Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


M*sorajánlat
55
hallgató

Elnökségi üléssel zárta a júniust az MVGYOSZ

- 2023. július 5. 6:47 - 198 megtekintés

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöksége 2023. június 28-án online elnökségi ülést tartott.

A megbeszélésen a március 30-tól végzett szakmai munkáról szóló beszámolók elfogadásán túl az idei Braille-emlékérmek adományozásáról is döntöttek a résztvevők.

Az elnökség tagjait dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítását és a napirend elfogadását követően az ülés a meghívóban feltüntetett témák megtárgyalásával folytatódott. Az elnökségi tagokon kívül az ülésen Dr. Várkonyi Julianna, a felügyelőbizottság elnöke is részt vett.

Dr. Nagy Sándor elnök többek között beszámolt arról, hogy a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárságának Fogyatékosságügyi Főosztálya megkereste az MVGYOSZ-t, hogy a szervezet vegyen részt a fogyatékossági intézkedési terv kidolgozásában. Az elnök elmondta, hogy a szövetség számos olyan javaslattal élt, amely a látássérült emberek esélyegyenlőségét javítaná. A javaslatok között olyan fontos kérdések szerepeltek, mint a lakás akadálymentesítési támogatás kiterjesztése a súlyosan látássérült személyek részére is, újabb infokommunikációs technológiák fejlesztése a fogyatékossággal élő embereknek, az együttnevelést segítő szakemberek számarányának növelése, valamint komplex képzési programok kidolgozása és szervezése a segítő tevékenységekben dolgozó szakemberek számára.

Az írásban megküldött elnöki beszámoló számos előremutató egyeztetésről, az akadálymentesség helyzetét javító javaslatról számolt be, valamint olyan eseményekről adott összegzést, amelyen a szövetség az elmúlt hónapokban szervezőként vagy résztvevőként képviseltette magát.

Dr. Verdes Zsuzsanna gazdasági vezető által megküldött beszámoló ismertette, hogy a járulék- és áfa-bevallások minden hónapban határidőre beküldésre kerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. A Központi Statisztikai Hivatal részére a szokásos negyedéves munkaügyi és beruházás-statisztikai jelentés mellett elkészült a beruházások összetételéről szóló éves jelentés is. Tájékoztatta az elnökséget arról is, hogy a májusi küldöttgyűlést követően megküldésre került a törvényszéknek az alapszabály módosítása a kapcsolódó jegyzőkönyvvel és jelenléti ívvel.

Dr. Velegi Dorottya mb. szakmai vezető beszámolója átfogó képet adott a tagegyesületek ellenőrzéséről, az elmúlt két és fél hónap érdekképviseleti tevékenységéről, az akadálymentesítési tanácsadás szolgáltatás aktuális projektjeiről és az adományszervezés első negyedévi eredményeiről. Az összegzésben arról is tájékoztatást nyújtott, hogy a tárgyidőszakban a jogtanácsossal és az ifjúsági referenssel szoros együttműködésben benyújtott a szövetség egy előterjesztést a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 2023 áprilisában előirányzott módosítására.
A szakmai vezető elmondta, hogy a 2025. június 28-án hatályba lépő 2022. évi XVII. törvénynek, valamint a hamarosan publikálásra kerülő operatív programokhoz kapcsolódó felhívásoknak köszönhetően egyre több akadálymentesítési ügyben kell beavatkoznia az MVGYOSZ-nek.

Dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető beszámolója többek között kitért a Vakok Kertje április 11-i megnyitójára, a Távszem szolgáltatás megújítására, számos új segédeszköz beszerzésére, a tankönyvadaptálásra, valamint elnyert és folyamatban lévő pályázatok ismertetésére.

A székházépítéssel kapcsolatos összefoglalója a kivitelezés aktualitásait ismertette. Mint mondta, zajlik a hideg- és melegburkolatok lerakása, a világítótestek helyének és a Braille-könyvtár síneken futó polcrendszerének kialakítása, valamint a műemlékvédelem alatt álló ajtók és ablakok felújítása is a végéhez közeledik.

Az ülés keretében az elnökség tagjai döntöttek a 2023. évi Braille-emlékérmek adományozásáról is, melynek eredményét októberben, a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett eseményen ismerheti meg a tagság.

(Hegedűs Katalin – MVGYOSZ. kommunikációs munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 - hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - Gery
  Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
 • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: - Anonymous műsora
  Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
  A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 29. csütörtök, Elemér napja van.
Az év 09. hete és 60. napja.
Holnap Albin napja lesz.

1476. III. Fridrik császárnak február 29-én kelt menlevele, mellyel Bekensloer János esztergomi érsek kiszökött az országból, vivén magával sok drága arany és ezüst edényeken kívül 300000 arany forint készpénzt.


1654. Comenius kiadta kezéből Sárospatakon a magyarországi viszonyokat bíráló munkáját.


Simon István: Februári szivárvány

"...Február végi szivárvány
alá szalad - nézd Laci -
a tél és tavasz határán
jegenyés úton a kocsi,

s ívét a hétszín szallagnak
ragyogtatja kerekén:
szalad a Csillag,
trap-trap-trap-

és dől a fény
és dől a fény.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com