Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Hírek
53
hallgató

Előszűrő állomás a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnél

- 2020. március 27. 16:13 - 604 megtekintés

Előszűrő sátrat állítottak fel a Magyar Honvédség katonái a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kérésére az intézet udvarán március 26-án, csütörtökön. A sátornak köszönhetően ezentúl biztonságosabb keretek között végezhető el az intézménybe érkezők járványügyi előszűrése.

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: hasonló szituációban a Magyar Honvédség hármas szerepkört lát el. Mindenekelőtt képesnek kell lennie alapfeladatainak ellátására, a feladatot elvégző főerők – jelen pillanatban a rendvédelmi és egészségügyi szervek – támogatására, valamint közvetlen segítséget nyújt azoknak a szervezeteknek, akik a haderőhöz fordulnak. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója azzal a kéréssel fordult Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez, hogy a gyermekek előszűrésére biztosítson katonai sátrat. Kopcsó István a Honvédelem.hu kérdésére elmondta azt is: noha ilyen speciális helyzetben még nem próbálták ki, a rendszer nagyon jól működik, és az aktuális járványügyi szituációnak megfelelően módosítható.

Dr. Bognár Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályának főorvosa emlékeztetett: a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól – az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben – járványügyi célra jelölte ki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására. „Mivel kiemelten fontos számunkra a hozzánk érkező kis betegek és az intézmény dolgozóinak biztonsága, ezért a hozzánk bármilyen panasszal érkezők előszűrő vizsgálaton esnek át a Magyar Honvédség által biztosított sátorban. Akik a COVID fertőzés irányában pozitivitást mutatnak, azok ellátása a Vöröskereszt segítségével kialakítandó vörös zónában történik, akik pedig nem mutatnak tüneteket, a jelenleg is üzemelő sürgősségi osztályon kerülnek ellátásra.” Dr. Bognár Zsolt elmondta azt is, hogy kialakítottak egy önálló intenzív részleggel rendelkező, COVID pozitív osztályt, illetve itt lehetőség van a koronavírusos gyermekek műtéti ellátásra is.

„Katonaként, édesanyaként és jövendőbeli nagymamaként számomra kifejezetten öröm, hogy segíthetünk a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak és kis betegeinek. Nagy örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat azért, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk a gyermekeket és az édesanyákat” – tette hozzá végezetül Dr Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ operatív csoportjának vezetője.

Videó az alábbiakban tekinthető meg

https://youtu.be/gOvumnwnp88

(Forrás: Honvédelem.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


1 * egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2023. december 3. vasárnap, Ferenc, Olívia napja van.
Ma van a(z) A fogyatékos emberek nemzetközi napja.
Az év 48. hete és 337. napja.
Holnap Borbála, Barbara napja lesz.

1352. Nagy Lajos király mily hatáskört jelölt ki a főispánnak ? Midőn Ugocsa vármegye főispánját kinevezte így tudatta feladatait a megyével: " Ő titeket jogaitokban és szabadságaitokban fenntartson és oltalmazzon. Királyi parancsainknak a megyében pontos végrehajtását eszközölje. "


1930. Megnyitották a Nemzeti Sportuszodát a budapesti Margitszigeten. Épült Hajós Alfréd, első olimpiai úszóbajnokunk, építészmérnök tervei alapján, nyolc hónap alatt.


József Attila / 1905. ápr. 11. - 1937. dec.3. /

Én költő vagyok ...

Én költő vagyok, de nem kell dicsőség,
ne ünnepelje bennem senki hősét,
ily ünneplést én Istenre hagyok.
Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb.
Versem azé, ki szívem versbe kérte
és nékem elég a barátság érte.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét plusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 321

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com