Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Bon Jovi - Bad Madicine
69
hallgató

Elnökségi üléssel zárta a júniust az MVGYOSZ

- 2023. július 5. 6:47 - 115 megtekintés

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023. június 28-án online elnökségi ülést tartott.

A megbeszélésen a március 30-tól végzett szakmai munkáról szóló beszámolók elfogadásán túl az idei Braille-emlékérmek adományozásáról is döntöttek a résztvevők.

Az elnökség tagjait dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítását és a napirend elfogadását követően az ülés a meghívóban feltüntetett témák megtárgyalásával folytatódott. Az elnökségi tagokon kívül az ülésen Dr. Várkonyi Julianna, a felügyelőbizottság elnöke is részt vett.

Dr. Nagy Sándor elnök többek között beszámolt arról, hogy a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárságának Fogyatékosságügyi Főosztálya megkereste az MVGYOSZ-t, hogy a szervezet vegyen részt a fogyatékossági intézkedési terv kidolgozásában. Az elnök elmondta, hogy a szövetség számos olyan javaslattal élt, amely a látássérült emberek esélyegyenlőségét javítaná. A javaslatok között olyan fontos kérdések szerepeltek, mint a lakás akadálymentesítési támogatás kiterjesztése a súlyosan látássérült személyek részére is, újabb infokommunikációs technológiák fejlesztése a fogyatékossággal élő embereknek, az együttnevelést segítő szakemberek számarányának növelése, valamint komplex képzési programok kidolgozása és szervezése a segítő tevékenységekben dolgozó szakemberek számára.

Az írásban megküldött elnöki beszámoló számos előremutató egyeztetésről, az akadálymentesség helyzetét javító javaslatról számolt be, valamint olyan eseményekről adott összegzést, amelyen a szövetség az elmúlt hónapokban szervezőként vagy résztvevőként képviseltette magát.

Dr. Verdes Zsuzsanna gazdasági vezető által megküldött beszámoló ismertette, hogy a járulék- és áfa-bevallások minden hónapban határidőre beküldésre kerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A Központi Statisztikai Hivatal részére a szokásos negyedéves munkaügyi és beruházás-statisztikai jelentés mellett elkészült a beruházások összetételéről szóló éves jelentés is. Tájékoztatta az elnökséget arról is, hogy a májusi küldöttgyűlést követően megküldésre került a törvényszéknek az alapszabály módosítása a kapcsolódó jegyzőkönyvvel és jelenléti ívvel.

Dr. Velegi Dorottya mb. szakmai vezető beszámolója átfogó képet adott a tagegyesületek ellenőrzéséről, az elmúlt két és fél hónap érdekképviseleti tevékenységéről, az akadálymentesítési tanácsadás szolgáltatás aktuális projektjeiről és az adományszervezés első negyedévi eredményeiről. Az összegzésben arról is tájékoztatást nyújtott, hogy a tárgyidőszakban a jogtanácsossal és az ifjúsági referenssel szoros együttműködésben benyújtott a szövetség egy előterjesztést a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 2023 áprilisában előirányzott módosítására.
A szakmai vezető elmondta, hogy a 2025. június 28-án hatályba lépő 2022. évi XVII. törvénynek, valamint a hamarosan publikálásra kerülő operatív programokhoz kapcsolódó felhívásoknak köszönhetően egyre több akadálymentesítési ügyben kell beavatkoznia az MVGYOSZ-nek.

Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető beszámolója többek között kitért a Vakok Kertje április 11-i megnyitójára, a Távszem szolgáltatás megújítására, számos új segédeszköz beszerzésére, a tankönyvadaptálásra, valamint elnyert és folyamatban lévő pályázatok ismertetésére.

A székházépítéssel kapcsolatos összefoglalója a kivitelezés aktualitásait ismertette. Mint mondta, zajlik a hideg- és melegburkolatok lerakása, a világítótestek helyének és a Braille-könyvtár síneken futó polcrendszerének kialakítása, valamint a műemlékvédelem alatt álló ajtók és ablakok felújítása is a végéhez közeledik.

Az ülés keretében az elnökség tagjai döntöttek a 2023. évi Braille-emlékérmek adományozásáról is, melynek eredményét októberben, a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett eseményen ismerheti meg a tagság.

(Hegedűs Katalin – MVGYOSZ. kommunikációs munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- kettő = 5

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: Nagy generáció - Mindenki, aki a 70-es és 80-as években formálta a zenei világot (retró műsor a legnagyobbakkal)
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. szeptember 27. szerda, Adalbert napja van.
Ma van a(z) Idegenforgalmi világnap, fehérkendő napja.
Az év 39. hete és 270. napja.
Holnap Vencel napja lesz.

1527. János király tokaji veresége.


1709. Bottyán János tábornok halála. 1640 táján született Esztergomban szegény nemes szülőktől. Rákóczi többször magasztalta őt emlékirataiban. A tarnaőrsi táborban agyszélhűdés oltá ki életét.


Kisfaludy Sándor
/ 1772.szept.27. - 1844. okt.28. /

A boldog szerelemből

Alig nézi magát körül
Az ember e világban,
Ittlétének alig örül,
Sírja immár tátva van.
Benne van a mulandóság
A föld minden porában:
Barátim hát! ne henyéljünk
A kevésből sokat éljünk,
Míg a tátott sír befal;
Rövid éltünk, mint e dal.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 320

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com