Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Splash - Húzz Magadhoz Ha Fázol
39
hallgató

Éhezett már a versenyzésre

- 2020. december 19. 9:02 - 4752 megtekintés

Göttlinger Dániel örül a lehetőségnek, hogy a BOK Csarnokban vívhat. Véget ért a hosszú hónapok óta tartó böjt: a februári, egri Világkupa után december 13-án versenyezhetett ismét Göttlinger Dániel, a Békessy Béla Vívó Klub kiváló kerekesszékes pengeforgatója. Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartották meg múlt vasárnap a kerekesszékes magyar bajnokságot. Göttlinger kardban az elődöntőig menetelt, ahol a Törekvés SE versenyzőjét, Zsolnai Sándort verte 15/9-re, ezzel kiharcolva a fináléba jutást. A kerekesszékes kard döntőt az épek országos bajnokságán rendezik meg az előttünk álló hétvégén a BOK Csarnokban. Dani párbajtőrben is kitett magáért, egészen a döntőig menetelt, csak Tarjányi István tudta megállítani, így ezüst került Dani nyakába.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub Facebook oldala

Élvezte a versenyt

– Nagyon vártam már, hogy végre újra versenyezhessek, hiszen legutóbb februárban volt erre lehetőségem. Kíváncsi voltam, hányan vállalják a szereplést, ugyanis mikor korábban más viadalokon bíráskodtam, tapasztaltam, hogy többen nem jelentek meg. Szerencsére mindenki ott volt az ob-n, akire számítottam, jó volt újra találkozni a többiekkel. A csarnok egy másik termében versenyeztünk ezúttal, és be kell valljam, számomra ez a környezet sokkal szerethetőbb volt, jó lenne, ha a jövőben is ott lennének a megmérettetések. Élveztem a versenyzést, és összességében elégedett is lehetek magammal, pláne ennyi kihagyás után, de persze mindig van min javítani. Kardban kíváncsi voltam, miként tudom kamatoztatni a tanultakat. Az elődöntőben ugyan volt egy kis rövidzárlatom, de átlendültem rajta, és beverekedtem magam a fináléba. Csak később mondták meg, hogy a döntő a BOK Csarnokban lesz, meg is lepődtem. Nagyon izgatott vagyok a helyszín miatt, fő páston vívhatok, de persze próbálom a helyén kezelni ezt a lehetőséget, nem akarom, hogy esetleg negatív irányba vigye a teljesítményem ez a lehetőség, nem szabad túlzottan tisztelnem a helyet. Mindent meg fogok tenni, hogy arannyal térhessek haza, de a legfontosabb, hogy élvezzem a versenyzést, és megéljem ezt a nem mindennapi élményt – fogalmazott Göttlinger Dániel, aki szerint a kard után nehezen tudta átállítani az agyát a párbajtőrre, éppen ezért abban a fegyvernemben nehézkesen is indult számára a vívás.

– Lépésről-lépésre álltam át, döcögősen indultam, de idővel belejöttem. Az elődöntőben egy miskolci társammal vívtam, tehát újra összejött a keleti klasszikus. Mindent beleadtam, így jöhetett az aranycsata. A döntőben már nem tudtam azt a vívást hozni, amit előtte, válogatott ellenfelem ezúttal jobb volt – mondta el a kerekesszékes vívó, aki azt is elárulta, hogyan élte, éli meg a vírushelyzetet.

– Az elején, még tavasszal nehéz volt, nem lehetett edzésre sem járni, otthon gyakoroltam, már amennyire tudtam. Amióta újra lehet látogatni a foglalkozásokat, már sokkal jobb a helyzet. Igaz a mondás, hogy akkor értékeli igazán az ember azt, amije van, mikor elveszíti. Persze én is tartok tőle, hogy elkapom a vírust, éppen ezért minden tőlem telhetőt megteszek a védekezés terén. Nem félek versenyekre járni, hiszen ugyanúgy elkaphatja az ember akár a közértben is a betegséget. Remélem, tavaszra rendeződik a helyzet, és újra lehetnek edzőtáborok, versenyek, van mit bepótolni!– fogalmazott Dani

(Forrás: Békessy Béla Vívó Klub hivatalos weboldala)
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc - 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. március 31. péntek, Árpád napja van.
Az év 13. hete és 90. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 316
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com