza nem jő
A víg ének s régi kedvetek:
Legyen a dal fájdalmas, merengő,
Fiaim, csak énekeljetek!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com