Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Takáts Eszter és Zenekara - Kemény az ágyam
55
hallgató

Elfogadja a Spar a bíróság döntését, akadálymentesíti online bevásárlását

- 2021. október 9. 8:05 - 494 megtekintés

Elfogadja a Spar üzletlánc a Fővárosi Törvényszék ítéletét, online bevásárlás szolgáltatását elérhetővé teszi a számítógépet ernyőolvasó szoftverrel használó, súlyos látássérült embereknek is – nyilatkozta Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője a Hobby Rádiónak.

Néhány hónapja fordult egy látássérült férfi az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához azzal, hogy a Spar online bevásárlásának platformot adó weboldalak nem használhatóak ernyőolvasó szoftverrel. A panasz nyomán indult közigazgatási eljárásban az ombudsman hivatala a férfinek adott igazat, határozatban kötelezte az üzletláncot a weboldal egyenlő esélyű hozzáférhetőségének biztosítására. A Spar bíróságra ment, megtámadva a közigazgatási határozatot azzal az indokkal, hogy az online bevásárlás szolgáltatásra nem vonatkozik az egyenlő hozzáférést megkövetelő jogszabály. A bíróság az üzletlánc  érvelésével nem értett egyet, azaz a Spar online  bevásárlás szolgáltatását igenis használhatóvá kell tenni a látássérült emberek számára is.

Maczelka Márk portálunk írásban feltett kérdésére leszögezte: „Vállalatunk nem tesz különbséget a vásárlói között, szolgáltatásaink igénybevételére mindenki jogosult.” Ez annyiban valóban igaz, hogy a Spar nem írja ki a honlapjára: „Látássérült személyeknek nem nyújtunk szolgáltatást”. Abban a tekintetben azonban sántít a nyilatkozat, hogy a gyakorlatban az áruházlánc ezen szolgáltatása mégsem hozzáférhető az ernyőolvasó szoftvert használó, látássérült ügyfeleknek, hiszen, a jogszabályi kötelezés ellenére, a felület nem teszi lehetővé a bevásárlást annak, aki nem lát. Ellentétben több más online bevásárlást nyújtó szolgáltatással.

A jövőben ez az állapot változni fog Maczelka Márk nyilatkozata alapján: „már megkezdtük annak a tervnek a megvalósítását, melynek keretében elkészülhet a Spar Online shop akadálymentes verziója” – írta portálunknak a kommunikációs vezető.

„Társaságunk természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy valamennyi fogyasztó számára elérhetővé tegye a szolgáltatásait, így a speciális igényű vásárlók számára is. A Spar üzletpolitikájának része a vásárlóbarát és könnyen használható online elérhetőség is, aminek fejlesztésén folyamatosan dolgozunk” – fogadkozott az áruházlánc nevében Maczelka Márk.

Hogy a látássérültek mikortól használhatják majd a Spar online bevásárlását, azt nem konkretizálta. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítására ugyanakkor az ilyen ügyekben a hatóság jellemzően határidőt tűz ki a kötelezett számára.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 + kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 28. csütörtök, Vencel napja van.
Az év 39. hete és 271. napja.
Holnap Mihály napja lesz.

1213. Gertrúdnak, II. Endre hitvesének szerencsétlen halála. A gyilkolásnak az szolgált okul, hogy a királyné tudtával sőt segélyével és termében egyik testvére Bánk nádor nejét buja vágyának áldozatává tette. A vérengzéskor a királyi pecsétnyomó több államirattal együtt elveszett.


1971. Mindszenty bíboros elhagyja Magyarországot.


Tompa Mihály

A madár, fiaihoz

"Száraz ágon, hallgató ajakkal
Meddig ültök, csüggedt madarak?
Nincs talán még elfeledve a dal,
Melyre egykor tanítottalak?!
Vagy ha elmúlt, s többé vissza nem jő
A víg ének s régi kedvetek:
Legyen a dal fájdalmas, merengő,
Fiaim, csak énekeljetek!..."

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat szorozva négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com