Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Celine Dion - Because you loved me
21
hallgató

Együtt a vízen: látássérült gazdájával supozik és kenut „vezet” Körte, a vakvezető kutya

- 2022. július 21. 17:53 - 55 megtekintés

Sorra nyeri mind sárkányhajóval, mind kenuval a versenyeket Dombai Mihály. A tahitótfalui látássérült férfi az edzésekre rendszeresen magával viszi vakvezető kutyáját, Körtét, aki már supozni is megtanult.

Dombai Mihály és barátai túrakenuval érkeztek meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola piknikjére. Misi a kutyájáról nevezte el az eseményt: a „Körte Evezésen” látványos formában szervezett támogató gyűjtést a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának. Körte túrakenuval szokott a gazdájával utazni. Most is nyugodtan, a férfi lábánál ült a hajó elejében, miközben folyamatosan vízzel locsolgatták a nagy meleg miatt.

Az eseménnyel próbáltuk meg felhívni a figyelmet a vakvezető kutyák fontosságára. Mivel én kenus versenysportoló vagyok, számomra a legegyszerűbb, hogy ilyen módon próbáljak meg kis színt vinni ebbe, és mindenkit arra buzdítani, hogy támogassák a vakvezető kutyák képzését, mert ez egy nagyon fontos és jó ügy  nyilatkozta Misi.

Körtét vízzel locsolgatták, miközben a hajó orrából szemlélődött /Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

– Nagyon jól sikerült a tavalyi évem kenu páros kategóriában. A versenyeken persze nem Körte a párom, olyankor a partról drukkol nekem. Az edzéseken viszont velem van, sőt, most új hobbit találtunk. A supozást különösen kedveli, nem irtózik a víztől, nagyon jó az egyensúlyérzéke, még a hullámokban is stabilak maradunk. Ügyes a kislány – mesélte a látássérült férfi Blikknek és hozzátéve: Körtével hatalmas a szerelem közöttük. 2019. december elején költöztek össze, azóta elválaszthatatlanok. Mindegy, mit és hol csinálnak, a lényeg, hogy együtt legyenek.

Körte épp supozni tanul

Misi most is épp egy nagy megmérettetésre készül: a hétvégén Csehországba utazik egy versenyre. Tavaly magyar bajnokságot nyertek a társával, így bízik abban, külföldön is jól szerepelnek majd.

– Látók között versenyzünk, mondhatni, én vagyok az egyetlen kakukktojás. Látássérültként úgy érzem, sokkal jobb az ütemérzékem, mivel nem arra figyelek, hogy a társam mikor meríti be a lapátot a vízbe. Érzem a hajó mozgását, lüktetését – mesélte.

A kölyöknevelők és jövendőbeli vakvezető kutyások találkozása

Az alapítvány vakvezető kutyás piknikjén közel ötven vakvezető kutya és gazdi gyűlt össze. A programban közös séta, kutyaúsztatás és baráti piknik volt az Óbudai-szigeten. A Baráthegyiek azért szerveztek ilyen nagy találkozót, hogy a kliensek és a kutyáikat felnevelő kölyöknevelők találkozhassanak egymással.

– Fontosnak tartjuk, hogy a kölyöknevelők láthassák az általuk felnevelt vakvezető kutyát és gazdáját, hogy megismerhessék egymást, kötetlenül elbeszélgethessenek és élvezzék, hogy egy közösségbe tartoznak – mondta az alapítvány szakmai vezetője, Komondi Piroska.

(Forrás:Blikk)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


kettő + 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  Kizárólag magyar zenéről és magyar előadókról szóló két órás műsor. Egy műsoron belül a friss hazai újdonságok, és megszólalnak az előadók is. A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. augusztus 18. csütörtök, Ilona napja van.
Az év 33. hete és 230. napja.
Holnap Huba napja lesz.

1706. A nagyszombati békealku ideje alatt a császáriak által a Fertő tavától Fraknóig épített sáncokat Bottyán János kiostromolta, vagy feladásra bírta. Ezt írta tudósításában: "Ily erős ostromot nem emlékszem, hogy láttam volna."


1945. A miniszterelnök rendelete a 8 osztályos kötelező általános iskola szervezéséről és az egyetemek állam- és jogtudományi karának a nők számára való megnyitásáról.


Kosztolányi Dezső: Ilona

Lenge lány,
aki sző,
holdvilág
mosolya:
ezt mondja
a neved,
Ilona,
Ilona..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 313
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com