Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Demjén Ferenc - Jégszív
38
hallgató

Éhezett már a versenyzésre

- 2020. december 19. 9:02 - 4470 megtekintés

Göttlinger Dániel örül a lehetőségnek, hogy a BOK Csarnokban vívhat. Véget ért a hosszú hónapok óta tartó böjt: a februári, egri Világkupa után december 13-án versenyezhetett ismét Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes pengeforgatója. Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartották meg múlt vasárnap a kerekesszékes magyar bajnokságot. Göttlinger kardban az elődöntőig menetelt, ahol a Törekvés SE versenyzőjét, Zsolnai Sándort verte 15/9-re, ezzel kiharcolva a fináléba jutást. A kerekesszékes kard döntőt az épek országos bajnokságán rendezik meg az előttünk álló hétvégén a BOK Csarnokban. Dani párbajtőrben is kitett magáért, egészen a döntőig menetelt, csak Tarjányi István tudta megállítani, így ezüst került Dani nyakába.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub Facebook oldala

Élvezte a versenyt

– Nagyon vártam már, hogy végre újra versenyezhessek, hiszen legutóbb februárban volt erre lehetőségem. Kíváncsi voltam, hányan vállalják a szereplést, ugyanis mikor korábban más viadalokon bíráskodtam, tapasztaltam, hogy többen nem jelentek meg. Szerencsére mindenki ott volt az ob-n, akire számítottam, jó volt újra találkozni a többiekkel. A csarnok egy másik termében versenyeztünk ezúttal, és be kell valljam, számomra ez a környezet sokkal szerethetőbb volt, jó lenne, ha a jövőben is ott lennének a megmérettetések. Élveztem a versenyzést, és összességében elégedett is lehetek magammal, pláne ennyi kihagyás után, de persze mindig van min javítani. Kardban kíváncsi voltam, miként tudom kamatoztatni a tanultakat. Az elődöntőben ugyan volt egy kis rövidzárlatom, de átlendültem rajta, és beverekedtem magam a fináléba. Csak később mondták meg, hogy a döntő a BOK Csarnokban lesz, meg is lepődtem. Nagyon izgatott vagyok a helyszín miatt, fő páston vívhatok, de persze próbálom a helyén kezelni ezt a lehetőséget, nem akarom, hogy esetleg negatív irányba vigye a teljesítményem ez a lehetőség, nem szabad túlzottan tisztelnem a helyet. Mindent meg fogok tenni, hogy arannyal térhessek haza, de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyzést, és megéljem ezt a nem mindennapi élményt – fogalmazott Göttlinger Dániel, aki szerint a kard után nehezen tudta átállítani az agyát a párbajtőrre, éppen ezért abban a fegyvernemben nehézkesen is indult számára a vívás.

– Lépésről-lépésre álltam át, döcögősen indultam, de idővel belejöttem. Az elődöntőben egy miskolci társammal vívtam, tehát újra összejött a keleti klasszikus. Mindent beleadtam, így jöhetett az aranycsata. A döntőben már nem tudtam azt a vívást hozni, amit előtte, válogatott ellenfelem ezúttal jobb volt – mondta el a kerekesszékes vívó, aki azt is elárulta, hogyan élte, éli meg a vírushelyzetet.

– Az elején, még tavasszal nehéz volt, nem lehetett edzésre sem járni, otthon gyakoroltam, már amennyire tudtam. Amióta újra lehet látogatni a foglalkozásokat, már sokkal jobb a helyzet. Igaz a mondás, hogy akkor értékeli igazán az ember azt, amije van, mikor elveszíti. Persze én is tartok tőle, hogy elkapom a vírust, éppen ezért minden tőlem telhetőt megteszek a védekezés terén. Nem félek versenyekre járni, hiszen ugyanúgy elkaphatja az ember akár a közértben is a betegséget. Remélem, tavaszra rendeződik a helyzet, és újra lehetnek edzőtáborok, versenyek, van mit bepótolni!– fogalmazott Dani

(Forrás: Békessy Béla Vívó Klub hivatalos weboldala)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*


- egy = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2022. július 1. péntek, Tihamér, Annamária napja van.
Ma van a(z) A Magyar egészségügy napja, építészek napja.
Az év 26. hete és 182. napja.
Holnap Ottó napja lesz.

1697. Zemplén megyei zendülés. A sárospataki kapitány, ki az újhelyi vásárra menő néptől vámot zsarolt, július 1-én 17 közlegénnyel együtt agyonveretett. A következő éjjel a nép Tokaj és Patak várakat elfoglalta.


1836. A "Törvényhatósági Tudósítások" keletkezése. Kossuth Lajos megindította írott és írva sokszorosított tudósításait a megyei közgyűlések tárgyalásairól.


1969. Budapesten megkezdődik a villamosok és az autóbuszok kalauz nélküli járatása.


Gulyás Pál: A méhekhez

Süt a szép Nap, szép virágot
nyit a boldog július,
most születnek a villámok,
ott, ahol az ég borús.
Kicsi méhek, ti a füvek
halkan zörgő fiai,
legyetek a nyárhoz hűek,
ajtajához hajlani!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 312
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com